Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σίφνου
    Fri 13.4°C
    Clouds

    Καμάρες Σίφνου: Η χρυσαφένια παραλία που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά

    ΣΙΦΝΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Καμάρες Σίφνου: Η χρυσαφένια παραλία που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά

    Δείτε μαγευτικά πλάνα από τις Καμάρες Σίφνου, μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Αν και βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι, τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα και η χρυσή αμμουδιά της αρκετά μεγάλη για να τους χωρέσει όλους

    Φτάνοντας στη Σίφνο έχεις πολλά για να ανακαλύψεις: μία από τις ωραιότερες χώρες των Κυκλάδων, την κοσμοπολίτικη Απολλωνία, εξαιρετικές τοπικές γεύσεις, μονοπάτια για πεζοπορία, γραφικές εκκλησίες και φυσικά πολλές παραλίες με ονειρεμένα κρυστάλλινα νερά.

    Η παραλία που θα αντικρίσετε βγαίνοντας από το καράβι στις Καμάρες, το λιμάνι του νησιού, θα σας κάνει να θέλετε να βουτήξετε αμέσως. Μπορεί να βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, όμως η οργανωμένη παραλία των Καμαρών διαθέτει πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες αμμουδερές παραλίες του νησιού, η οποία βραβεύεται κάθε χρονιά με Γαλάζια Σημαία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Καμάρες Σίφνου: Η χρυσαφένια παραλία με τα πεντακάθαρα νερά

    travelgo.gr
    Οι Καμάρες από ψηλά (πηγή: Shutterstock)

    Στη δυτική πλευρά της Σίφνου, μέσα σε έναν υπέροχο όρμο, βρίσκονται οι Καμάρες, το μεγαλύτερο παραλιακό χωριό και το λιμάνι του νησιού. Το όνομα του οικισμού προέρχεται από τις πολλές σπηλιές που υπήρχαν κατά το παρελθόν στη νότια βραχώδη ακτή του όρμου, τα ονομαζόμενα «σύρματα», που χρησίμευαν για την αποθήκευση των αλιευτικών σκαφών.

    travelgo.gr

    Στον μυχό του όρμου, βρίσκεται μια χρυσαφένια απλόχωρη αμμουδιά, από τις ομορφότερες και πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σίφνου. Η παραλία των Καμαρών βραβεύτηκε για πρώτη φορά το 2002 και συνεχίζει να βραβεύεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με την άφιξη ή την αναχώρησή σας από το νησί. Ψιλή άμμος, αρμυρίκια και ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά είναι τα χαρακτηριστικά της οργανωμένης παραλίας, η οποία ξεκινά από την άκρη του κεντρικού δρόμου του οικισμού. Ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα και beach bars συμπληρώνουν το σκηνικό. Σε κάποια τμήματα υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά θα βρείτε άπλετο χώρο για να τοποθετήσετε τον δικό σας εξοπλισμό.

    travelgo.gr

    Απέναντι, στους πρόποδες του βουνού του Αγίου Συμεών, βρίσκεται η συνοικία της Αγίας Μαρίνας με την ομώνυμη, σκαρφαλωμένη στα βράχια εκκλησία απ' όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Πάνω από τον κόλπο, στην κορυφή του βουνού, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Συμεών, στο οποίο μπορείτε να πάτε ακολουθώντας τον δρόμο που συνεχίζει από την Αγία Μαρίνα. Η θέα από εκεί είναι μαγευτική.

    Το Travel Inspiration πέταξε πάνω από τις Καμάρες Σίφνου, χαρίζοντάς μας υπέροχες καλοκαιρινές εικόνες.

    Δείτε τις Καμάρες Σίφνου στο βίντεο

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider