Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 28.3°C
    Clear

    Πεζονήσι Ερέτριας: Το άγνωστο νησάκι που πας με τα πόδια

    ΕΥΒΟΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πεζονήσι Ερέτριας: Το άγνωστο νησάκι που πας με τα πόδια

    Το «Νησί των Ονείρων» βρίσκεται στην Εύβοια και απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Μια μικρή πεζογέφυρα ενώνει την Ερέτρια με το Πεζονήσι, έναν εγκαταλελειμμένο παράδεισο με γαλαζοπράσινα νερά

    Σε λιγότερο από δύο ώρες από την Αθήνα, στη δυτική πλευρά της Εύβοιας, η Ερέτρια προσφέρει ό,τι μπορεί να χρειαστεί κανείς για μια σύντομη απόδραση από την πόλη: όμορφες παραλίες, υπέροχα νερά και καταπράσινα νησάκια.

    Εκεί θα συναντήσετε και το Πεζονήσι, γνωστό και ως «Νησί των Ονείρων» - έναν εγκαταλελειμμένο παραδείσο με καταγάλανα νερά, αμμώδεις παραλίες και ψηλά δέντρα. Μάλιστα, σε αυτό το νησάκι μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, αφού συνδέεται με την απέναντι ακτή με μια μικρή λωρίδα γης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πεζονήσι: Το εγκαταλελειμμένο «Νησί των Ονείρων» στην Εύβοια

    Πεζονήσι Ερέτριας: Το άγνωστο νησάκι που πας με τα πόδια
    Το Πεζονήσι συνδέεται με τη στεριά με μια μικρή λωρίδα γης (πηγή: Shutterstock)

    Μια μικρή πεζογέφυρα ενώνει την Ερέτρια με το κατάφυτο Πεζονήσι, το οποίο διαθέτει ένα γραφικό λιμανάκι και παραλίες με πεντακάθαρα νερά. Το Πεζονήσι έγινε γνωστό τη δεκαετία του ’60 ως «Νησί των Ονείρων» και αποτελούσε πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, που ήθελαν να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας σε έναν μικρό παράδεισο.

    Πεζονήσι Ερέτριας: Το άγνωστο νησάκι που πας με τα πόδια
    Πηγή: Shutterstock

    Κάποτε λειτουργούσε στο νησάκι ξενοδοχειακό συγκρότημα με εστιατόριο και εγκαταστάσεις τένις, μίνι γκολφ, βόλεϊ κ.ά. Ο τελευταίος ενοικιαστής αποχώρησε από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις το 2008, οι οποίες έκτοτε έχουν εγκαταλειφθεί για γραφειοκρατικούς λόγους. Το Πεζονήσι παραμένει μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτο, περιμένοντας την επόμενη μέρα και την τουριστική αξιοποίηση που του αξίζει.

    Δείτε ένα βίντεο από το Πεζονήσι Ερέτριας

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider