Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 16.8°C
    Clear

    Ένα υπέροχο μέρος για μονοήμερη εκδρομή, μισή ώρα από τη Χαλκίδα

    ΕΥΒΟΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ένα υπέροχο μέρος για μονοήμερη εκδρομή, μισή ώρα από τη Χαλκίδα

    Φύση που οργιάζει, τρεχούμενα νερά, γεφυράκια και ένα εκκλησάκι χτισμένο σε σπηλιά. Ανακαλύψτε ένα πανέμορφο μέρος στην Κεντρική Εύβοια, μόλις 30 λεπτά από τη Χαλκίδα και μιάμιση ώρα από την Αθήνα.

    Συνδυάζοντας ιδανικά βουνό και θάλασσα, η Εύβοια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για εκδρομές παντός καιρού και για όλα τα γούστα. Το νησί είναι γεμάτο με πανέμορφα τοπία που αν γνωρίσεις, θέλεις να επιστρέφεις συνέχεια σε αυτά.

    Ένα από αυτά τα υπέροχα μέρη που μας κάνουν να αγαπάμε την Εύβοια είναι η Αγία Κυριακή στα Καμπιά, ένας σπηλαιώδης ναός μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά. Αφού πιείτε το ουζάκι σας στη Χαλκίδα, ξεκινήστε για μια σύντομη εκδρομή που θα σας γεμίσει με μαγευτικές εικόνες φύσης.

    travelgo.gr
    Πηγή: Tasos Fotakis DroneWorks

    Μόλις 30 λεπτά οδήγηση από τη Χαλκίδα και με κατεύθυνση προς Βόρεια Εύβοια, στο ύψος της Νέας Αρτάκης θα στρίψετε δεξιά προς Στενή και θα ακολουθήσετε τη σήμανση μέχρι να φτάσετε στην Κάτω Στενή. Στη δεξιά πλευρά του δρόμου θα δείτε πινακίδα προς Αγία Κυριακή και σε λιγότερο από πέντε λεπτά θα είστε εκεί.

    Ακουμπισμένη πάνω σε βράχο που αποτελεί την αριστερή πλευρά του ναού αλλά και μέρος του ιερού, η εκκλησία της Αγίας Κυριακής είναι ουσιαστικά χτισμένη πάνω στη σπηλιά, στα βάτα της οποίας βρήκαν οι κάτοικοι της περιοχής την εικόνα της Αγίας Κυριακής. Τα άφθονα τρεχούμενα νερά που υπάρχουν στην περιοχή μπορείτε να τα δείτε μέχρι και στο σπηλαιώδες εσωτερικό της εκκλησίας.

    Η περιοχή έχει διαμορφωθεί με πλακόστρωτο όπου συχνά πλανόδιοι πωλούν τοπικά προϊόντα (μέλι, ρίγανη, θυμάρι κ.ά.), γέφυρα που περνά πάνω από τη ρεματιά και βρύσες που τρέχουν κρυστάλλινο νερό.

    Σχεδόν όλο το χρόνο μπορείτε να θαυμάσετε τα τρεχούμενα νερά που δημιουργούν μικρούς καταρράκτες και ανεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια και λίγα μέτρα πιο πάνω, μία μικρή λιμνούλα με πράσινα νερά που τροφοδοτείται από έναν ακόμα μικρό καταρράκτη.

    Τα γραφικά Καμπιά της Κεντρικής Εύβοιας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα Καμπιά είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό της κεντρικής Εύβοιας, χτισμένο σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον. Ένα μέρος ιδανικό για χαλάρωση, μακριά απο την πολυκοσμία. Κοντά στην είσοδο του χωριού βρίσκεται το φαράγγι των Καμπιών ή φαράγγι του Χάβου, ένας καλά κρυμμένος παράδεισος για φυσιολάτρες στην καρδιά της Εύβοιας. Στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού θα γευτείτε τα νόστιμα ντόπια κρέατα, τη φημισμένη πέστροφα, η οποία παράγεται σε ιχθυοτροφεία της περιοχής, αλλά και την ξακουστή τοπική φάβα.

    Τα Καμπιά απέχουν μόλις 4 χλμ. από το χωριό Στενή και έτσι μπορείτε να τα συνδυάσετε σε μια ημερήσια εκδρομή στην κεντρική Εύβοια.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider