Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 14.4°C
    Clouds

    7 ελληνικές παραλίες με περίεργα ονόματα και άγρια ομορφιά

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    7 ελληνικές παραλίες με περίεργα ονόματα και άγρια ομορφιά

    Πέρα από τη φυσική ομορφιά τους, οι συγκεκριμένες ελληνικές παραλίες ξεχωρίζουν και για έναν ακόμη λόγο: το περίεργο όνομά τους. Από τη Λευκάδα μέχρι τη Θάσο και τη Μάνη, δείτε 7 εντυπωσιακές παραλίες, που είναι να απορείς γιατί ονομάστηκαν έτσι

    Μία ηλικιωμένη που «πέτρωσε» πηδώντας από τον βράχο, ένας πειρατής που ναυάγησε και σκότωνε περαστικούς και άλλες παράξενες ιστορίες κρύβονται πίσω από τα ευφάνταστα ονόματα μερικών από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας. Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνες που οφείλουν την ονομασία τους στο ιδιαίτερο σχήμα τους.

    Από τη Λευκάδα μέχρι τη Θάσο και τη Μάνη, ακολουθήστε μας σε μια βόλτα σε 7 ελληνικές παραλίες με άγρια φυσική ομορφιά και μοναδικά τοπία για να πάρετε έμπνευση για τις καλοκαιρινές διακοπές που πλησιάζουν. Μία επίσκεψη σε αυτές σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη από κάθε άποψη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Βοϊδοκοιλιά, ή αλλιώς η παραλία-σταρ της δυτικής Μεσσηνίας, με τη λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, χρωστά το όνομά της στο ημικύκλιο που σχηματίζει και θυμίζει... κοιλιά βοδιού. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Αν ψάχνετε για την καλύτερη θέα στον όρμο του Ναυαρίνου και σας αρέσει η πεζοπορία, αξίζει τον κόπο να φτάσετε ψηλά ως το Παλαιόκαστρο και τη σπηλιά του Νέστορα κάτω από αυτό.

    Μπέλλα Βράκα, Σύβοτα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παραδεισένια Μπέλλα Βράκα, η παραλία που ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο, ανήκει σε εκείνες τις παραλίες της Ελλάδας που πρέπει να έχετε επισκεφτεί. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει στο νησί διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, καθώς το νερό δεν ξεπερνά σε βάθος τους 40 πόντους. Μια από τις ιδιαιτερότητες της παραλίας είναι το ροζ χρώμα της άμμου που οφείλεται στο πλούσιο κοκκινόχωμα της περιοχής.

    Ξι, Κεφαλονιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Κεφαλονιάς, το Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου. Η κατακόκκινη άμμος και τα αργιλώδη βράχια δημιουργούν ένα μοναδικό στην Ελλάδα τοπίο. Ωστόσο, η παραλία πήρε το όνομά της από το σχήμα του όρμου, ο οποίος μοιάζει με το γράμμα «Ξι». Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και ο γκρίζος άργιλος του εδάφους βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος.

    Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει δει τη Λευκάδα αν δεν επισκεφθεί το Πόρτο Κατσίκι και δεν αντικρίσει αυτό το εξωπραγματικό μπλε της θάλασσας. Κάθετοι λευκοί βράχοι και καταγάλανα διαυγή νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την ξακουστή παραλία που φιγουράρει σταθερά σε λίστες με τις ωραιότερες της Ελλάδας και της Μεσογείου. Όσο για το όνομά της, σύμφωνα με μία από τις εκδοχές, αυτό προέρχεται από τα κατσίκια που περιφέρονταν κάποτε αμέριμνα στην περιοχή.

    Σαλιάρα, Θάσος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μια παραλία όπου το εκτυφλωτικό άσπρο συναντά τις αμέτρητες αποχρώσεις του γαλάζιου. Η παραλία Σαλιάρα στη Θάσο αποκαλείται και Marble Beach, επειδή ακριβώς από πάνω της βρίσκεται ένα εργοστάσιο μαρμάρων. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Θάσου, 7 χλμ. από το Λιμένα και είναι οργανωμένη με beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

    Της Γριάς το Πήδημα, Άνδρος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις πιο δημοφιλείς της Άνδρου, η παραλία Της Γριάς το Πήδημα στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού συγκεντρώνει – και δικαίως – τα βλέμματα πολλών όχι μόνο για τον περίεργο πελώριο βράχο που υψώνεται λίγα μέτρα από την άμμο, αλλά και για το όνομά της. Σύμφωνα με τον θρύλο, το όνομά της το οφείλει σε μία ηλικιωμένη που «πέτρωσε» πηδώντας από τον βράχο. Η προσέγγισή της είναι δύσκολη καθώς από το ύψος του δρόμου περιλαμβάνει μια σύντομη κατάβαση της πλαγιάς ακολουθώντας ένα μονοπάτι για περίπου πέντε λεπτά.

    Φονέας, Μάνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Φονέας είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Δυτικής Μάνης, λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης. Αυτός ο μικρός κόλπος με την άγρια ομορφιά, τα λευκά βότσαλα και τα δροσερά, γαλαζοπράσινα νερά αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες της Μεσσηνίας. Ένας μεγάλος βράχος χωρίζει την παραλία στα δύο και χαρίζει φυσική σκιά. Μία εκδοχή για την περίεργη ονομασία της παραλίας μιλά για έναν πειρατή που ναυάγησε εκεί και σκότωνε τους περαστικούς. Η δεύτερη εκδοχή θέλει τον φονιά να είναι ένα τεράστιο φίδι που κατασπάραζε τα κοπάδια των καλόγερων στο καστρομονάστηρο της Βαϊδενίτσας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider