Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μήλος
    Fri 16.2°C
    Clear

    Πολλώνια: Βόλτα στο γραφικό ψαροχώρι της Μήλου

    ΜΗΛΟΣ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πολλώνια: Βόλτα στο γραφικό ψαροχώρι της Μήλου

    Χτισμένα γύρω από έναν όμορφο κολπίσκο, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, τα Πολλώνια είναι ένας από τους δημοφιλέστερους οικισμούς της Μήλου. Αυτό το γραφικό ψαροχώρι προσφέρει όλα όσα χρειάζεται κανείς για τις διακοπές του - Δείτε υπέροχα πλάνα από ψηλά

    Το νησί όπου ανακαλύφθηκε η περίφημη Αφροδίτη της Μήλου διαθέτει μοναδικά γεωλογικά τοπία, πολλές και υπέροχες παραλίες (πάνω από 70) με τιρκουάζ νερά και όμορφα χωριά που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με τη γραφικότητα και τα χρώματά τους. Οι εικόνες στη Μήλο συναγωνίζονται σε ομορφιά η μία την άλλη.

    Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού βρίσκεται ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Μήλου. Ο λόγος για τα Πολλώνια, το δεύτερο λιμάνι της Μήλου (10 χλμ. από τον Αδάμαντα και 12 χλμ. από την Πλάκα), απ’ όπου γίνεται η σύνδεση με τη γειτονική Κίμωλο. Αυτό το γραφικό ψαροχώρι προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από τις διακοπές του: παραλία με αμμουδιά, ενοικιαζόμενα δωμάτια και προσεγμένα ξενοδοχεία, ταβέρνες και εστιατόρια για φαγητό εκεί που σκάει το κύμα, λευκές εκκλησίες, όμορφη θέα στο Αιγαίο και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πολλώνια: Ένα γραφικό ψαροχώρι για διακοπές στη Μήλο

    travelgo.gr
    Τα Πολώνια είναι ένας από τους δημοφιλέστερους οικισμούς στη Μήλο (πηγή: Shutterstock)

    Ο γραφικός οικισμός με τα λευκά σπίτια και τις παραθαλάσσιες ταβέρνες είναι χτισμένος γύρω από έναν όμορφο κολπίσκο, στα αριστερά του οποίου βρίσκεται ο Φάρος της Πελεκούδας στην ομώνυμη χερσόνησο, καθώς και το εκκλησάκι του Άγιου Νικολάου. Μάλιστα πιστεύεται πως η ονομασία του χωριού προέρχεται από τον θεό Απόλλωνα, προς τιμήν του οποίου υπήρχε ναός στη χερσόνησο κατά τα αρχαία χρόνια.

    travelgo.gr
    Τα σκάφη των ντόπιων έρχονται κάθε πρωί φορτωμένα με ψάρια, χταπόδια και αστακούς (πηγή: Shutterstock)

    Στα δεξιά του κόλπου δεσπόζει η ολόλευκη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τον περιποιημένο ασβεστωμένο περίβολο, η οποία ξαναχτίστηκε από τους κατοίκους του χωριού μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου, μιας και το αρχικό κτίσμα είχε γκρεμιστεί από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου, στην προσπάθειά τους να φτιάξουν στο σημείο εκείνο ένα πολυβολείο. Μπροστά στην εκκλησιά, ο μικρός μώλος φιλοξενεί ασταμάτητα αλιευτικά σκάφη αλλά και σκάφη αναψυχής. Από τα Πολλώνια θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Κίμωλο με ένα μικρό πλοίο που εκτελεί τακτικά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, από εδώ φεύγουν εκδρομικά καραβάκια με προορισμό τη γειτονική Σπηλιά του Παπάφραγκα αλλά και τα Γλαρονήσια.

    travelgo.gr
    Το χωριό είναι χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κολπίσκο (πηγή: Shutterstock)

    Η μεγάλη παραλία στο εσωτερικό του κόλπου με τη χρυσή αμμουδιά και τα αρμυρίκια για σκιά, είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Όσο για τα ερωτευμένα ζευγάρια, τα Πολλώνια έχουν τη δική τους παράδοση σύμφωνα με την οποία το ζευγάρι που θα καθίσει στον μικρό βράχο σε σχήμα καρέκλας που βρίσκεται στην Πελεκούδα θα μείνει αιώνια μαζί.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider