Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Wed 20°C
    Clouds

    Guardian: 6 ελληνικοί προορισμοί για διακοπές πέρα από τα συνηθισμένα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Guardian: 6 ελληνικοί προορισμοί για διακοπές πέρα από τα συνηθισμένα

    Η βρετανική εφημερίδα καλεί τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν νησιά - κρυφά διαμάντια και λιγότερο γνωστούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, για να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα ή το βουνό μακριά από τα πλήθη

    Η βρετανική εφημερίδα Guardian έχει πολλάκις τιμήσει τη χώρα μας με εκτενή αφιερώματα που παρουσιάζουν προορισμούς και εμπειρίες για αξέχαστες διακοπές στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, σε πρόσφατο άρθρο του, ο Guardian προτείνει στους αναγνώστες του ελληνικά νησιά τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά όσο η Σαντορίνη και η Μύκονος, αλλά και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές πέρα από τα συνηθισμένα.

    Η βρετανική εφημερίδα καλεί τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν φέτος το καλοκαίρι 6 προορισμούς «κρυφά διαμάντια» της Ελλάδας, για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα σε μυστικές παραλίες αλλά και να ανακαλύψουν μαγευτικά ορεινά τοπία μακριά από τις ορδές τουριστών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Guardian: 6 προορισμοί στην Ελλάδα εκτός τουριστικής πεπατημένης

    Αλόννησος

    travelgo.gr
    Η παραλία Άγιος Δημήτριος στην Αλόννησο (πηγή: Shutterstock)

    Η Αλόννησος είναι ένας προορισμός χαμηλών, ιδανικός για ταξιδιώτες που επιθυμούν να βγουν εκτός πεπατημένης και να περάσουν ήσυχες διακοπές σε επαφή με τη φύση. Εδώ βρίσκεται το πρώτο Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας -και το μεγαλύτερο της Ευρώπης- που περιλαμβάνει, εκτός από την Αλόννησο και τη θαλάσσια περιοχή, 6 μικρότερα νησιά (Περιστέρα, Κυρα-Παναγιά, Ψαθούρα, Πιπέρι, Σκάτζουρα και Γιούρα) και 22 ξερονήσια. Αυτό το σύμπλεγμα νησιών και βραχονησίδων αποτελεί ένα από τα λιγοστά καταφύγια της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus. Επιπλέον, στην Αλόννησο βρίσκεται και το πρώτο ελληνικό υποβρύχιο μουσείο με το διάσημο ναυάγιο του 5ου αιώνα π.Χ. στο βυθό της νησίδας Περιστέρα.

    Κύθνος

    travelgo.gr
    Η παραλία Κολώνα στην Κύθνο (πηγή: Shutterstock)

    Χρειάζεστε μόλις δύο ώρες από το Λαύριο και τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά για να βρεθείτε σε αυτό το νησί των Κυκλάδων που θα σας γοητεύσει με την απλότητα και τη μοναδική ομορφιά του. Η Κύθνος έχει αμέτρητες παραλίες που στην πλειοψηφία τους είναι ανοργάνωτες, γραφικά χωριά, ολόλευκα ξωκλήσια, μια Χώρα που συγκεντρώνει όλες τις ομορφιές του κυκλαδίτικου τοπίου και πολλά ακόμα μέρη που θα σας ενθουσιάσουν.

    Αστυπάλαια

    travelgo.gr
    Η Χώρα της Αστυπάλαιας (πηγή: Shutterstock)

    Η Αστυπάλαια είναι από εκείνα τα νησιά που σε κερδίζουν από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Η Χώρα με τα κατάλευκα σπίτια της, τα στενά δρομάκια και τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους, μοιάζει με Χώρα των Κυκλάδων και ας ανήκει στα Δωδεκάνησα, ενώ οι παραλίες είναι παρθένες και άγριες. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στο ότι η Αστύπαλαια μετατρέπεται σε νησί πρότυπο βιωσιμότητας. Όπως αναφέρει ο Guardian, ο δήμος της Χώρας, σε συνεργασία με τη Volkswagen, δεσμεύτηκε από αυτή τη χρονιά να ηλεκτροδοτήσει τον δημοτικό του στόλο (λεωφορεία, πυροσβεστικά οχήματα, αστυνομικά οχήματα), ενώ σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα και στα ενοικιαζόμενα και ιδιωτικά οχήματα. Δώδεκα σημεία φόρτισης έχουν ήδη τοποθετηθεί στο νησί.

    Γιάλοβα, Μεσσηνία

    travelgo.gr
    Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Γιάλοβας στη Μεσσηνία (πηγή: Shutterstock)

    Με την ξακουστή παραλία Βοϊδοκοιλιά σε απόσταση αναπνοής και τα δεκάδες μνημεία γύρω του, από τα Ανάκτορα του Νέστορα μέχρι το Παλιόκαστρο και το Νιόκαστρο της Πύλου, αυτό το χωριό στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, λίγα χιλιόμετρα νότια του Costa Navarino, αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών που το χρησιμοποιούν ως βάση για τις διακοπές και τις εξορμήσεις τους στη Μεσσηνία. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ένας εξαιρετικής ομορφιάς βιότοπος που αποτελεί κύριο αποδημητικό σταθμό των πουλιών στο ταξίδι τους από και προς την Αφρική. Πρόκειται επίσης για τη μοναδική περιοχή της Ευρώπης όπου ζει ο σπάνιος αφρικανικός χαμαιλέοντας, που κινδυνεύει από εξαφάνιση.

    Ιωάννινα

    travelgo.gr
    Το νησάκι των Ιωαννίνων (πηγή: Shutterstock)

    Η πρωτεύουσα της Ηπείρου είναι ένας μοναδικός προορισμός που συνδυάζει ιστορία, πολιτισμό, μαγευτική φύση και γαστρονομικές απολαύσεις. Η Λίμνη Παμβώτιδα είναι το στολίδι των Ιωαννίνων, ενώ το νησάκι της, στο οποίο μπορείς να πας με καραβάκια που φεύγουν από τον Μόλο, είναι ένα από τα ελάχιστα νησιά λιμνών στον κόσμο που κατοικούνται. Έχει τα δικά του σπίτια και παραδοσιακά μαγαζιά, καθώς και μοναστήρια με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

    Άθως, Χαλκιδική

    travelgo.gr
    Η Ουρανούπολη ή αλλιώς η «πύλη στο Άγιο Όρος» (πηγή: Shutterstock)

    Η χερσόνησος του Άθω στην ανατολική Χαλκιδική είναι περισσότερο γνωστή για το Άγιο Όρος, αλλά η μοναστική κοινότητα καλύπτει μόνο τα δύο τρίτα της χερσονήσου. Στο υπόλοιπο μέρος, ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει δεκάδες παραλίες, καταπράσινα μονοπάτια πεζοπορίας, αρχαιολογικούς χώρους όπως τα Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη, και ήσυχες παραθαλάσσιες πόλεις όπως η Ιερισσός και η Ολυμπιάδα. Το κορυφαίο αξιοθέατο είναι, φυσικά, το Άγιο Όρος και η «πύλη» του, η Ουρανούπολη. Ένα άλλο αξιοθέατο είναι η Αμμουλιανή, ένα νησάκι με παρθένες παραλίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider