Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 17.6°C
    Clouds

    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία

    Τα αξιοθέατα, τα ιστορικά μαγαζιά και το περίφημο καρναβάλι.

    «Η Βενετία είναι σαν να καταβροχθίζεις ένα ολόκληρο κουτί με σοκολατάκια γεμισμένα με λικέρ», είχε πει ο Τρούμαν Καπότε.

    Η ρομαντική πλωτή πόλη της Ιταλίας δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο. Τα 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες συνθέτουν έναν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό.

    Από τα αναρίθμητα κανάλια και τις γέφυρες μέχρι το περίφημο καρναβάλι, η Βενετία είναι πραγματικά σπάνια εμπειρία. Είναι η πόλη που θα σας εκπλήσσει πάντα, όσες φορές κι αν την επισκεφθείτε.

    travelgo image

    Τα top αξιοθέατα

    Πλατεία Αγίου Μάρκου: Η καρδιά της Βενετίας χτυπά στην πολυφωτογραφημένη Πλατεία του Αγίου Μάρκου, η οποία περιστοιχίζεται από κτήρια σπουδαίας αρχιτεκτονικής. Αυτός όμως που δεσπόζει στο χώρο και έχει δώσει και το όνομα του στην πλατεία είναι ο ναός του Αγίου Μάρκου, μία εκκλησία βασιλικού ρυθμού του 15ου αιώνα. Το χαϊδευτικό του είναι Chieza d’ Oro (Χρυσή Εκκλησία) και είναι πασίγνωστος για τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά του.

    Παλάτι των Δόγηδων: Το Palazzo Ducale χτίστηκε στα μέσα του 14ου αιώνα, στα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Υπήρξε κατοικία των ηγετών της Βενετίας ή Δόγηδων, ενώ το 1923 μετατράπηκε σε μουσείο. Η αίθουσα του Μεγάλου Συμβουλίου (Sala del Maggior Consiglio) εντυπωσιάζει µε τις τοιχογραφίες της.

    Μεγάλο Κανάλι: Το Μεγάλο Κανάλι (Canal Grande) ξεκινάει από τη λεκάνη του Αγίου Μάρκου και καταλήγει σε μια λίμνη κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αγίας Λουκίας. Η μετακίνηση στο κανάλι γίνεται με ιδιωτικές βάρκες, τα vaporetti (θαλάσσια λεωφορεία), τα θαλάσσια ταξί και τις διάσημες γόνδολες.

    travelgo image

    Ca' d' Oro: Γνωστό και ως το «Χρυσό Σπίτι», πρόκειται για ένα από τα πιο φωτογραφημένα κτήρια της πόλης. Λειτουργεί σαν γκαλερί και στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης του βαρόνου Giorgio Franchetti.

    Γέφυρα των Στεναγμών: Η διάσημη αυτή γέφυρα σχεδιάστηκε από τον Αntonio Kontino και χτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα. Η γέφυρα ένωνε την παλιά φυλακή με τη νέα φυλακή που βρισκόταν ακριβώς απέναντι και σε αυτό το σημείο οι κρατούμενοι έβλεπαν για τελευταία φορά τον έξω κόσμο.

    Γέφυρα Ριάλτο: Ενώνει τις περιοχές του Σαν Πόλο και Σαν Μάρκο. Θεωρείται κορυφαίο αξιοθέατο και είναι η πιο διάσημη από τις τέσσερις γέφυρες του Μεγάλου Καναλιού.

    Μουράνο και Μπουράνο: Δύο από τα νησάκια της λιμνοθάλασσας της Βενετίας που αξίζει να επισκεφθείτε. Στο πρώτο μπορείτε να παρακολουθήσετε τον τρόπο κατασκευής του περίφημου ομώνυμου γυαλιού, από τους δεξιοτέχνες τους είδους που φτιάχνουν αντικείμενα σε λίγα λεπτά μπροστά σας. Στα καταστήματα πωλούνται μικρά έργα τέχνης φτιαγμένα από γυαλί μουράνο. Το Μπουράνο είναι από τα πιο γραφικά νησιά της Βενετίας, διάσημο για τα υπέροχα χρωματιστά σπίτια του και τις χειροποίητες δαντέλες. Εκεί βρίσκεται και μουσείο κατασκευής δαντέλας.

    Βόλτα με γόνδολα

    Όσο τουριστικό κι αν ακούγεται, μια βόλτα με γόνδολα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη μεγαλειώδη αρχιτεκτονική της πόλης. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα µε τη διάρκεια, την ώρα και τον αριθμό ατόμων (από €80 μέχρι €100).

    Μια εναλλακτική και πολύ πιο οικονομική λύση (€2) είναι τα traghetti, που μοιάζουν με γόνδολες και θα σας μεταφέρουν από τη μια όχθη του Grand Canal στην άλλη σε λίγα λεπτά.

    travelgo image

    Το περίφημο καρναβάλι

    Το καρναβάλι αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να επισκεφθεί κανείς τη Βενετία φτάνει να είναι προετοιμασμένος για δύο πράγματα, την κοσμοσυρροή και τις τσιμπημένες τιμές. Πρόκειται για το μακροβιότερο καρναβάλι του κόσμου και έχει τις ρίζες του στον 14ο αιώνα, όταν πολίτες όλων των κοινωνικών τάξεων γιόρταζαν μεταμφιεσμένοι το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης. Η παράδοση διακόπηκε για δύο αιώνες, έως το 1979 που αναβίωσε και μετέτρεψε την πόλη στον νούμερο ένα ευρωπαϊκό προορισμό για το καρναβάλι.

    travelgo image

    Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η πόλη μετατρέπεται σε ένα απέραντο θεατρικό σκηνικό. Αρλεκίνοι, δόγηδες, κοντεσίνες, ντόμινα, σάτυροι, βαρόνοι, μαρκήσιοι και καζανόβες ντυμένοι με τα παραδοσιακά βενετσιάνικα κοστούμια συναντιούνται στους δρόμους της Βενετίας. Μία εμπειρία που αξίζει να ζήσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Το πρόγραμμα του βενετσιάνικου καρναβαλιού, που φέτος ολοκληρώνεται στις 25 Φεβρουαρίου, είναι πληθωρικό. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

    Ιστορικά στέκια

    Διάσημα αξιοθέατα είναι και τα δύο ιστορικά cafes της Πλατείας του Αγίου Μάρκου. Το Caffè Florian, που άνοιξε το 1720, ήταν κατά τον 19ο αιώνα αγαπημένο στέκι των διανοούμενων της εποχής, όπως ο Λόρδος Μπάιρον, ο Προυστ και ο Ντίκενς. Το Gran Caffè Quadri, που ιδρύθηκε το 1775, αποτέλεσε στη διάρκεια της αυστριακής κατοχής στέκι των στρατιωτών. Ένα ακόμη φημισμένο στέκι είναι το Harry’s Bar, το αγαπημένο μπαρ του Χέμινγουεϊ, γνωστό για το κοκτέιλ Bellini και το καρπάτσιο.

    travelgo image

    Σαν ντόπιοι

    Επισκεφτείτε κάποιο μικρό bacaro, ένα από τα χαρακτηριστικά βενετσιάνικα στέκια που οι πάγκοι τους είναι γεμάτοι cicheti, τοπικά μεζεδάκια με τα οποία συνοδεύουν οι ντόπιοι τα spritz τους. Ακολουθήστε τους ντόπιους και τους φοιτητές την ώρα του aperitivo στην τεράστια Campo Santa Margherita, στο Dorsoduro, μία από τις πιο αυθεντικές γειτονιές της Βενετίας. Ανακαλύψτε τις υπαίθριες αγορές και γνωρίστε την αυθεντική Βενετία. Η πιο σημαντική είναι η Mercato di Rialto. Περπατήστε ανάμεσα στους πάγκους που είναι φορτωμένοι με φρούτα, λαχανικά και θαλασσινά.

    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία
    Βενετία: Ένα ταξίδι στο χρόνο και τη φαντασία

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider