Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεγαλοχώρι
    Wed 21.1°C
    Clouds

    Αγκίστρι: Το καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικού με την εξωτική ομορφιά

    ΑΓΚΙΣΤΡΙ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αγκίστρι: Το καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικού με την εξωτική ομορφιά

    Μια βόλτα από ψηλά στο εξωτικό Αγκίστρι, το ιδανικό νησί του Αργοσαρωνικού για τις κοντινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου ή για ολιγοήμερες διακοπές

    Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα, το Αγκίστρι είναι ένας μικρός παράδεισος, ο οποίος προσφέρεται για μονοήμερες αλλά και ολιγοήμερες αποδράσεις. Οι καταπράσινες εκτάσεις και οι παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά το καθιστούν το ιδανικό νησί «της διπλανής πόρτας» για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν την ηρεμία και την απλότητα της φύσης.

    Τα δύο φυσικά λιμάνια του, αυτό της Σκάλας αλλά και του Μεγαλοχωρίου, καλωσορίζουν με τα καταγάλανα νερά τους τους επισκέπτες. Οι άλλοι δύο οικισμοί του νησιού είναι το Μετόχι και τα Λιμενάρια. Αν ο χρόνος σας το επιτρέπει, αξίζει να τους επισκεφθείτε. Όσο για τις παραλίες του νησιού, αυτές σίγουρα θα σας «αγκιστρώσουν» με την ομορφιά τους.

    Διαβάστε ακόμη

    Το Travel Inspiration πέταξε πάνω από το Αγκίστρι και κατέγραψε μαγευτικά πλάνα από το καταπράσινο νησί.

    Δείτε υπέροχες εικόνες από το Αγκίστρι στο βίντεο

    Παραλίες στο Αγκίστρι: Βουτιές στο απόλυτο γαλάζιο

    Η Σκάλα είναι μια μεγάλη παραλία με χρυσή άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά, η οποία απέχει μόλις 100 μ. από το λιμάνι και είναι ιδανική για οικογένειες. Στα αριστερά της, ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, φτάνετε στη βραχώδη παραλία της Σκληρής, με το πλούσιο πευκοδάσος πίσω της. Η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού είναι η Χαλικιάδα, με τα λευκά βότσαλα, τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και τα απόκρημνα βράχια. Η κατάβαση θα σας δυσκολέψει, αλλά το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

    travelgo.gr
    Η Χαλικιάδα είναι η διασημότερη και η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού (Πηγή: Shutterstock)

    Άλλη μία παραλία που αξίζει να δείτε είναι η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού. Στα βόρεια υπάρχουν οι ερημικές, βοτσαλωτές παραλίες Μαγκίζα και Μπαριάμα. Τέλος, μην παραλείψειτε να επισκεφτείτε την εξωτική Απόνησο. Πρόκειται για ένα όμορφο νησάκι που ενώνεται με μια μικρή λωρίδα γης με το υπόλοιπο νησί.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider