Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Kýthnos
    Thu 17°C
    Clouds

    Κύθνος: 5 επιλογές για καλό φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Κύθνος: 5 επιλογές για καλό φαγητό

    Το προσιτό και αυθεντικό νησί των Κυκλάδων κρύβει τα δικά του, μικρά μυστικά γεύσης. Η Κύθνος έχει πολλές νόστιμες ιστορίες να αφηγηθεί. Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 5 εστιατόρια και ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί

    Αν στο πλάνο των διακοπών σας γράφει απόλυτη χαλάρωση σε ένα κυκλαδονήσι με αμέτρητες παραλίες, γραφικά λιμανάκια, ολόλευκα ξωκλήσια και μια Χώρα-στολίδι με στενά σοκάκια και κατάλευκα σπίτια, τότε η Κύθνος είναι ο προορισμός σας. Και όλα αυτά σε μόλις τρεις ώρες από τον Πειραιά ή μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου.

    Ανάμεσα στις εκπλήξεις που σας επιφυλάσσει το νησί είναι και οι παραδοσιακές γεύσεις του. Στην Κύθνο εκτός από κρέας, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, αξίζει να δοκιμάσετε την περίφημη θερμιώτικη τυρόπιτα, τα σφουγγάτα (στρογγυλές και αφράτες τυροκροκέτες που γίνονται με ανάλατο θερμιώτικο τυρί) και τα ταραχτά, την τοπική στραπατσάδα. Τα ντόπια τυριά χρησιμοποιούνται σε πολλά ενδιαφέροντα πιάτα που θα δοκιμάσετε στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κύθνος: 5 εστιατόρια και ταβέρνες που ξεχωρίζουν

    Το Στέκι του Ντέτζη

    Κύθνος: 5 επιλογές για καλό φαγητό
    Πηγή: To Steki Tou Ntetzi

    Φημισμένο εστιατόριο σε μια γραφική γωνιά της Χώρας. Σε ένα όμορφο νησιώτικο σκηνικό, το Στέκι του Ντέτζη σερβίρει πολλά ορεκτικά, ψητά της ώρας και νόστιμα μαγειρευτά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το γουρουνόπουλο στη σούβλα, τα λαχταριστά παϊδάκια και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το φρυγαδέλι.

    Μαργιώρα

    Κύθνος: 5 επιλογές για καλό φαγητό
    Πηγή: Margiora

    Εστιατόριο, wine-cocktail bar και delicatessen σε ένα επιβλητικό, ανακαινισμένο αρχοντικό του 1866 στη Χώρα. Ο Φώντας Διαλεισμάς και ο Μιχάλης Δανεσσής δημιούργησαν σε αυτόν τον υπέροχο χώρο ένα στέκι για όλες τις ώρες της μέρας. Στη Μαργιώρα θα απολαύσετε από τον καφέ και το πρωινό σας μέχρι νόστιμα και δημιουργικά πιάτα με κυκλαδίτικες πρώτες ύλες. Αυγά ποσέ με καβουρμά Αμοργού, μυρωδικά και γραβιέρα Κύθνου πανέ και τραχανότο με καπνιστές γαρίδες και τραγανή λούζα Κέας είναι μερικές μόνο από τις τοπ επιλογές. Ελληνικά κρασιά, αποστάγματα και κοκτέιλ θα συνοδεύσουν ιδανικά τα γεύματά σας. Στην αυλή της Μαργιώρας θα πετύχετε διάφορα πολιτιστικά events, βραδιές κινηματογράφου και μουσικά lives.

    Όστρια

    Κύθνος: 5 επιλογές για καλό φαγητό
    Πηγή: Ostria restaurant

    Στο εστιατόριο Όστρια στον Μέριχα θα βρείτε πάντα φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, τα οποία θα απολαύσετε δίπλα στα αραγμένα σκάφη. Τα ολόφρεσκα ψάρια έρχονται κατευθείαν από το καϊκι στα χέρια του εξαιρετικού ψήστη Μανώλη και από εκεί στο τραπέζι σας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και την πεντανόστιμη αστακομακαρονάδα.

    Αρχιπέλαγος

    Κύθνος: 5 επιλογές για καλό φαγητό
    Πηγή: Αρχιπέλαγος

    Από το 1981, η οικογενειακή ταβέρνα Αρχιπέλαγος στην Παναγία Κανάλα σερβίρει σπιτικό φαγητό με αγνά τοπικά υλικά, από τα οποία πολλά παράγονται στη μικρή φάρμα της οικογένειας ή προέρχονται από επιλεγμένους ντόπιους βοσκούς και ψαράδες. Δοκιμάστε κατσικάκι κοκκινιστό, χοιρινό στη γάστρα αλλά και παραδοσιακές σπεσιαλιτέ του νησιού όπως σφουγγάτα.

    Το Χάρτινο Καράβι

    Κύθνος: 5 επιλογές για καλό φαγητό
    Το Χάρτινο Καράβι

    Η Δρυοπίδα, το γραφικό χωριό της Κύθνου με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, αξίζει αναμφίβολα μια επίσκεψη. Εκεί θα βρείτε το Χάρτινο Καράβι, έναν όμορφο και καλοφτιαγμένο χώρο που φημίζεται για το φαγητό του. Με βάση τις αγνές πρώτες ύλες και χρησιμοποιώντας τις δικές του μαγειρικές τεχνικές, ο σεφ Αλέξανδρος Αγγελής ετοιμάζει μοναδικά πιάτα με σύγχρονες πινελιές και ντόπια υλικά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider