Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sun 19.5°C
    Clear

    Ιταλία: 5 προορισμοί για ψαγμένους ταξιδιώτες

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ιταλία: 5 προορισμοί για ψαγμένους ταξιδιώτες

    Από τις λίμνες του Βορρά μέχρι τα ψαροχώρια του Νότου, η Ιταλία κρύβει μικρά «διαµάντια» για ταξιδιώτες που θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Δείτε πέντε «ψαγμένους» προορισμούς για καλοκαιρινές αποδράσεις στη γειτονική χώρα και πάρτε ιδέες για το επόμενο ταξίδι σας

    Για τις μαγευτικές πόλεις και τα καρτποσταλικά χωριά, για το θεϊκό φαγητό, για τα σπουδαία αξιοθέατα, τα μουσεία και τα έργα τέχνης που προκαλούν δέος, για την dolce vita, για το μοναδικό στυλ της... Για όλα αυτά (κι άλλα πολλά) η Ιταλία αποτελεί δικαίως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως.

    Με τη βοήθεια του Guardian, αφήνουμε για λίγο τις μεγάλες ιταλικές πόλεις και τα διάσημα αξιοθέατά τους για να ανακαλύψουμε γραφικά ψαροχώρια, μεσαιωνικά κάστρα και μικρές πόλεις με ωραίες παραθαλάσσιες περατζάδες που κρύβει η γειτονική μας χώρα. Ακολουθούν πέντε προορισμοί «κρυφά διαμάντια», που είναι ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές πέρα από τα συνηθισμένα.

    Διαβάστε ακόμη:

    5 «κρυφά διαμάντια» της Ιταλίας

    Salina, Αιολικά Νησιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Salina, ένα από τα επτά Αιολικά Νησιά στο Τυρρηνικό πέλαγος, βόρεια της Σικελίας, είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν διακοπές σε ένα μέρος με πολλές φυσικές ομορφιές και υπέροχες παραλίες με οινικές εξερευνήσεις. Ηφαιστειακά βράχια που βυθίζονται στη θάλασσα, ήσυχα χωριά ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά και βοτσαλωτές παραλίες με πολύχρωμα ψαροκάικα φτιάχνουν ένα μοναδικό σκηνικό καλοκαιρινής χαλάρωσης.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στην παραλία Pollara με τη μαύρη ηφαιστειακή άμμο και να δοκιμάσετε το διάσημο γλυκό κράσι Malvasia αλλά και τη φημισμένη κάππαρη του νησιού. Μπορείτε να πάρετε το φέρι για εκδρομές σε άλλα νησιά, να κάνετε πεζοπορία στο ηφαιστειακό Monte Fossa delle Felici με την ονειρική θέα στο αρχιπέλαγος ή απλά να χαλαρώσετε δίπλα στους Σικελούς που κάνουν διακοπές στη μικρή πόλη Rinella.

    Castiglione della Pescaia, Τοσκάνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Castiglione della Pescaia είναι μια παραθαλάσσια πόλη - στολίδι, ανάμεσα σε πράσινους λόφους και τη γαλάζια θάλασσα, στη λιγότερο γνωστή περιοχή Maremma της Τοσκάνης, σε απόσταση περίπου 160 χλμ. από τη Φλωρεντία. Στο λιμάνι της πόλης είναι αγκυροβολημένα κατάλευκα γιοτ (τα οποία μπορείτε να νοικιάσετε για μια κρουαζιέρα στα κοντινά νησάκια Elba, Giglio, Monte Cristo κ.ά.) αλλά και βάρκες ψαράδων.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αφού εξερευνήσετε την πόλη, ακολουθήστε τους ντόπιους στην πολυσύχναστη Via Camaiori την ώρα του aperitivo, για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα. Στη συνέχεια, κάντε μια εκδρομή στο φυσικό καταφύγιο Diaccia Botrona για να χαζέψετε τα φλαμίνγκο ή στην ενδοχώρα, μέχρι την ατμοσφαιρική πόλη Massa Marittima, που είναι χτισμένη στην κορυφή του λόφου.

    Camogli, Λιγουρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τα πολύχρωμα ψαροχώρια Cinque Terre μέχρι το κοσμοπολίτικο Πορτοφίνο, η Λιγουρία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ιταλίας. Ωστόσο, αν κινηθείτε δυτικά του Πορτοφίνο θα βρείτε ένα αυθεντικό ψαροχώρι, χωρίς καταστήματα σχεδιαστών και γιοτ δισεκατομμυριούχων. Τα Σαββατοκύριακα, οι Γενοβέζοι δραπετεύουν στο Camogli, ένα χωριό περίπου 25 χλμ. ανατολικά της Γένοβας, με όμορφα σπίτια, βαμμένα σε κόκκινα, κίτρινα ή καφέ χρώματα, που αγναντεύουν τη θάλασσα.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο παραλιακός δρόμος, γεμάτος με χαλαρά εστιατόρια και μπαρ, σφύζει από ζωή και η βόλτα οδηγεί στον σκαρφαλωμένο στους βράχους μπαρόκ καθεδρικό ναό. Μην παραλείψετε να πάρετε το φέρι ή να κάνετε πεζοπορία μέχρι το San Fruttuoso με το αβαείο του 10ου αιώνα που έχει θέα σε έναν ειδυλλιακό όρμο.

    Santa Maria di Castellabate, Σαλέρνο, Καμπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ιδανικές για οικογένειες, οι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες της Santa Maria di Castellabate αποτελούν αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό των Ναπολιτάνων. Παρόλο που βρίσκεται κοντά στην Ακτή Αμάλφι, αυτό το υπέροχο παραθαλάσσιο θέρετρο, περίπου δύο ώρες από τη Νάπολη, παραμένει άγνωστο στους τουρίστες.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η απογευματινή βόλτα γύρω από την Piazza Lucia μοιάζει βγαλμένη από ταινία του Φελίνι. Χαλαρώστε στις μεγάλες αμμώδεις παραλίες, ανεβείτε στην πόλη Castellabate στην κορυφή του λόφου ή επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ποσειδωνίας (Paestum), αρχαίας ελληνικής αποικίας της Κάτω Ιταλίας.

    Λίμνη Όρτα, Πιεμόντε

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μπορεί ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ - και όχι μόνο - να έχουν κάνουν κάνει γνωστή τη Λίμνη Como στα πέρατα του κόσµου, αλλά στον ιταλικό Βορρά υπάρχουν κι άλλες λιγότερο γνωστές, αλλά εξίσου όμορφες λίμνες που αξίζει να ανακαλύψετε. Μία από αυτές είναι Λίμνη Όρτα, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και περίπου 50 χλμ. από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου. Μπορεί να είναι μικρή, αλλά αυτή η λίμνη έχει να προσφέρει υπέροχες διαδρομές και μια κουκλίστικη μεσαιωνική πόλη, την Orta San Giulio, όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    travelgo.gr

    Απολαύστε την υπέροχη θέα στη λίμνη από τη Santa Maria Assunta του 15ου αιώνα, εξερευνήστε τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, χαλαρώστε στην όμορφη πλατεία με τα καφέ και στη συνέχεια επισκεφθείτε το νησάκι San Giulio (πήρε το όνομα του από τη βασιλική του Αγίου Ιουλίου), ένα ειδυλλιακό σύμπλεγμα από ονειρεμένα παλάτσι και κήπους στη μέση της λίμνης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider