Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 19.5°C
    Clouds

    Νάξος: 5 ταβέρνες με εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό

    ΓΕΥΣΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Νάξος: 5 ταβέρνες με εξαιρετικό παραδοσιακό φαγητό

    Όσοι επισκέπτονται τη Νάξο έχουν να λένε για την εξαιρετική τοπική κουζίνα και τα νόστιμα προϊόντα του νησιού. Το φαγητό σε αυτές τις πέντε παραδοσιακές ταβέρνες είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε αν βρεθείτε στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

    Η Νάξος έχει να καυχιέται για την εξαιρετική τοπική κουζίνα της. Η εύφορη γη προμηθεύει με αγνές πρώτες ύλες το ναξιώτικο τραπέζι, ενώ τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του νησιού συνεχίζουν την πλούσια γαστρονομική παράδοση αξιοποιώντας τα εκλεκτά ντόπια προϊόντα όπως τα φημισμένα τυριά του νησιού (γραβιέρα, αρσενικό Νάξου κ.ά.) και την πασίγνωστη ναξιώτικη πατάτα.

    Η Νάξος είναι ένα νησί μοναδικό και πλούσιό σε όλα του - όπως είναι και το φαγητό του, που σίγουρα θα λατρέψετε. Αν θέλετε να φάτε καλά και παραδοσιακά στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αυτές είναι οι ταβέρνες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νάξος: 5 top ταβέρνες για παραδοσιακό φαγητό

    Αξιώτισσα

    travelgo.gr

    Η ταβέρνα της Αξιώτισσας, στο Καστράκι, 18 χλμ. νότια της Χώρας, είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς αν θέλει να γευτεί εξαιρετική ναξιώτικη κουζίνα. Στην όμορφη βεράντα της Αξιώτισσας θα απολαύσετε πιάτα με φρέσκα, εποχικά υλικά.Τα ζαρζαβατικά προέρχονται από το μποστάνι τους, τα κρέατα είναι ντόπια, ενώ πολλά από τα προϊόντα είναι βιολογικά. Δοκιμάστε τις ολόφρεσκες σαλάτες, τις μελιτζάνες με γλυκόξινη σάλτσα και το κατσικάκι στη λαδόκολλα. Φυσικά, δεν θα παραλείψετε και τα χειροποίητα γλυκά. Φροντίστε μόνο να κάνετε κράτηση πριν το επισκεφθείτε.

    Μάτινα και Σταύρος

    travelgo.gr

    Αξίζει να πάτε μέχρι το χωριό Κόρωνος (30 χλμ. από τη Χώρα της Νάξου) για φαγητό στην ταβέρνα της Ματίνας και του Σταύρου, ένα στέκι που εδώ και χρόνια έχει πιστούς φίλους - και όχι άδικα. Σε μια νησιώτικη αυλή στην πλατεία του χωριού, θα γευτείτε μαμαδίστικα μαγειρευτά, κολυκυθάκια γεμιστά, λεμονάτο αρνάκι με πατάτες, κατσικάκι κοκκινιστό, ομελέτες με ντόπια χόρτα - όλα φτιαγμένα με προϊόντα δικής τους παραγωγής (λαχανικά, κρέατα και βεβαίως τυροκομικά).

    Στου Λεφτέρη

    travelgo.gr

    Αν επισκεφθείτε τη Νάξο επιβάλλεται να κάνετε και μια βόλτα στο διασημότερο ορεινό χωριό της, την Απείρανθο. Εκεί βρίσκεται η φημισμένη ταβέρνα του Λεφτέρη που απλώνει τα τραπέζια της σε μια υπέροχη αυλή με ψηλά δέντρα. Must πιάτο είναι το ζουμερό μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα Νάξου, αλλά ό,τι κι αν επιλέξετε δεν θα σας απογοητεύσει. Χόρτα, τυρόπιτα και μοσχαρίσια μπριζόλα είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα.

    Στου Βασιλαρακιού

    travelgo.gr

    Μια εξαιρετική χασαποταβέρνα - προοροσμός για απαιτητικούς καλοφαγάδες, στο μικρό ορεινό χωριό του Κυνιδάρου. Στου Βασιλαράκιου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κρεάτων που προέρχονται από το δικό τους κρεοπωλείο και τα οποία ψήνονται με μαεστρία σε μια τεράστια σχάρα. Λαχταριστά αρνίσια και κατσικίσια παϊδάκια, απίστευτα ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες (διάφορες κοπές), σπιτικά λουκάνικα, πεντανόστιμο κοκορέτσι και κοντοσούβλι. Ο παράδεισος κάθε κρεατοφάγου! Προσθέστε στην παραγγελία σας καλοτηγανισμένες ντόπιες πατάτες, χόρτα και χωριάτικη σαλάτα με ξινομυζήθρα.

    Ταβέρνα Ο Χάρης

    Στην είσοδο του χωριού Εγγαρές, θα βρείε την ταβέρνα του Χάρη που σερβίρει παραδοσιακές ναξιώτικες συνταγές. Το πιο διάσημο πιάτο της είναι η τεράστια και χορταστική ομελέτα με (το λιγότερο) δέκα αυγά, ντόπιες πατάτες και γραβιέρα Νάξου. Θα δοκιμάσετε επίσης ωραία ψητά με δικά τους τα κρεατικά και μαγειρευτά. Το λεμονάτο μοσχαράκι λιώνει στο στόμα! Συνοδέψτε το φαγητό με δικό τους κρασί.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider