Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σαντορίνη
    Thu 15.8°C
    Clouds

    5 νησιά των Κυκλάδων που είναι υπέροχα την άνοιξη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 νησιά των Κυκλάδων που είναι υπέροχα την άνοιξη

    Ετοιμαζόμαστε για τις πρώτες ανοιξιάτικες αποδράσεις σε πέντε νησιά των Κυκλάδων για να ανακαλύψουμε το αυθεντικό τους πρόσωπο και να απολαύσουμε πεζοπορίες σε ολάνθιστα μονοπάτια και βόλτες σε γραφικά χωριά χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού

    Είναι μερικά κυκλαδονήσια που η άνοιξη τούς πάει πολύ. Έχουν λίγο πράσινο παραπάνω από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων, μονοπάτια ιδανικά για απολαυστικές πεζοπορίες, αλλά και πανέμορφα χωριά στην ενδοχώρα που σου δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσεις την αυθεντικότητα του τόπου χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού.

    Με αφορμή το Πάσχα που πλησιάζει, αλλά και λόγω του ανοιξιάτικου καιρού που μας έχει ανοίξει την όρεξη για σύντομες αποδράσεις, συγκεντρώσαμε πέντε υπέροχα νησιά των Κυκλάδων που είναι ιδανικά για να επισκεφθείτε αυτή την εποχή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κυκλάδες: 5 νησιά για ανοιξιάτικες αποδράσεις

    Τζια

    travelgo.gr
    Η Ιουλίδα είναι χτισμένη πάνω σε δύο λόφους με θαυμάσια θέα στο Αιγαίο (πηγή: Shutterstock)

    Η Τζια ή αλλιώς Κέα είναι το νησί της διπλανής πόρτας, ο προορισμός-αστραπή στις Κυκλάδες για να αισθανθείς το αιγαιοπελαγίτικο αεράκι. Μια απόδραση αυτή την εποχή στο πιο κοντινό κυκλαδονήσι στην Αττική (μόλις μια ώρα με το καράβι από το Λαύριο) είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε τις βόλτες σας στην αμφιθεατρικά χτισμένη Ιουλίδα, μία από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων, να επισκεφθείτε την Αρχαία Καρθαία, αλλά και για να εξερευνήσετε τα λιθόστρωτα μονοπάτια που διανύουν όλο το νησί. Η περιήγηση στα μονοπάτια του νησιού είναι μαγευτική, καθώς διασχίζοντάς τα περνάς μέσα από δάση με βελανιδιές και συναντάς παραδοσιακές πετρόκτιστες πηγές και γραφικά ξωκλήσια, καταλήγοντας σε μικρούς όρμους και σε υπέροχες παραλίες που προσφέρονται για ανοιξιάτικες βουτιές.

    Άνδρος

    travelgo.gr
    Η Χώρα της Άνδρου με τα αρχοντικά καπετανόσπιτα δεν θυμίζει κυκλαδίτικη πρωτεύουσα (πηγή: Shutterstock)

    Αν αγαπάτε τη θάλασσα αλλά θέλετε και γραφικά χωριά και βόλτες στη φύση, για να μυρίσετε μαζί με την αρμύρα και ανθισμένα λουλούδια, τότε η Άνδρος είναι το νησί σας. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2 ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας και έχει ό,τι χρειάζεται για να ευχαριστηθείτε μια ανοιξιάτικη απόδραση. Μια αριστοκρατική Χώρα με υπέροχα αρχοντικά καπετανόσπιτα, ενετικά κάστρα, παλιά μοναστήρια, καταρράκτες, σπήλαια, μονοπάτια για πεζοπορία και χρυσαφένιες παραλίες για τις πρώτες βουτιές της σεζόν. Σε αυτό το ιδιαίτερο κυκλαδονήσι, η πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά συμβιώνουν αρμονικά με το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, θα ενθουσιαστείτε με τα πολλά αρχαία μονοπάτια, τα οποία διατρέχουν το νησί σχεδόν σε όλο το μήκος και το πλάτος του. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στις Μένητες, ένα χωριό στην καρδιά του νησιού με πολλές πηγές, αλλά και να επισκεφθείτε τους υπέροχους καταρράκτες της Πυθάρας κοντά στα Αποίκια.

    Σύρος

    travelgo.gr
    Η Ερμούπολη κλέβει την παράσταση με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα της (πηγή: Shutterstock)

    Η Σύρος είναι ένα νησί 4 εποχών, ιδανικό τόσο για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου όσο και για πολυήμερες διακοπές. Επίσης, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να ζήσετε ένα πραγματικά μοναδικό Πάσχα. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα μέρη στον κόσμο όπου ορθόδοξοι και καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα μαζί. Η Ερμούπολη κλέβει την παράσταση με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα της. Ακολουθώντας τα γραφικά σοκάκια, νιώθεις σαν να μπαίνεις σε χρονομηχανή. Ταυτόχρονα η Ερμούπολη είναι μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα, μια νησιωτική πόλη που έχει ζωή ανεξαρτήτως εποχής. Φυσικά, δεν θα παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου που προσφέρει όμορφη θέα στο Αιγαίο και σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Αν έχετε διάθεση για περισσότερες βόλτες, βάλτε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη στην Ποσειδωνία (γνωστή και ως Ντελαγκράτσια) με τις εξοχικές επαύλεις και τους κατάφυτους κήπους, 10 χλμ. από την Ερμούπολη, αλλά και στο γραφικό ψαροχώρι Κίνι, στα Χρούσσα ή στον Γαλησσά.

    Τήνος

    travelgo.gr
    Η ενδοχώρα της Τήνου κρύβει ξεχασμένα χωριουδάκια, όμορφα ξωκλήσια και πολλούς περιστεριώνες (πηγή: Shutterstock)

    Η Τήνος προσφέρει απλόχερα όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα ιδανικό τόπο διακοπών - και η άνοιξη της πάει πολύ. Το νησί προσφέρεται για βόλτες στα ολάνθιστα μονοπάτια του αλλά και για ένα ανοιξιάτικο οδοιπορικό με το αυτοκίνητο στα πανέμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά που αποκαλύπτουν την αυθεντική πλευρά της Τήνου: τον Πύργο, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού, που μοιάζει με υπαίθρια έκθεση λαϊκής τέχνης, την απροσδόκητα πράσινη Καρδιανή με την άπλετη θαλασσινή θέα, τον Βώλακα (ή Βωλάξ) με τους διάσπαρτους στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο, τα αμφιθεατρικά χτισμένα Υστέρνια (σαν μπαλκόνι στο Αιγαίο), τη Στενή (το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού μετά τον Πύργο), τα Δύο Χωριά κ.ά. Όρεξη και χρόνο να έχετε για περιηγήσεις και ανακαλύψεις.

    Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Την άνοιξη, οι άγριοι βράχοι της Σαντορίνης «μαλακώνουν» από τα αγριολούλουδα (πηγή: Shutterstock)

    Η Σαντορίνη είναι ένα νησί με φανατικούς θαυμαστές από κάθε γωνιά του κόσμου - κι όχι άδικα. Το ηλιοβασίλεμα με φόντο την καλντέρα, το ηφαίστειο, η μοναδική ενέργεια του νησιού και τα πεντανόστιμα τοπικά προϊόντα, κάνουν τη Σαντορίνη ξεχωριστή. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να απολαύσεις στο έπακρο όλα τα παραπάνω χωρίς τη ζέστη και χωρίς τον συνωστισμό του καλοκαιριού; Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσεις τη Σαντορίνη όπως πραγματικά είναι: πανέμορφη στην απλότητά της. Αυτή την εποχή, το κυκλαδίτικο λευκό και το βαθύ μπλε της καλντέρας δένουν αρμονικά με τα αγριολούλουδα που ανθίζουν στα ψηλά σημεία των βράχων. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, υπάρχουν πολλές διαδρομές στο νησί για να συνδυάσετε το περπάτημα με τη θέα στην καλντέρα και να «μυρίσετε» την άνοιξη. Και να βρεθείτε στο νησί το Πάσχα, αξίζει να δείτε τον επιτάφιο στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα στο μεσαιωνικό χωριό Πύργος. Εκατοντάδες τενεκεδένια λυχναράκια τοποθετούνται σε ταράτσες, δρόμους, αλλά και στα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα κατανυκτικό σκηνικό.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider