Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σύρου - Ερμούπολης
    Sat 14.4°C
    Clouds

    Σύρος: Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σύρος: Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό

    Εστιατόρια που μπλέκουν τη συριανή παράδοση και τις τοπικές πρώτες ύλες με νέες μαγειρικές τεχνικές, αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες με απλές και αυθεντικές γεύσεις δίπλα στο κύμα - Μια γαστρονομική περιήγηση στην αρχοντική Σύρο

    Αν ονειρεύεστε διακοπές με ποιότητα, αέρα μιας άλλης εποχής, καλό φαγητό και επιλογές για όλα τα γούστα, τότε η Σύρος είναι το νησί σας. Ένα νησί τεσσάρων εποχών, ιδανικό τόσο για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου όσο και για πολυήμερες διακοπές.

    Στην «αρχόντισσα των Κυκλάδων» θα φάτε σαν άρχοντες! Το νησί διαθέτει πολλά αξιόλογα εστιατόρια και ταβέρνες για να δοκιμάσετε νοστιμιές από την τοπική κουζίνα, αλλά και πιο δημιουργικές γεύσεις. Εδώ ξεχωρίσαμε μερικά από τα καλύτερα.

    Διαβάστε ακόμη:

    8 στάσεις για φαγητό που πρέπει να κάνετε στη Σύρο

    Περί Τίνος

    travelgo.gr

    Στο κέντρο της Ερμούπολης, δίπλα στη θάλασσα, το Περί Τίνος σερβίρει πιάτα που συνδυάζουν τη συριανή και κυκλαδίτικη μαγειρική με τη φαντασία και τις τεχνικές υψηλής κουζίνας του σεφ Δημήτρη Πλυτά. Αναζητώντας συνδυασμούς γεύσεων, ο νεαρός σεφ δημιουργεί με την ομάδα του μενού ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με μοντέρνες πινελιές αναδεικνύοντας τοπικά ολόφρεσκα προϊόντα.

    Avant Garden

    travelgo.gr

    Το Avant Garden βρίσκεται απέναντι από το θέατρο Απόλλων, σε ένα κτήριο του 1830 με μια κατάφυτη αυλή. Εδώ θα δοκιμάσετε ιδιαίτερα πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας από τον σεφ και ιδιοκτήτη Κωνσταντίνου Μπουραντά. Ιδανικό σημείο από το πρωί με καφέ, ιδιαίτερα σνάκ για το μεσημέρι, ατμοσφαιρικό δείπνο και επιλεγμένα ποτά και κοκτειλ στη καρδιά της Ερμούπολης.

    San Michali

    travelgo.gr

    Ο νεαρός σεφ και ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Καρακατσάνης μαγειρεύει με φαντασία και πάθος μπλέκοντας στοιχεία από τη συριανή παράδοση με νέες τεχνικές, στο San Michali, ένα πολύ όμορφο εστιατόριο στα Βαπόρια της Ερμούπολης. Οι καλές, τοπικές πρώτες ύλες πρωταγωνιστούν στην κουζίνα. Η βεράντα με θέα το Αιγαίο είναι ό,τι πρέπει και για ποτό.

    Πλακόστρωτο

    travelgo.gr

    Το γεύμα με θέα το αιγαιοπελαγίτικο ηλιοβασίλεμα στο Πλακόστρωτο είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε στη Σύρο. Αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα στον οικισμό Σαν Μιχάλη συνδυάζει το καλό φαγητό με την υπέροχη θέα. Να δοκιμάσετε το κατσικάκι στη λαδόκολλα, το χοιρινό με μάραθο και το μοσχάρι κυκλαδίτικο πατατάτο (κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές).

    Αλλού Γυαλού

    travelgo.gr

    Στο Κίνι, το Αλλού Γυαλού σερβίρει νόστιμα και πρωτότυπα πιάτα σε μια μεγάλη βεράντα πάνω στο κύμα. Ολόφρεσκα θαλασσινά, μεγάλη ποικιλία από ψάρια αλλά και πολλές επιλογές σε κρεατικά, σας περιμένουν για να τα απολαύσετε με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

    Δύο Τζιτζίκια στα Αρμυρίκια

    travelgo.gr

    Στο Κίνι θα βρείτε και τα Δύο Τζιτζίκια Στα Αρμυρίκια, ένα καλοκαιρινό ταβερνάκι με καλό φαγητό. Οι νόστιμες και καλοφτιαγμένες σαλάτες, το μαστιχωτό χταποδάκι, η ψητή σαρδέλα και ο τραγανός γαύρος δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας. Στον κατάλογο υπάρχουν και κάποια πιάτα με πιο σύγχρονες πινελιές.

    Ηλιοβασίλεμα

    travelgo.gr

    Στο Γαλησσά, αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τη θαλασσινή κουζίνα στο Ηλιοβασίλεμα, που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την παραλία. Ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης γνωρίζει πως να διαχειριστεί τα φρέσκα, εποχικά υλικά ώστε να δημιουργεί νόστιμα πιάτα που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Το μενού περιλαμβάνει κλασικά αλλά και σύγχρονα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά και συμπληρώνεται από μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.

    Μήτσος

    Μια πολύ καλή επιλογή είναι και η παραδοσιακή ταβέρνα Μήτσος στην Αληθινή, όπου βλέπεις όλη την Ερμούπολη από ψηλά. Οι μπριζόλες, τα παϊδάκια και το συκώτι είναι εξαιρετικά. Έχει όμως και και ωραίους μεζέδες, όπως λιαστές ντομάτες στο κουρκούτι και νόστιμα μαγειρευτά.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider