Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 18.1°C
    Clouds

    Αυτοί είναι οι 10 πιο οικονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτοί είναι οι 10 πιο οικονομικοί προορισμοί στην Ευρώπη

    Η ετήσια έκθεση «City Costs Barometer» των βρετανικών ταχυδρομείων (Post Office) που μόλις κυκλοφόρησε αποκαλύπτει τα φθηνότερα μέρη για σύντομα ταξίδια στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή

    Αναζητάτε τον επόμενο ταξιδιωτικό, low budget προορισμό σας στην Ευρώπη; Η νέα ετήσια έκθεση «City Costs Barometer» των βρετανικών ταχυδρομείων (Post Office) που παρουσιάζει τις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης για να ταξιδέψει κανείς ένα Σαββατοκύριακο, μπορεί να σας δώσει ιδέες.

    Η έρευνα αξιολόγησε 40 ευρωπαϊκές πόλεις με βάση 12 κριτήρια, όπως το κόστος διαμονής για 2 νύχτες σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στο κέντρο της πόλης, καθώς και τις τιμές σε γεύματα, καφέ, ποτά, αστικές μεταφορές και αξιοθέατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή έρευνα διαπίστωσε πως οι τιμές στο 40% των πόλεων που αξιολογήθηκαν είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Οι πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης κυριαρχούν στη λίστα, ενώ στον αντίποδα, οι σκανδιναβικές πρωτεύουσες παραμένουν οι πιο ακριβοί προορισμοί για διακοπές.

    Δείτε παρακάτω τους 10 φθηνότερους προορισμούς στην Ευρώπη σύμφωνα με το Post Office Travel Money.

    Διαβάστε ακόμη

    Αποδράσεις στην Ευρώπη: Οι 10 πιο οικονομικοί προορισμοί

    Τιράνα, Αλβανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με το Post Office Travel Money, τα Τίρανα είναι ο πιο οικονομικός προορισμός για μια σύντομη απόδραση στην Ευρώπη. Το συνολικό κόστος διακοπών με δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, βραδινά γεύματα για δύο με κρασί, επίσκεψη σε top αξιοθέατα και μεταφορές στην πόλη, ανέρχεται στα 150 ευρώ.

    Κατοβίτσε, Πολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πολωνική πόλη Κατοβίτσε είναι 24% ακριβότερη με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 190 ευρώ. Η διαμονή για ένα Σαββατοκύριακο κοστίζει περίπου 90 ευρώ.

    Βίλνιους, Λιθουανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της Λιθουανίας καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης. Μια απόδραση για ένα Σαββατοκύριακο στο Βίλνιους κοστίζει στον επισκέπτη περίπου 195 ευρώ.

    Λισαβόνα, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ατμοσφαιρική, σαγηνευτική και κοσμοπολίτικη, η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας έχει ό,τι χρειάζεται κανείς από μια εξόρμηση στην Ευρώπη. Στα συν ότι είναι και οικονομική, με το συνολικό κόστος για ένα διήμερο στη Λισαβόνα, σύμφωνα με το Post Office Travel Money, να υπολογίζεται στα 210 ευρώ.

    Ρίγα, Λετονία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Εσείς έχετε επισκεφθεί τη Ρίγα; Η πρωτεύουσα της Λετονίας είναι ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς της Ευρώπης, μια πόλη με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και ξεχωριστή προσωπικότητα. Ένα Σαββατοκύριακο εκεί κοστίζει στον ταξιδιώτη περίπου 210 ευρώ.

    Βαρσοβία, Πολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η γοητευτική πρωτεύουσα της Πολωνίας είναι ιδανική για ολιγοήμερες και οικονομικές αποδράσεις. Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει το αριστοκρατικό, αλλά και το μοντέρνο και νεανικό πρόσωπο της Βαρσοβίας σε ένα διήμερο που θα του κοστίσει περίπου 220 ευρώ. Η διαμονή για ένα Σαββατοκύριακο υπολογίζεται στα 100 ευρώ.

    Ζάγκρεμπ, Κροατία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια σύντομη απόδραση δύο ημερών στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας κοστίζει στον επισκέπτη περίπου 240 ευρώ, σύμφωνα με τα κριτήρια του Post Office Travel Money.

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους αλλά και οικονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Το κόστος για μια διήμερη απόδραση στη Βουδαπέστη υπολογίζεται στα 250 ευρώ.

    Μπρατισλάβα, Σλοβακία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, η πρωτεύουσα της Σλοβακίας μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αναδεικνύεται στον τουριστικό χάρτη ως ένας ελκυστικός και εναλλακτικός προορισμός. Σύμφωνα με την έρευνα των βρετανικών ταχυδρομείων, το συνολικό κόστος για ένα Σαββατοκύριακο στην Μπρατισλάβα είναι περίπου 250 ευρώ.

    Κρακοβία, Πολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με περίπου 255 ευρώ ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα διήμερο σε μια πόλη - κόσμημα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας με τη θαυμάσια Παλιά Πόλη που μοιάζει με υπαίθριο μουσείο.

    Το συνολικό κόστος που αναφέρεται στην έρευνα περιλαμβάνει το κόστος διαμονής για 2 νύχτες σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στο κέντρο της πόλης, το κόστος των εισιτηρίων για μουσεία, κορυφαία αξιοθέατα και συγκοινωνίες, καθώς και το κόστος για γεύμα με κρασί, καφέ και μπύρα.

    Σημειώνεται ότι οι τιμές δόθηκαν από τα τουριστικά γραφεία των πόλεων και με έρευνα στο διαδίκτυο, ενώ οι τιμές διαμονής προέρχονται από την ιστοσελίδα Hotel.com.

    Η Αθήνα δεν συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της εταιρείας.

    Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ

    Διαβάστε ακόμη

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider