Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ιθάκη
    Fri 18.5°C
    Clouds

    Κιόνι Ιθάκης: Ένα χωριό σαν ζωγραφιά

    ΙΘΑΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κιόνι Ιθάκης: Ένα χωριό σαν ζωγραφιά

    Σκαρφαλωμένο αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά που κατεβαίνει στη θάλασσα, το Κιόνι είναι το πιο φημισμένο χωριό της Ιθάκης και ένα από τα ομορφότερα των Επτανήσων

    Καταπράσινη, ήσυχη και ρομαντική, η Ιθάκη συνδυάζει όλες τις ομορφιές των νησιών του Ιονίου σε μινιόν εκδοχή. Περιτριγυρισμένη από όλες τις αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου, η μυθική πατρίδα του Οδυσσέα προκαλεί τον ταξιδιώτη να περιηγηθεί σε παραδοσιακά επτανησιακά χωριά, να βουτήξει σε θαυμάσια νερά και να ανακαλύψει τους ήρεμους ρυθμούς της.

    Διαβάστε επίσηςΜία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται στην Ιθάκη

    Δεν γίνεται να επισκεφτείτε την Ιθάκη και να μην πάτε στο Κιόνι, το πιο φημισμένο χωριό του νησιού και ένα από τα ομορφότερα όλων των Επτανήσων. Στη βόρεια πλευρά του νησιού, προς τα ανατολικά, περίπου 25 χλμ. από το Βαθύ, αυτό το χωριό με το γραφικό του λιμανάκι μοιάζει βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής.

    travelgo.gr
    Το Κιόνι είναι έρωτας με την πρώτη ματιά (Πηγή: Shutterstock)

    Μπαίνοντας ο επισκέπτης στον όμορφο ορμίσκο αντικρίζει τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό να ξεπροβάλει σκαρφαλωμένος αμφιθεατρικά σε μια καταπράσινη πλαγιά, που συναντά τη θάλασσα. Αξίζει να τον σεργιανίσετε, να περπατήσετε ανάμεσα στα παλιά πέτρινα σπίτια με τις λουλουδιασμένες αυλές, να καθίσετε για φαγητό και ποτό πλάι στο κύμα και να αγναντέψετε τους τρεις ανεμόμυλους, οι οποίοι στέκονται αγέρωχοι στην είσοδο του λιμανιού.

    travelgo.gr
    Το γραφικό λιμανάκι αποτελεί ιδανικό αραξοβόλι για δεκάδες σκάφη (Πηγή: Shutterstock)

    Αξίζει, επίσης, να περπατήσετε στον δρόμο προς τον «Αργαλειό» και προς την περιοχή της Λόντζας. Εκεί θα συναντήσετε τα ερείπια του σπιτιού που σύμφωνα με την παράδοση έζησε ο ήρωας της Επανάστασης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, καθώς και τις βοτσαλωτές παραλίες με τα καθαρά νερά Κατσικούλι, Σαρακινάρι, Πλακούτσες και Φιλιατρό.

    travelgo.gr
    Στο Κιόνι θα βουτήξετε σε θαυμάσια νερά (Πηγή: Shutterstock)

    Στην κορυφή της Ράχης, βρίσκεται η εκκλησία της Ευαγγελίστριας χτισμένη στο τέλος του προηγούμενου αιώνα με εξαιρετικού ενδιαφέροντος τέμπλο. Κατηφορίζοντας προς το γραφικό λιμανάκι του χωριού, θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, ενώ οι κόκκινες κεραμοσκεπές των σπιτιών ξεπροβάλουν μέσα από ένα καταπράσινο μαγευτικό τοπίο, συντιθέμενο από ελιές, κυπαρίσσια και σκίνους.

    Δείτε το Κιόνι από ψηλά

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider