Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κέρκυρα
    Sat 11.8°C
    Clouds

    Canal d’ Αmour: Δείτε από ψηλά το περίφημο «κανάλι του έρωτα» στην Κέρκυρα

    ΚΕΡΚΥΡΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Canal d’ Αmour: Δείτε από ψηλά το περίφημο «κανάλι του έρωτα» στην Κέρκυρα

    Στις βόρειες ακτές της Κέρκυρας, κοντά στο τουριστικό θέρετρο Σιδάρι, το Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς Canal d’ Amour είναι ένα αριστούργημα της φύσης που κλέβει τις εντυπώσεις

    Το Travel Inspiration μας ταξιδεύει σε ένα από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα σημεία της Κέρκυρας. Στο χωριό Σιδάρι, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, εκεί που το Ιόνιο πέλαγος ανταμώνει με την Αδριατική, βρίσκεται μια ιδιαίτερη παραλία με παγκόσμια φήμη. Χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να κολυμπήσουν εκεί και να χαζέψουν από κοντά το μοναδικό τοπίο με τα γλυπτά βράχια. Ο λόγος για το Canal d’ Amour ή αλλιώς Κανάλι της Αγάπης, ένα μέρος που αξίζει να δείτε είτε είστε ερωτευμένοι είτε όχι.

    Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Το κόσμημα του Ιονίου

    Τα λευκά σμιλεμένα αργιλώδη βράχια που θαρρείς ότι αναδύονται μέσα από τη θάλασσα, δημιουργούν ένα μοναδικό εντυπωσιακό κανάλι. Το Canal d' Amour είναι ένα πέρασμα που δημιουργήθηκε από τη διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα στους βράχους από ψαμμίτη. Μάλιστα η γύρω θαλάσσια περιοχή είναι γεμάτη με αποθέματα αργίλου, ενώ της αποδίδονται αρκετές αποτοξινωτικές και ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες.

    Ο μύθος θέλει όσα ζευγάρια κολυμπήσουν σε αυτό το κανάλι να μείνουν για πάντα ερωτευμένα ή όσοι καταφέρουν και κολυμπήσουν μέχρι την τελευταία άκρη του να βρουν τον έρωτα της ζωής τους. Όσοι πάλι δεν τολμήσουν μια βουτιά εκεί, αρκεί μια ευχή και ένα νόμισμα στα βαθιά, ώστε να γνωρίσουν τον έρωτα της ζωής τους.

    Δείτε το Canal d' Amour από ψηλά

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider