Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Τρίκαλα
    Fri 12.5°C
    Clear

    Time Out: Ελληνική πόλη - έκπληξη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2022

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Time Out: Ελληνική πόλη - έκπληξη στους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2022

    Το Time Out επιλέγει τα καλύτερα ευρωπαϊκά city breaks για το 2022 – Δείτε ποια ελληνική πόλη βρίσκεται στη λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς για αποδράσεις στην Ευρώπη

    Οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του Time Out σε όλη την Ευρώπη επέλεξαν τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για αποδράσεις το 2022. «Καθώς οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν ξανά το πάθος τους για ταξίδια», αναφέρει στην εισαγωγή του άρθρου το Time Out και υποστηρίζει ότι τα ταξίδια τύπου city breaks αναμένεται να ανακάμψουν μέσα στο 2022.

    Κριτήρια για την ανάδειξη της λίστας με τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για ταξίδια το 2022 αποτέλεσαν η γαστρονομική σκηνή, η νυχτερινή ζωή, τα πολιτιστικά events, καθώς και η αίσθηση της κοινότητας. Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις βρίσκεται και μία ελληνική. Συγκεκριμένα, στην 10η θέση της λίστας φιγουράρουν τα Τρίκαλα!

    Διαβάστε ακόμη:

    Time Out: Τα Τρίκαλα στις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για ταξίδια το 2022

    travelgo.gr
    Ο ποταμός Ληθαίος είναι το φυσικό στολίδι των Τρικάλων (πηγή: Shutterstock)

    Το Time Out αναφέρει ότι τα Τρίκαλα στη δυτική Θεσσαλία είναι η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας. Είναι η πόλη του Ασκληπιού και του Ληθαίου ποταμού, η γενέτειρα του Βασίλη Τσιτσάνη, η πόλη με τον διάσημο Μύλο των Ξωτικών, μια «πράσινη - με όλες τις έννοιες της λέξης - πόλη», σημειώνει το Time Out. Το ποτάμι, η γοητευτική παλιά πόλη, το φρούριο με το ύψους 33 μέτρων ρολόι, οι πλατείες, τα πάρκα, οι πεζόδρομοι και οι ποδηλατόδρομοι καθιστούν την πόλη των Τρικάλων ιδανική για απολαυστικές βόλτες.

    Δείτε παρακάτω τις 10 πόλεις που ξεχώρισε το Time Out για την επόμενη χρονιά.

    Οι 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για αποδράσεις το 2022

    Αρλ, Γαλλία

    travelgo.gr
    Η Αρλ της νότιας Γαλλίας, γνωστή ως η αγαπημένη πόλη του Βίνσεντ βαν Γκογκ, είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Προβηγκίας το 2022 (πηγή: Shutterstock)

    Μπρνο, Τσεχία

    travelgo.gr
    Η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Τσεχίας, στην ανατολική Μοραβία, αναδεικνύεται σε ανερχόμενο προορισμό (πηγή: Shutterstock)

    Κάουνας, Λιθουανία

    travelgo.gr
    H δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022, έχει ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων, όπου το ντιζάιν και η αρχιτεκτονική θα κατέχουν κεντρικό ρόλο (πηγή: Shutterstock)

    Όντενσε, Δανία

    travelgo.gr
    Μόλις 90 λεπτά με το τρένο από την Κοπεγχάγη βρίσκεται το Όντενσε, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Δανία και γενέτειρα του ξακουστού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (πηγή: Shutterstock)

    Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

    travelgo.gr
    Το 2022, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο συνέδριο Velo-City που έχει στόχο να ενθαρρύνει την ποδηλασία σε όλη την Ευρώπη (πηγή: Shutterstock)

    Όσλο, Νορβηγία

    travelgo.gr
    Το πιο συναρπαστικό μέρος της νορβηγικής πρωτεύουσας είναι η Bjørvika, η ιστορική και αναγεννημένη συνοικία δίπλα στο λιμάνι (πηγή: Shutterstock)

    Τούρκου, Φινλανδία

    travelgo.gr
    H παλαιότερη πόλη της Φινλανδίας εντυπωσιάζει με τη γραφικότητα και την ατμόσφαιρά της, ενώ εστιάζει στον αειφόρο τουρισμό (πηγή: Shutterstock)

    Βαλένθια, Ισπανία

    travelgo.gr
    Φέτος, η ηλιόλουστη Βαλένθια ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού αλλά και Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design (πηγή: Shutterstock)

    Σέφιλντ, Αγγλία

    travelgo.gr
    Το Σέφιλντ πρόσφατα στέφθηκε «η πιο πράσινη πόλη» στο Ηνωμένο Βασίλειο χάρη στα 4,5 εκατομμύρια δέντρα (περισσότερα ανά άτομο από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ευρώπη) και τα 250 δημόσια πάρκα της (πηγή: Shutterstock)

    Τρίκαλα, Ελλάδα

    travelgo.gr
    Τα Τρίκαλα έχουν τη διάκριση της πρώτης «Έξυπνης Πόλης» στην Ελλάδα (πηγή: Shutterstock)

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider