Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Thu 23.4°C
    Clouds

    National Geographic: 5 συναρπαστικά ταξίδια στην Ευρώπη για το 2022

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    National Geographic: 5 συναρπαστικά ταξίδια στην Ευρώπη για το 2022

    Η νέα λίστα του National Geographic περιλαμβάνει ιδιαίτερους προορισμούς για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Ιδού 5 συναρπαστικά ταξίδια που μπορείτε να κάνετε στην Ευρώπη το 2022

    Οι συντάκτες και οι συνεργάτες σε όλο τον κόσμο του National Geographic επέλεξαν τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς του νέου έτους. Οι προτάσεις τους έχουν κάτι για κάθε τύπο ταξιδιώτη (φύση, περιπέτεια, βιωσιμότητα, πολιτισμός - ιστορία, οικογένεια) και η λίστα είναι γεμάτη εκπλήξεις και κρυμμένα «διαμάντια».

    Παρακάτω επιλέξαμε 5 από τους προορισμούς στην Ευρώπη που προτείνει το National Geographic για ταξίδια το 2022. Αν και η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τον τρόπο που ταξιδεύουμε, είμαστε πρόθυμοι να απελευθερώσουμε αυτή τη χρονιά τη διάθεση για περιπλάνηση - και να δούμε τι θαύματα θα ανακαλύψουμε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Με πολιτιστικό ενδιαφέρον

    Προτσίντα, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το μικρότερο νησί του κόλπου της Νάπολης επισκιάζεται από τα γειτονικά Κάπρι και Ίσκια. Όσοι όμως το επισκέπτονται, μαγεύονται από τα ψαροχώρια που θυμίζουν Πορτοφίνο, τα πολύχρωμα σπίτια που κατεβαίνουν ως τη θάλασσα, τη γραφική μαρίνα Coricella και την υπέροχη ακτογραμμή του. Η Προτσίντα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας για το 2022 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, φεστιβάλ και παραστάσεις για περισσότερες από 300 ημέρες με σκοπό για να ενθαρρύνει τον υπεύθυνο τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και να αποφύγει τη μαζική εισροή επισκεπτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Με την οικογένεια

    Κρουαζιέρα στο Δούναβη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η κρουαζιέρα στο Δούναβη μοιάζει με ταξίδι σε ένα παραμυθένιο κόσμο με κάστρα, μεσαιωνικές πόλεις και μεγαλοπρεπή παλάτια όπου ζωντανεύει η ευρωπαϊκή ιστορία. Ο ποταμός διασχίζει 10 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μολδαβία και Ουκρανία), με τα περισσότερα δρομολόγια κρουαζιέρας να περιλαμβάνουν στάσεις σε τουλάχιστον τέσσερις από αυτές και πολλές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στους προορισμούς.

    Γρανάδα, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη από τους Μαυριτανούς, τον 14ο αιώνα, όταν εκείνοι μεσουρανούσαν στην Ιβηρική χερσόνησο, η Αλάμπρα αποτελεί ίσως το πιο εντυπωσιακό δείγμα αραβικής αρχιτεκτονικής σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το εντυπωσιακό παλάτι της Αλάμπρα βρίσκεται σε έναν λόφο πάνω από τη Γρανάδα, μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ισπανίας. Είναι γνωστό και ως το Κόκκινο Φρούριο και μαζί με το θερινό παλάτι Χενεραλίφε και την παλιά, αραβική γειτονιά της Γρανάδας περιλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


    Πράσινοι προορισμοί

    Λοτζ, Πολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Λοτζ είναι μια πόλη περίπου 700.000 κατοίκων στην κεντρική Πολωνία, που φημίζεται για την πλούσια κινηματογραφική της κουλτούρα. Τα τελευταία χρόνια, το Λοτζ έχει αγκαλιάσει νέες πράσινες τεχνολογίες, όπως τη χρήση pre-RDF (καύσιμα που προέρχονται από απορρίμματα) και ενέργειας από βιομάζα για τη θέρμανση των σπιτιών. Σχεδόν το ένα τρίτο της πόλης είναι χώρος πρασίνου, που περιλαμβάνει από νέα «πάρκα τσέπης» μέχρι το δάσος Łagiewnicki. Στις παλιές βιομηχανικές περιοχές της πόλης, τα εργοστάσια μετατρέπονται σε πάρκα, πολιτιστικά κέντρα, κατοικίες και καταστήματα.

    Κοιλάδα του Ρουρ, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η εξόρυξη και η παραγωγή χάλυβα κυριαρχούσαν κάποτε στην πυκνοκατοικημένη Kοιλάδα του Ρουρ, που βρίσκεται στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία. Σήμερα, όσοι επισκέπτονται την περιοχή εντυπωσιάζονται από την αφθονία του πράσινου. Οι λόφοι απορριμμάτων εξόρυξης και οι πρώην βιομηχανικοί χώροι μεταμορφώνονται σε πάρκα και υπαίθριους πολιτιστικούς χώρους. Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς Zeche Zollverein που φιλοξενεί εξωτερική πισίνα, παγοδρόμιο και μονοπάτια πεζοπορίας. Νοικιάστε ένα ποδήλατο στο Έσσεν για ένα διαφορετικό ταξίδι στην κοιλάδα του Ρουρ ακολουθώντας τις ποδηλατικές διαδρομές πάνω σε πρώην σιδηροδρομικές γραμμές. Εναλλακτικά, κάντε πεζοπορία στο μήκους 96 μιλίων μονοπάτι Hohe Mark Steig που άνοιξε το 2021 και συνδυάζει τη φύση και τη βιομηχανική κουλτούρα της περιοχής με μοναδικό τρόπο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider