Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Λακωνία
    Sun 20°C
    Clear

    Μαρμάρι: Μια παραλία - όαση μέσα στην άγρια ομορφιά της Λακωνικής Μάνης

    ΛΑΚΩΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μαρμάρι: Μια παραλία - όαση μέσα στην άγρια ομορφιά της Λακωνικής Μάνης

    Η κατά πολλούς ωραιότερη αμμουδερή παραλία της Μάνης μοιάζει με κρυμμένη όαση μέσα σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς. Τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, η χρυσή αμμουδιά και η μαγευτική θέα συναρπάζουν όσους ανακαλύπτουν το Μαρμάρι Λακωνίας

    Ήλιος, πέτρα και θάλασσα σε μια μοναδική αρμονία. Οργανωμένες ή ανέγγιχτες, με φανταστικά, διάφανα νερά και μαγευτική θέα σε τοπία άγριας ομορφιάς, οι παραλίες στη Μάνη δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα εκείνες των νησιών. Μια παραλία - διαμάντι στη Λακωνική Μάνη είναι το Μαρμάρι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από την Αρεόπολη στην περιοχή του Ταίναρου. Κρυμμένη ανάμεσα στους γυμνούς λόφους, η κατά πολλούς ωραιότερη αμμουδερή παραλία της Μάνης αξίζει να μπει στο πρόγραμμά σας το φετινό καλοκαίρι, αν σας αρέσουν οι καλοκαιρινές αποδράσεις με αυτοκίνητο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μαρμάρι: Μια αμμουδιά - έκπληξη στη Μάνη

    Μαρμάρι: Μια παραλία - όαση μέσα στην άγρια ομορφιά της Λακωνικής Μάνης
    Η παραλία στο Μαρμάρι είναι μία από τις ελάχιστες αμμουδιές της περιοχής (πηγή: Shutterstock)

    Το ταξίδι στο άκρο της μανιάτικης χερσονήσου είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Πολλοί θα σας πουν πως εκεί θα συναντήσετε την ωραιότερη αμμουδερή παραλία της περιοχής. Ο λόγος για το Μαρμάρι, που μοιάζει με όαση σε ένα βραχώδες τοπίο άγριας ομορφιάς. Στην ουσία πρόκειται για δύο πολύ όμορφες χρυσαφένιες αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά και μαγευτική θέα στις γυμνές λοφοπλαγιές που βουτούν στη θάλασσα. Η πρώτη παραλία, ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο που λειτουργεί εκεί, είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και μπαρ. Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με τα πόδια υπάρχει μια δεύτερη, μικρότερη παραλία, ιδανική για πιο ήσυχες βουτιές. Πάνω από την παραλία βρίσκεται ο μικρός οικισμός Μαρμάρι με λίγα πέτρινα σπίτια που συνδυάζονται μοναδικά με το άγριο τοπίο.

    Μαρμάρι: Μια παραλία - όαση μέσα στην άγρια ομορφιά της Λακωνικής Μάνης
    Πηγή: Shutterstock
    Μαρμάρι: Μια παραλία - όαση μέσα στην άγρια ομορφιά της Λακωνικής Μάνης
    Πηγή: Shutterstock

    Απολαύστε το Μαρμάρι από ψηλά μέσα από το βίντεο:

    Τι να κάνετε στην περιοχή

    • Κοντά στο Μαρμάρι, το γαλήνιο λιμανάκι του Πόρτο Κάγιο, φωλιασμένο σε έναν απάνεμο κολπίσκο, είναι μία από τις πιο γοητευτικές γωνιές της Mάνης. Είναι το νοτιότερο φυσικό λιμάνι της ηπειρωτικής Ελλάδας. Κατά το μακρινό παρελθόν αποτέλεσε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Μάνης, αλλά και ορμητήριο του πειρατικού στόλου του Λάμπρου Κατσώνη.
    • Λίγα χιλιόμετρα μετά το Πόρτο Κάγιο, το Ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι ο τελευταίος σταθμός της περιήγησης στη Μάνη. Εδώ βρισκόταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, η πύλη του Άδη. Μια εύκολη πεζοπορία 45 λεπτών θα σας οδηγήσει στο Φάρο του Ακροταίναρου, εκεί που το Ιόνιο πέλαγο συναντά το Αιγαίο. Τα απόκρημνα βράχια και τα κύματα δημιουργούν ένα άγριο και παράλληλα πανέμορφο τοπίο.
    • Περίπου 5 χλμ. βόρεια από το Μαρμάρι, θα συναντήσετε την επιβλητική Βάθεια. Χτισμένη μέσα σε ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο, με τα πέτρινα πυργόσπιτά της σκαρφαλωμένα πάνω σε πλαγιά, είναι ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο χωριό της Μάνης. Η ξακουστή πυργοπολιτεία αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο αρχιτεκτονικής παράδοσης καθώς και δείγμα λαϊκής οχύρωσης στην Ελλάδα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider