Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κέρκυρα
    Tue 19.8°C
    Clouds

    Οθωνοί: Το παραδεισένιο νησί στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδας

    ΚΕΡΚΥΡΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οθωνοί: Το παραδεισένιο νησί στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδας

    Ταξιδεύουμε στους Οθωνούς, το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Ένας γαλαζοπράσινος παράδεισος που λίγοι γνωρίζουν

    Είναι από εκείνα τα μικρά νησιά που είναι άγνωστα στους πολλούς, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να τα ανακαλύψει κανείς. Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Nησιά στα βόρεια της Κέρκυρας και το δυτικότερο άκρο της Ελλάδας. Ένα νησί καταπράσινο, με πανέμορφες πεντακάθαρες παραλίες, μικρούς οικισμούς με παλιά σπίτια, ερείπια βενετσιάνικων κάστρων και μονοπάτια ανάμεσα σε αρχαία ελαιόδεντρα. Ένας μικρός επίγειος παράδεισος, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και η ζωή κυλάει με αργούς ρυθμούς.

    Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Οθωνοί ήταν το νησί της νύμφης Καλυψούς, την οποία ερωτεύτηκε ο Οδυσσέας και έμεινε εκεί επτά χρόνια. Στο παρελθόν το νησί γνώρισε μέρες δόξας και ναυτικής ακμής, ενώ φημίζονταν για το καλό του κλίμα. Λέγεται μάλιστα ότι οι Εγγλέζοι έστελναν εκεί τους άρρωστους στρατιώτες για να αναρρώσουν.

    Διαβάστε ακόμη

    Τι θα δείτε στους Οθωνούς

    travelgo.gr
    Το λιμάνι στον όρμο Άμμου (Πηγή: Shutterstock)

    Το καραβάκι από την Κέρκυρα θα σας αφήσει στον Άμμο, έναν μικρό όρμο με ωραία παραλία και λίγα μαγαζιά. Ο άλλος σημαντικός οικισμός του νησιού είναι το Χωριό με τα παραδοσιακά σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, χτισμένα κυρίως από πέτρα και κεραμίδια. Στο ψηλότερο σημείο του χωριού βρίσκεται χτισμένη από το 1864 η εκκλησία του Αϊ Γιώργη, ενώ λίγα χιλιόμετρα έξω από αυτό, συναντά κανείς έναν πέτρινο σταυρό του 1833 που σύμφωνα με τους ντόπιους στήθηκε για να θυμίζει τη σφαγή των κατοίκων από τον περιβόητο πειρατή Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα το 1537.

    travelgo.gr
    Η εντυπωσιακή παραλία Άσπρη Άμμος (Πηγή: Shutterstock)

    Στους Οθωνούς θα κολυμπήσετε οπωσδήποτε στην Άσπρη Άμμο (μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου) και θα επισκεφτείτε με βαρκάκι την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς. Για κολύμπι προσφέρεται επίσης ο μοναδικής ομορφιάς όρμος Φύκι, στη βόρεια ακτογραμμή. Αν πάρετε τον δρόμο προς την ανατολική ακτή, μπορείτε να επισκεφτείτε το ακρωτήριο Καστρί και τον φάρο του νησιού, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1872. Ένα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών διασχίζει όλο το νησί και δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να έρθει κοντά στην απαράμιλλης ομορφιά φύση του.

    Στους Οθωνούς θα φτάσετε με καραβάκι από την πόλη της Κέρκυρας, τον Άγιο Στέφανο και το Σιδάρι.

    Δείτε το όμορφο βίντεο του Travel Inspiration

    Διαβάστε ακόμη

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider