Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αρκαδία
    Thu 5.8°C
    Clouds

    Φωκιανός: Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στην Αρκαδία

    ΑΡΚΑΔΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Φωκιανός: Μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στην Αρκαδία

    Στις ακτές της ανατολικής Πελοποννήσου, στο νοτιότερο άκρο της Αρκαδίας, εκεί όπου οι καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα βουτούν στα νερά του Μυρτώου, η καλά κρυμμένη παραλία του Φωκιανού είναι ό,τι πρέπει για ήσυχες βουτιές

    Κοντινή, μαγευτική και μυθική, η Αρκαδία είναι ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις. Πέρα από πανέμορφα ορεινά χωριά, η Αρκαδία έχει και υπέροχες θαλασσινές γωνιές, γραφικούς οικισμούς δίπλα στο κύμα και παραλίες με κρυστάλλινα νερά που προσφέρονται για ήσυχες διακοπές. Εδώ, στις ακτές της ανατολικής πλευράς της Πελοποννήσου, στη Νότια Κυνούρια, κρύβεται μία από τις ωραιότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας: η παραλία του Φωκιανού.

    travelgo.gr
    Η παραλία του Φωκιανού είναι καλά κρυμμένη μέσα στις απότομες πλαγιές του Πάρνωνα (Πηγή: Shutterstock)

    Η ομορφιά του Φωκιανού προκαλεί τον θαυμασμό των επισκεπτών που κατηφορίζουν τον φιδωτό δρόμο προς τον απομονωμένο ημικυκλικό κολπίσκο που βρίσκεται περίπου 30 χλμ. νοτιοανατολικά του Λεωνιδίου. Πεντακάθαρα, βαθιά νερά και ένα ωραιότατο φυσικό τοπίο σάς περιμένουν σε αυτή τη θαυμάσια παραλία με τα μεγάλα λευκά βότσαλα, που είναι καλά κρυμμένη ανάμεσα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές του Πάρνωνα. Θα βρείτε δύο ταβέρνες και beach bar, ενώ τριγύρω υπάρχουν και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η παραλία του Φωκιανού είναι ιδανική για όσους ψάχνουν την ηρεμία μέσα στις ομορφιές της Πελοποννήσου και θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση.

    Δείτε την παραλία του Φωκιανού από ψηλά

    Πώς θα πάτε

    Μετά το Λεωνίδιο, οδηγείτε προς Πούλιθρα και αφού περάσετε το χωριό Αμυγδαλιά, κατευθύνεστε προς το Πηγάδι. Μετά την κατηφόρα, ο δρόμος βγάζει στον Φωκιανό. Μπορεί η διαδρομή (περίπου μία ώρα από το Λεωνίδιο) να έχει αρκετές στροφές και να θέλει προσοχή, αλλά το τοπίο και τα νερά θα σας αποζημιώσουν.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider