Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 18.2°C
    Clear

    Αντίκυρα: Το χωριό της Βοιωτίας που θυμίζει νησί

    ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αντίκυρα: Το χωριό της Βοιωτίας που θυμίζει νησί

    Μοιάζει με νησί αλλά είναι στη Βοιωτία. Η Αντίκυρα είναι μια ωραία ιδέα για μια σύντομη εκδρομή δίπλα στη θάλασσα, όλες τις εποχές.

    Ανάμεσα στις πλαγιές του Παρνασσού και στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου, σε απόσταση περίπου 170 χλμ. από την Αθήνα και 37 χλμ. από τη Λειβαδιά, βρίσκεται η Αντίκυρα, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Βοιωτίας που προσφέρεται για ήρεμες αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

    Αυτό το μέρος συνδυάζει με έναν μαγικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Το γραφικό λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα και τον πανέμορφο φάρο είναι το σήμα κατατεθέν της Αντίκυρας.

    travelgo.gr
    Πηγή: Tasos Fotakis | DroneWorks

    Εδώ θα απολαύσετε μια ήρεμη, παραθαλάσσια βόλτα, θα φάτε φρέσκο ψάρι στα εστιατόρια και τα ταβερνάκια και θα πιείτε τον καφέ σας με το βλέμμα στραμμένο στον Κορινθιακό κόλπο. Την καλύτερη θεά της Αντίκυρας θα την απολαύσετε από το ύψωμα με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

    Το καλοκαίρι μπορείτε να κολυμπήσετε στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου, που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή, στην παραλία της Αντίκυρας αλλά και στην πλαζ στο λιμάνι Κούτρου.

    Η Αντίκυρα είναι ένα καλό ορμητήριο για σύντομες και ενδιαφέρουσες αποδράσεις, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στη φημισμένη Μονή του Οσίου Λουκά, αλλά και στους Δελφούς και την Αράχωβα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider