Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αρκαδία
    Thu 5.9°C
    Clouds

    Πούλιθρα: Το ήσυχο χωριό της Αρκαδίας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα

    ΑΡΚΑΔΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πούλιθρα: Το ήσυχο χωριό της Αρκαδίας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα

    Στις ακτές της ανατολικής Πελοποννήσου, στις παρυφές του Πάρνωνα, τα Πούλιθρα Αρκαδίας με το γραφικό λιμανάκι και τη βοτσαλωτή παραλία τους, αποτελούν ιδανική επιλογή για ήσυχες διακοπές που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα

    Η Πελοπόννησος έχει πολλά γαλήνια χωριά δίπλα στο κύμα, μια ανάσα μακριά από γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς, που προσφέρονται διακοπές ηρεμίας μακριά από όλους και απ’ όλα. Με θαυμάσιες παραλίες, ήσυχα λιμανάκια και ψαροταβέρνες που σερβίρουν ό,τι βγάλει η βάρκα, αυτοί οι παραθαλάσσιοι οικισμοί είναι ιδανικοί για μικρές αποδράσεις με αυτοκίνητο.

    Ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι τα Πούλιθρα, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Αρκαδίας, 8 χλμ. μακριά από το Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Το πράσινο από τις πλαγιές του Πάρνωνα και τα καταγάλανα νερά συνδυάζονται αρμονικά σε ένα γραφικό ψαροχώρι που προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας.

    Διαβάστε ακόμη

    Πούλιθρα: Το ψαροχώρι της Αρκαδίας που αξίζει να ανακαλύψετε

    travelgo.gr
    Το γραφικό λιμάνι στα Πούλιθρα (Πηγή: Shutterstock)

    Τα Πούλιθρα Αρκαδίας αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση και την ηρεμία. Τα σπίτια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το όμορφο λιμανάκι, οι ψαροταβέρνες και η βοτσαλωτή παραλία με τα πεντακάθαρα νερά, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για ήσυχες καλοκαιρινές αποδράσεις που περιλαμβάνουν καλό φαγητό και διαδρομές στη φύση.

    Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο καθηγητή Κωνσταντίνο Ρωμαίο, στα Πούλιθρα βρίσκεται η αρχαία πόλη Πολίχνη, την οποία αναφέρει ο ιστορικός Πολύβιος. Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης βρίσκεται στο λόφο που είναι δίπλα από το λιμάνι του χωριού.

    travelgo.gr
    Τα καταγάλανα νερά του Μυρτώου πελάγους σε προκαλούν για ατελείωτες βουτιές (Πηγή: Shutterstock)

    Το καταπράσινο χωριό εκτείνεται μέχρι αρκετά ψηλά πάνω στο βουνό, αλλά τουριστικά είναι γνωστό για το παραλιακό του μέτωπο με τα ταβερνάκια και τα καφέ δίπλα στο κύμα. Όσο για τις βουτιές σας, σε κοντινή απόσταση θα βρείτε την παραλία της Πλάκας, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και την εντυπωσιακή παραλία του Φωκιανού.

    Δείτε τα Πούλιθρα από ψηλά στο βίντεο

    Εξορμήσεις στα ορεινά

    Αν έχετε όρεξη για μια εκδρομή στο βουνό, μην παραλείψετε να οδηγήσετε μέχρι το χωριό Κοσμάς ή αλλιώς το «μπαλκόνι της Κυνουρίας». Έχει πετρόχτιστα σπίτια και μια πανέμορφη πλατεία με τεράστια πλατάνια για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας καφέ, μεζεδάκια και παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο. Στη διαδρομή από το Λεωνίδιο στον Κοσμά, θα συναντήσετε το εντυπωσιακό Μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας, που είναι σφηνωμένο σε έναν θεόρατο απόκρημνο βράχο. Όλη η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές, ικανοποιώντας τις προτιμήσεις των επισκεπτών που θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα σε ένα μέρος πλούσιο σε ιστορική και λαϊκή παράδοση όπως η Τσακωνιά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider