Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Μεσσηνία
    Tue 25.9°C
    Clouds

    Μεσσηνία: Το παράξενο «Κάστρο των Παραμυθιών» που λίγοι γνωρίζουν

    ΜΕΣΣΗΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μεσσηνία: Το παράξενο «Κάστρο των Παραμυθιών» που λίγοι γνωρίζουν

    Το «Κάστρο των Παραμυθιών» στον Αγρίλη Μεσσηνίας αποτελεί ίσως το μοναδικό κάστρο ολόκληρης της Ελλάδας με αυτή τη μορφή - Δείτε εικόνες από ένα διαφορετικό και παράξενο αξιοθέατο

    Το πιο παράξενο κάστρο της Ελλάδας βρίσκεται στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα ανάμεσα στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, στο ψαροχώρι του Αγρίλη. Ένα κάστρο διαφορετικό, βγαλμένο από άλλη εποχή, σαν ένα κομμάτι μιας παράξενης Ντίσνεϊλαντ που μεταφέρθηκε σε αυτή τη γωνιά της δυτικής Πελοποννήσου.

    Αν βρεθείτε στην περιοχή, είναι αδύνατο να αντισταθείτε και να μην πλησιάσετε για να δείτε από κοντά αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα κτήριο που στέκει ξεχασμένο και έρημο λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα, συνδυάζοντας στοιχεία από τη δυτική ιστορία, την ελληνική μυθολογία και την Ελληνική Επανάσταση.

    Διαβάστε ακόμη

    Το Κάστρο των Παραμυθιών στη Μεσσηνία που θυμίζει Ντίσνεϊλαντ

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το Κάστρο των Παραμυθιών χτίστηκε τη δεκαετία του '60 από τον γιατρό Χαράλαμπο Φουρναράκη (γνωστό και ως Χάρρυ Φουρνιέ), στην προσπάθειά του να ζωντανέψει τα παραμύθια που μας έλεγαν γιαγιάδες μας. Είναι ο ίδιος που έφτιαξε και το ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ στον τόπο καταγωγής του, τα Φιλιατρά.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το κάστρο συνδυάζει αταίριαστες χρονικά και τοπικά ιστορίες, όπως ο Τρωικός Πόλεμος και η Ελληνική Επανάσταση, αλλά και φιγούρες της ελληνικής μυθολογίας, ενώ έχει πυργίσκους, καταπακτές και πολεμίστρες. Στον εξωτερικό χώρο ξεχωρίζουν οι φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, καθώς και ένας μεγάλος Δούρειος Ίππος. Κατά το παρελθόν το κάστρο λειτούργησε ως ξενοδοχείο, μουσείο και χώρος για θεατρικές παραστάσεις. Σήμερα στέκει αγέρωχο αντιστεκόμενο στη φθορά του χρόνου και της αλμύρας, μην μπορώντας να συντηρηθεί από τον σύλλογο που το διαχειρίζεται.

    Το Κάστρο των Παραμυθιών στη Μεσσηνία κατέγραψε από ψηλά το Travel Inspiration με drone:

    Διαβάστε ακόμη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider