Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 21.7°C
    Clouds

    10 ευρωπαϊκές πόλεις που είναι ακόμα καλύτερες τον χειμώνα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    10 ευρωπαϊκές πόλεις που είναι ακόμα καλύτερες τον χειμώνα

    Ταξιδεύουμε νοερά σε πόλεις της Ευρώπης που ο χειμώνας τούς πάει πολύ.

    Μπορεί τα ταξιδιωτικά σχέδια να έχουν παγώσει εξαιτίας της πανδημίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε. Ατμοσφαιρικές παλιές πόλεις με πετρόχτιστα σοκάκια και στοές, χριστουγεννιάτικες αγορές, υπαίθριες συναυλίες και βόλτες σε κάστρα, γέφυρες, πλατείες και ποτάμια είναι οι χειμερινές εικόνες που μας λείπουν αυτή την εποχή. Γι΄ αυτό ταξιδεύουμε νοερά σε δέκα πόλεις της Ευρώπης είναι ακόμη πιο όμορφες τον χειμώνα, όταν ντύνονται στα λευκά, όπως τις παρουσιάζει το Conde Nast Traveler.

    Κοπεγχάγη, Δανία

    Κοπεγχάγη, Δανία

    Η Κοπεγχάγη είναι μια συναρπαστική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη. Η παραμυθένια ατμόσφαιρα, η σύγχρονη αρχιτεκτονική, το δανέζικο design και η γαστρονομική πρωτοπορία κάνουν την Κοπεγχάγη έναν μοναδικό προορισμό που ταιριάζει γάντι στον χειμώνα. Το γραφικό λιμάνι Nyhavn με τα πολύχρωμα σπίτια του 17ου αιώνα και μια περατζάδα γεμάτη από εστιατόρια, cafe και μπαρ, θυμίζει σκηνικό από παλιά ταινία και αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση μετά από μια μέρα περιηγήσεων στην πόλη.

    Εδιμβούργο, Σκωτία

    Εδιμβούργο, Σκωτία

    Η επιβλητική πρωτεύουσα της Σκωτίας καθηλώνει τους επισκέπτες με τα γοτθικά κτήρια, το εντυπωσιακό Βασιλικό Μίλι (Royal Mile) και το κάστρο του 12ου αιώνα στην κορυφή του λόφου. Αν μάλιστα βρεθείτε την Πρωτοχρονιά στο Εδιμβούργο, θα έχετε την τύχη να μυηθείτε στο Hogmanay, μία από τις πιο ιδιαίτερες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις- μία εμπειρία που δεν πρόκειται να βιώσετε πουθενά αλλού. Οποιαδήποτε στιγμή τον χειμώνα κι αν επισκεφθείτε το Εδιμβούργο, ωστόσο, θα απολαύσετε την ατμόσφαιρα στα πετρόχτιστα σοκάκια, στις στοές και σε κάποιο καφέ παρέα με ένα ποτήρι καλό ουίσκι.

    Πράγα, Τσεχία

    Πράγα, Τσεχία

    Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, η Πράγα είναι, όπως το είχε διατυπώσει και ο Γκαίτε, το «ομορφότερο πετράδι στο πέτρινο στέμμα του κόσμου». Είναι δύσκολο να μην αγαπήσει κάποιος αυτή την πόλη τον χειμώνα. Το ιστορικό κέντρο, η μεγάλη αγορά στην πλατεία της Παλιάς Πόλης με το αριστουργηματικό Αστρονομικό Ρολόι, η Γέφυρα του Καρόλου, τα σοκάκια της ιστορικής συνοικίας Mala Strana και φυσικά το παραμυθένιο Κάστρο θα σας πείσουν ότι η Πράγα είναι ο τέλειος χειμερινός προορισμός.

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    Αγκαλιάζοντας τον επιβλητικό Δούναβη, με τους λόφους της Βούδας στα δυτικά και την Πέστη στα ανατολικά, η Βουδαπέστη είναι αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Και ο χειμώνας της ταιριάζει απόλυτα. Το εμβληματικό κτήριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου και τα μεγάλα κομμάτια πάγου να επιπλέουν στα νερά του Δούναβη προσφέρουν ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα, ενώ τα grand cafes, τα υπέροχα μουσεία και τα περίφημα λουτρά αποτελούν το ιδανικό καταφύγιο μετά τις χειμωνιάτικες βόλτες στην πόλη.

    Παρίσι, Γαλλία

    Παρίσι, Γαλλία

    Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα. Το χειμώνα όμως είναι ακόμη καλύτερη ιδέα. Με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, μεγάλες λεωφόρους, τέχνη παγκόσμιας κλάσης, ιστορικά café, μπιστρό σε μικρά σοκάκια και μοναδική γαστρονομική σκηνή, η γαλλική πρωτεύουσα είναι μια πόλη-φετίχ και ο νούμερο ένα ρομαντικός προορισμός στον κόσμο.

    Μπριζ, Βέλγιο

    Μπριζ, Βέλγιο

    Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μεσαιωνικό παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν και «Βενετία του Βορρά». Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Το χειμώνα η πόλη γίνεται ακόμη ομορφότερη. Με υπέροχα κανάλια και γραφικές γέφυρες, πέτρινα καλντερίμια, πανύψηλους καθεδρικούς, χρωματιστά σπιτάκια και καρτποσταλικές λίμνες, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα σας μαγέψει. Προσθέστε τις υπέροχες σοκολάτες και τις βάφλες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Ταλίν, Εσθονία

    Ταλίν, Εσθονία

    Το Ταλίν ξεχειλίζει από γοητεία, χάρη στα υπέροχα κάστρα του και την ιδανική του τοποθεσία στη Βαλτική. Η πρωτεύουσα της Εσθονίας διαθέτει ένα τα πιο καλοδιατηρημένα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, με πολλές μεσαιωνικές εκκλησίες κι άλλα κτήρια να βρίσκονται υπό την προστασία της UNESCO. Η θέα της πόλης από το κάστρο Toompea είναι εκπληκτική κάθε εποχή, αλλά το χιόνι τα κάνει όλα να μοιάζουν ακόμα ωραιότερα.

    Άμστερνταμ, Ολλανδία

    Άμστερνταμ, Ολλανδία

    Το Άμστερνταμ είναι μαγικό κατά τη διάρκεια των εορτών. Αξίζει όμως να το επισκεφθείτε και τους υπόλοιπους μήνες του χειμώνα, όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες και τα πλήθη των τουριστών αραιώνουν, για να απολαύσετε με περισσότερη ηρεμία τη θέα στα κανάλια που καλύπτονται από το χιόνι. Επιπλέον, τα τοπικά πιάτα, με τις πατάτες και το ψωμί, είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

    Μπέργκεν, Νορβηγία

    Μπέργκεν, Νορβηγία

    Φωλιασμένο ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά και εντυπωσιακά φιορδ, με ένα πολύχρωμο κολάζ από ξύλινα σπίτια, το Μπέργκεν, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Η φημισμένη ψαραγορά της πόλης είναι ο μεγαλύτερος πόλος έλξης των τουριστών. Το γραφικό Bryggen, η παλαιά προκυμαία του Μπέργκεν με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, έχει ιστορία 900 ετών και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μust είναι η διαδρομή με το τελεφερίκ για το βουνό Floyen, αλλά και η κρουαζιέρα στα φιορδ- το κοντινό Sognefjord, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση φιορδ της Νορβηγίας.

    Βιέννη, Αυστρία

    Βιέννη, Αυστρία

    Η Βιέννη ψηφίστηκε ως η καλύτερη πόλη της Ευρώπης στα φετινά ταξιδιωτικά βραβεία του αναγνωστών του Conde Nast Traveler- κι όχι άδικα. Η αυστριακή πρωτεύουσα είναι υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά στη συνείδηση των περισσότερων ταξιδιωτών είναι συνυφασμένη με τον χειμώνα και τα Χριστούγεννα. Η γοητεία της παλιάς πόλης, οι πανέμορφα διακοσμημένες χριστουγεννιάτικες αγορές, τα κονσέρτα κλασικής μουσικής, τα μοσχομυριστά στρούντελ, τα βιεννέζικα καφέ, το θέαμα του παλατιού Schönbrunn και της εκκλησίας St. Charles να καλύπτονται από το χιόνι, δίνουν μια μαγική διάσταση στην πόλη.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider