Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16°C
    Clouds

    Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για ζευγάρια στην Ευρώπη

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για ζευγάρια στην Ευρώπη

    Μεσαιωνικές πόλεις, βόλτες σε κανάλια, κρουαζιέρες με ποταμόπλοια και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες – Αυτά είναι τα πιο ρομαντικά ταξίδια για ζευγάρια στην Ευρώπη, σύμφωνα με το European Best Destinations

    Σχεδιάζετε μήνα του μέλιτος, ταξίδι για δώρο Αγίου Βαλεντίνου ή μήπως απλά μια σύντομη ρομαντική απόδραση από την καθημερινότητα; Για να σας δώσουμε ιδέες, ξεχωρίσαμε 10 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ζευγάρια από τη λίστα της δημοφιλούς ιστοσελίδας για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations.

    Μεσαιωνικές πόλεις, κάστρα, ρομαντικά κανάλια, κρουαζιέρες με ποταμόπλοια και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες δημιουργούν το σκηνικό μιας αξέχαστης ταξιδιωτικής απόδρασης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί για ζευγάρια στην Ευρώπη

    Παρίσι, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Λίστα με τις top ρομαντικές πόλεις χωρίς Παρίσι γίνεται; Οι γαστρονομικές απολαύσεις και τα εκπληκτικά αξιοθέατα προσφέρουν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό που κάνει τη γαλλική πρωτεύουσα μία από τις πιο ερωτικές πόλεις του κόσμου. Ο Πύργος του Άιφελ, φωτισμένος το βράδυ, το Μουσείο του Λούβρου, οι βόλτες στη Μονμάρτρη, τα μπιστρό, τα ζαχαροπλαστεία και οι ειδυλλιακοί περίπατοι στις όχθες του Σηκουάνα αποτελούν σοβαρές αφορμές για να ερωτευτείς το Παρίσι.

    Βενετία, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ρομαντική πλωτή πόλη της Ιταλίας δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο. Τα 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες συνθέτουν έναν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό, ενώ το να ζήσεις από κοντά το καρναβάλι της Βενετίας είναι μια πραγματική εμπειρία ζωής. Γόνδολες κινούνται στα μεγάλα και μικρότερα κανάλια της και ταξιδιώτες κατακλύζουν τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια ως τη μεγαλόπρεπη πλατεία του Αγίου Μάρκου, ανακαλύπτοντας τα δεκάδες μαγαζάκια με βενετσιάνικες μάσκες και φυσητό γυαλί.

    Φλωρεντία, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Υπάρχουν κάποια μέρη που δεν μπορείς παρά να τα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Η Φλωρεντία είναι ένα από αυτά. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άρνου, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης είναι αναμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Συνυφασμένη με την Αναγέννηση, την τέχνη, τον ρομαντισμό και την αισθητική, η Φλωρεντία είναι ένα μεγάλο και ζωντανό υπαίθριο μουσείο. Το ιστορικό κέντρο της, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, «ξεχειλίζει» από μοναδικά αριστουργήματα τέχνης και αρχιτεκτονικής.

    Ρώμη, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Όσοι δεν πιστεύουν στον έρωτα με τη πρώτη ματιά μάλλον δεν έχουν επισκεφτεί τη Ρώμη. Πλούσια ιστορία, μνημεία εξαιρετικής ομορφιάς, σπουδαία μουσεία, τέλειο φαγητό, dolce vita σε πλατείες και μπαράκια. Η Ρώμη είναι μια πόλη που κλέβει την καρδιά εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο. Είναι η πόλη που σε μαγεύει και σε κάνει να θέλεις να την επισκεφθείς ξανά και ξανά.

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αγκαλιάζοντας τον επιβλητικό Δούναβη, με τους λόφους της Βούδας στα δυτικά και την Πέστη στα ανατολικά, η Βουδαπέστη είναι αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Με μπαρόκ, νεοκλασικά και μοντέρνα στοιχεία, πάρκα που σφύζουν από ζωντάνια, μουσεία γεμάτα με θησαυρούς και ρομαντικά ποταμόπλοια να προσφέρουν εκδρομές στον γραφικό Δούναβη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας αποτελεί ένα στολίδι, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

    Πράγα, Τσεχία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, η Πράγα είναι, όπως το είχε διατυπώσει και ο Γκαίτε, το «ομορφότερο πετράδι στο πέτρινο στέμμα του κόσμου». Το ιστορικό κέντρο, η μεγάλη αγορά στην πλατεία της Παλιάς Πόλης με το αριστουργηματικό Αστρονομικό Ρολόι, η Γέφυρα του Καρόλου, τα σοκάκια της ιστορικής συνοικίας Mala Strana και φυσικά το παραμυθένιο Κάστρο θα σας πείσουν ότι η Πράγα είναι ο τέλειος ρομαντικός προορισμός.

    Μπριζ, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση περίπου 80 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Μπριζ είναι μια πόλη που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από μεσαιωνικό παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο που την αποκαλούν και «Βενετία του Βορρά». Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική της παραμένει ανέπαφη και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Με υπέροχα κανάλια και γραφικές γέφυρες, πέτρινα καλντερίμια, πανύψηλους καθεδρικούς, χρωματιστά σπιτάκια και καρτποσταλικές λίμνες, αυτό το μικρό σύμπαν στη Δυτική Φλάνδρα θα σας μαγέψει. Προσθέστε τις υπέροχες σοκολάτες και τις βάφλες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Cinque Terre, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Τα πολυφωτογραφημένα Cinque Terre αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα, δημοφιλή και τουριστικά μέρη της Ιταλίας. Όχι άδικα, καθώς το τοπίο είναι μοναδικό και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για 5 χωριά (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso al Mare), περίτεχνα σκαλισμένα στα βράχια της Λιγουρίας στη βόρεια Ιταλία. Εκεί δε θα πάτε για να δείτε μουσεία και αρχαία μνημεία, αλλά για να απολαύσετε ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό, ένα «μωσαϊκό» πολύχρωμων σπιτιών, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να περπατάτε μέσα σε μια ζωντανή καρτ ποστάλ.

    Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Γεμάτη με γέφυρες που μοιάζουν με έργα τέχνης και σημεία με υπέροχη θέα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι το τέλειο μέρος για μια ρομαντική απόδραση. Το γραφικό σκηνικό ενισχύεται από ένα επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει πάνω από την πόλη και τους δράκους που αποτελούν σύμβολο της Λιουμπλιάνας.

    Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα η Σαντορίνη, το νούμερο ένα των ελληνικών προορισμών για ζευγάρια. Ο παραδοσιακός οικισμός της Οίας είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ρομαντικό σημείο του νησιού και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας. Όσο τουριστικό κι αν σας ακούγεται, το ηλιοβασίλεμα στην Οία με φόντο την Καλντέρα είναι ένα μοναδικό θέαμα που πρέπει να δείτε έστω και μία φορά στη ζωή σας. Δεν είναι τυχαίο που πάντα φιγουράρει στους top τουριστικούς προορισμούς και όλος ο πλανήτης την αποθεώνει. Και μεταξύ μας τώρα, σίγουρα έχετε ήδη σκεφτεί να κάνετε εκεί πρόταση γάμου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider