Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σκύρος
    Wed 18.7°C
    Clouds

    Σκύρος: 6 ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σκύρος: 6 ταβέρνες που αξίζει να επισκεφθείτε

    Βουνό και θάλασσα συναντιούνται στα τραπέζια του μεγαλύτερου νησιού των Σποράδων, παρασύροντας τον επισκέπτη σε ένα άκρως απολαυστικό γευστικό ταξίδι. Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε 6 ταβέρνες στη Σκύρο για παραδοσιακό φαγητό και ολόφρεσκο ψάρι

    Πανέμορφα τοπία, αυθεντική φιλοξενία και καλό φαγητό σάς περιμένουν στη Σκύρο, το νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων, στα ανατολικά της Εύβοιας. Ένα νησί - έκπληξη, μισό καταπράσινο και εύφορο και μισό άγριο και άνυδρο, με τη δική του μοναδική ταυτότητα.

    Η παραδοσιακή κουζίνα της Σκύρου θα σας κερδίσει με την ποιότητα και την απλότητά της. Βασικός πρωταγωνιστής των περισσότερων τοπικών πιάτων είναι το άγριο κατσικάκι, ο αστακός που βρίσκεται σε αφθονία στη Σκύρο (η περίφημη αστακομακαρονάδα σερβίρεται σχεδόν παντού και αξίζει να τη δοκιμάσετε), η ντόπια φάβα και τα τυριά. Παρακάτω συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 6 ταβέρνες που δεν πρέπει να χάσετε.

    Διαβάστε ακόμη

    6 κορυφαίες ταβέρνες στη Σκύρο

    Οι ιστορίες του Μπάρμπα

    travelgo.gr

    Στην παραλία του Μώλου, μόλις 10 λεπτά από τη Χώρα της Σκύρου, θα βρείτε ένα όμορφο ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα με κυκλαδίτικη αισθητική, διακοσμημένο με παλιές φωτογραφίες και οικογενειακά κειμήλια. Στις Ιστορίες του Μπάρμπα θα απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα με έμφαση στους ουζομεζέδες και το ψάρι. Δοκιμάστε τα παστά ψαράκια, τις σουπιές, το χταπόδι με πλιγούρι, την ψαρόσουπα και φυσικά τη σπεσιαλιτέ του νησιού, την αστακομακαρονάδα.

    Σταματία

    travelgo.gr

    Δίπλα στην πανέμορφη παραλία Πεύκος, η ταβέρνα της Σταματίας αποτελεί ιδανική επιλογή για να συνδυάσετε μπάνιο και φαγητό. Δοκιμάστε τις περίφημες πίτες της, όπως την κολοκυθοτυρόπιτα και τα μαγειρευτά της (κατσικάκι λεμονάτο, σουτζουκάκια κ.ά.). Σερβίρει και φρέσκα ψάρια και νοστιμότατες αστακομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες.

    Μουριές

    Η ταβέρνα Μουριές είναι από τις πιο γνωστές του νησιού και φημίζεται για την παραδοσιακή κουζίνα της. Τα περισσότερα πιάτα γίνονται με δικά τους προιόντα. Το λεμονάτο κατσικάκι, η κοκκινιστή γίδα και η λαδόπιτα με ξινοτύρι είναι μερικές από τα καλύτερες γεύσεις. Δίπλα στο εστιατόριο βρίσκεται το κτήμα με τα μικρόσωμα σκυριανά αλογάκια.

    Άγιος Πέτρος

    travelgo.gr

    Αν είστε λάτρεις του κρέατος αξίζει η εκδρομή μέχρι την περιοχή Τραχύ, στο βόρειο τμήμα του νησιού, για να φάτε κατσικάκι (παϊδάκια, λεμονάτο, κοκκινιστό, στη λαδόκολα και στη σούβλα) στην ταβέρνα «Άγιος Πέτρος». Μέσα στο πευκοδάσος, στη μέση του πουθενά, σερβίρει μεγάλη ποικιλία φαγητών, ψητών αλλά και μαγειρευτών, όλα δικής τους παραγωγής, λαχανικά εποχής από το μποστάνι τους και τυριά (γραβιέρα, μυζήθρα, φέτα, ξυνοτύρι). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη λαδόπιτα.

    Στέλιος

    travelgo.gr

    Φημισμένη είναι η ψαροταβέρνα του Στέλιου στην παραλία Γυρίσματα. Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, με τα γαλάζια αιγαιοπελαγίτικα νερά, θα απολαύσετε σπιτικές γεύσεις, ντόπια κρέατα, φρέσκο ψάρι και κυρίως την παραδοσιακή σκυριανή αστακομακαρονάδα.

    Ασημενός

    travelgo.gr

    Οι λάτρεις της ψαροφαγίας αξίζει να κάνουν μια στάση και στην ταβέρνα Ασημενός στους Ασπούς, που είναι γνωστή για την αστακομακαρονάδα της αλλά και για τα φρεσκότατα ψάρια που φέρνει επιτόπου το καΐκι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider