Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ιωάννινα
    Thu 17.8°C
    Clouds

    Ιωάννινα: 10 στάσεις για καλό φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ιωάννινα: 10 στάσεις για καλό φαγητό

    Μια λίστα με τις απαραίτητες στάσεις για τους λάτρεις του καλού φαγητού στα Ιωάννινα. Εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και μοντέρνα στέκια για κρεατοφάγους και όχι μόνο

    Συνδυάζοντας τη μακραίωνη ιστορία, τον πολιτιστικό πλούτο και τη μαγευτική φύση με τις γαστρονομικές απολαύσεις και το νεανικό παλμό, τα Ιωάννινα είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, ένας προορισμός για όλα τα γούστα, ιδανικός για αποδράσεις και τις τέσσερις εποχές. Πέρα από τη μαγευτική λίμνη, το νησάκι και τα αξιοθέατα, το φαγητό είναι ένα από τα δυνατά σημεία της πρωτεύουσας της Ηπείρου. Το Travelgo σας προτείνει 10 από τα καλύτερα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείτε στα Ιωάννινα.

    Φρόντζου Πολιτεία

    travelgo.gr

    To συγκρότημα Φρόντζου Πολιτεία (ξενοδοχείο, εστιατόριο, cafe-bar, συνεδριακό κέντρο και παιδότοπος) βρίσκεται στο λόφο της Αγίας Τριάδος και είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικός τόπος και διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εδώ θα απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις με επιλεγμένες πρώτες ύλες και σύγχρονες τεχνικές, μαζί με μια υπέροχη πανοραμική θέα προς τη λίμνη Παμβώτιδα.

    Πρεσβεία

    travelgo.gr

    Η Πρεσβεία στεγάζεται σε ένα διώροφο σπίτι, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων και ξεχωρίζει για τον ζεστό χώρο της και τις ιδιαίτερες γεύσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Στο μενού θα βρείτε από φρέσκα ζυμαρικά μέχρι κρέατα φυσικής dry ωρίμανσης, καθώς και πολλές ετικέτες κρασιών για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας.

    Το μαγαζάκι που λέγαμε

    travelgo.gr

    Το Μαγαζάκι που λέγαμε άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο του 2018, σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, απέναντι από τα τείχη του κάστρου. Ο μικρός και καλαίσθητος χώρος με τη μίνιμαλ διακόσμηση και την ανοιχτή κουζίνα προσφέρει μια αίσθηση σπιτικής θαλπωρής. Στην κουζίνα, η Μαρία δημιουργεί πιάτα βασισμένα στην ελληνική παράδοση με δικές της πινελιές και προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

    Μετσοβίτικη Φωλιά

    Η Μετσοβίτικη Φωλιά είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ποικιλία παραδοσιακών γεύσεων με ποιοτικά υλικά. Τα τρία κοντουσούβλια (χοιρινό, πρόβειο, κοτόπουλο), όπως και το λουκάνικο, είναι πεντανόστιμα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ψητό μετσοβόνε και γαλοτύρι.

    Μπουκιά Μπουκιά

    Σε έναν χώρο που θυμίζει σπίτι, με παραδοσιακή διακόσμηση και μια υπέροχη αυλή, το Μπουκιά Μπουκιά αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όποιον θέλει να δοκιμάσει παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και εµπνευσµένα πιάτα σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

    Σείριος

    travelgo.gr


    Στο πιο πολυσύχναστο σημείο της παραλίμνιας περιοχής των Ιωαννίνων, θα βρείτε το all day restaurant Σείριος. Από το 1997 προσφέρει ποιοτικές γεύσεις σε ένα καλαίσθητο και ζεστό περιβάλλον. Η μοντέρνα σαλάτα σπανακόπιτα, η σταβλίσια σπαλομπριζόλα και το ντόπιο κοντοσούβλι είναι μερικές από τις δυνατές επιλογές.

    Θαμών

    Θαμών Ιωάννινα
    Θαμών Ιωάννινα

    Το Θamon είναι ένα μικρό εστιατόριο πάνω στον κεντρικό δρόμο των Ιωαννίνων, που έχει ξεχωρίσει για εμπνευσμένα και νόστιμα πιάτα που εξελίσουν την τοπική παραδοσιακή κουζίνα. Ο Ηπειρώτης σεφ Θανάσης Τάσσος, με εμπειρία από γνωστά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει βάλει όλο το μεράκι και τη φαντασία του σε ένα μενού που τιμά τα τοπικά προϊόντα.

    The Log

    travelgo.gr

    Για τους λάτρεις του κρέατος, το The Log, που στεγάζεται σε ένα ωραίο κτήριο δίπλα στη λίμνη, είναι ανάμεσα στις τοπ επιλογές. Τα πιάτα είναι όμορφα παρουσιασμένα, αλλά πάνω απ΄ όλα γευστικά. Το μενού περιλαμβάνει επιλεγμένα κρεατικά από όλο τον κόσμο σε διάφορες κοπές. Πέρα από το καλό φαγητό, εδώ θα απολαύσετε και εξαιρετικά κοκτέιλ.

    Σούζη Τρως

    Στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, θα συναντήσετε το νεοταβερνείο Σούζη Τρως, έναν όμορφο και ζεστό χώρο με ποιοτικό φαγητό. Τα πιάτα είναι καλοφτιαγμένα και πρωτότυπα. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το πεντανόστιμο συκώτι αλλά και τα μπέργκερ.

    Χρύσανθος

    Αξίζει μια βόλτα μέχρι την περιοχή της Αμφιθέας, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, για να φάτε στην ταβέρνα Χρύσανθος. Σε μια υπέροχη τοποθεσία, με μαγευτική θεά της λίμνης από ψηλά, θα απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις, κρέατα σχάρας, σούβλας, πίτες και διάφορους νόστιμους μεζέδες.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider