Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 21.3°C
    Clouds

    Θεσσαλία: Υπέροχες εικόνες από τη φθινοπωρινή Λίμνη Πλαστήρα

    ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Θεσσαλία: Υπέροχες εικόνες από τη φθινοπωρινή Λίμνη Πλαστήρα

    Δείτε από ψηλά το εντυπωσιακό τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα, πλαισιωμένο από τις ελατοσκέπαστες κορυφές των Αγράφων. Ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης κοντά στην πόλη της Καρδίτσας

    Η Λίμνη Πλαστήρα, 25 χλμ. δυτικά από την πόλη της Καρδίτσας, είναι το στολίδι της Θεσσαλίας και ένας από τους ομορφότερους προορισμούς της ορεινής Ελλάδας. Δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτή η λίμνη, τόσο αρμονικά δεμένη με το περιβάλλον, αποτελεί πρόσφατη προσθήκη στο τοπίο, αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης.

    Με όνομα δανεισμένο από τον οραματιστή της, Νικόλαο Πλαστήρα, η πανέμορφη τεχνητή λίμνη που σχηματίστηκε το 1959, είναι ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου - ανάλογα με το πότε θα πάτε, θα δείτε και άλλα χρώματα να ντύνουν το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λίμνη Πλαστήρα: Το στολίδι της Καρδίτσας

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Η λίμνη Ταυρωπού, όπως είναι η επίσημη ονομασία της λίμνης Πλαστήρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μ. καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 25.000 στρεμμάτων, με μήκος 12 χλμ., πλάτος 4 χλμ. και βάθος περίπου 60 μ. Τα νερά της λίμνης τροφοδοτούν τον υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ, αρδεύουν τον θεσσαλικό κάμπο και υδροδοτούν την πόλη μαζί με 38 κωμοπόλεις και χωριά του νομού της ευρύτερης περιοχής.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το τοπίο είναι συναρπαστικό, καθώς η λίμνη συναντιέται με υπεραιωνόβια έλατα που στολίζουν τις όχθες της και προσφέρει ένα μοναδικό παράδεισο για όσους αναζητούν περιπέτεια (ποδηλασία, ιππασία, κανό-καγιάκ, υδροποδήλατο κ.ά.) αλλά και χαλάρωση στη φύση.

    Το Travel Inspiration πέταξε πάνω από τη φθινοπωρινή Λίμνη Πλαστήρα και κατέγραψε υπέροχα πλάνα με drone.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration

    Η ιστορία της Λίμνης Πλαστήρα

    Εμπνευστής της ήταν ο στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα της κατασκευής φράγματος επί του ποταμού Ταυρωπού, με σκοπό την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της άρδευσης του Θεσσαλικού κάμπου. Παρά το γεγονός ότι το έργο βρισκόταν στα σκαριά από το 1925, ολοκληρώθηκε τελικά το 1959.

    travelgo.gr
    Πηγή: Travel Inspiration

    Το φράγμα μήκους 220 μ. συγκράτησε τα νερά του Ταυρωπού, τα οποία κάλυψαν το οροπέδιο της Νεβρόπολης και δημιούργησαν ένα πανέμορφο σκηνικό που άρχισε σιγά σιγά να το ανακαλύπτει ο κόσμος και πλέον από τη λίμνη να ευεργετείται ολόκληρη η περιοχή.

    Στα πέριξ της λίμνης

    Τα πολλά χωριά που πλαισιώνουν τη λίμνη αποτελούν ορμητήριο εκδρομών και ανακαλύψεων. Κάντε μια στάση στο Μορφοβούνι, την πατρίδα του μαύρου καβαλάρη, του Νικόλαου Πλαστήρα, περάστε από το Μεσενικόλα, που είναι γνωστός για το φημισμένο κρασί του, επισκεφθείτε το Νεοχώρι για να απολαύσετε την πανοραμική θέα στη λίμνη, δείτε την ανατολή από τη Νεράιδα και κατεβείτε στα Καλύβια Πεζούλας για καφέ και φαγητό σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη. Αν θέλετε να δείτε την πιο γοητευτική εικόνα της λίμνης, οδηγήστε μέχρι το Παρατηρητήριο. Με φόντο τα Άγραφα και τη λίμνη σε πρώτο πλάνο, θα βγάλετε τις ωραιότερες φωτογραφίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    TAGS:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider