Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Πέλλα
    Fri 13°C
    Clouds

    Παναγίτσα Πέλλας: Το χωριό με τις τρεις τεχνητές λίμνες και τον μικρό καταρράκτη

    ΠΕΛΛΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Παναγίτσα Πέλλας: Το χωριό με τις τρεις τεχνητές λίμνες και τον μικρό καταρράκτη

    Γνωρίστε την Παναγίτσα, το ειδυλλιακό χωριό στους νότιους πρόποδες του Καϊμάκτσαλαν, μια ανάσα από το χιονοδρομικό κέντρο, που προσφέρει μια απίστευτη θέα προς τη λίμνη Βεγορίτιδα

    Στην ορεινή Πέλλα, στις πλαγιές του Βόρα (Καϊμάκτσαλαν), υπάρχουν αρκετά παραδοσικά χωριά τα οποία καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ορεινά θέρετρα. Ένα από αυτά η Παναγίτσα, ένα γραφικό και φιλόξενο χωριό που απέχει μια ανάσα από την «Αράχωβα του Βορρά», τον κοσμπολίτικο Παλιό Άγιο Αθανάσιο.

    Χτισμένη σε υψόμετρο 750 μέτρων, με μια απίστευτη θέα προς τη λίμνη Βεγορίτιδα και τον υπέροχο κάμπο με τους οπωρώνες, η Παναγίτσα είναι ένα χωριό με το δικό του χαρακτήρα που αξίζει να γνωρίσετε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Παναγίτσα: Το γραφικό χωριό στις πλαγιές του Καϊμάκτσαλαν

    travelgo.gr

    Στη διαδρομή από την Έδεσσα για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν θα συναντήσετε την Παναγίτσα. Αρχικά το χωριό ονομαζόταν Όσλοβο και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Παναγίτσα από τους πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφτασαν έπειτα από την ανταλλαγή πληθυσμού το 1926.

    travelgo.gr

    Στο χωριό θα βρείτε ξενώνες και παραδοσιακές ταβέρνες με καλό φαγητό, αλλά και πολλές επιλογές για δράση και περιπέτεια στη φύση. Μια ανάσα από το Καϊμακτσαλάν, η Παναγίτσα φιλοξενεί πολύ συχνά τους λάτρεις των λευκών αθλημάτων που χρησιμοποιούν το χωριό ως ορμητήριο για τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου. Στην Παναγίτσα θα βρείτε επίσης ανεμοδρόμιο και πίστα motocross.

    travelgo.gr

    Οι τρεις τεχνητές λίμνες της, από τις οποίες αρδεύεται και λειτουργεί υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που τροφοδοτεί το τοπικό δίκτυο, είναι ιδανικές για περίπατο, ξεκούραση, καφέ και εξερεύνηση στη φύση. Οι καταρράκτες με υπέροχα τρεχούμενα νερά συμπληρώνουν το τοπίο που μαγεύει τους επισκέπτες.

    Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider