Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 25.5°C
    Clear

    Νησί των Χριστουγέννων: Το ηλιόλουστο νησί που έχει Χριστούγεννα όλο το χρόνο

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Νησί των Χριστουγέννων: Το ηλιόλουστο νησί που έχει Χριστούγεννα όλο το χρόνο

    Το Νησί των Χριστουγέννων βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και δεν έχει καμία σχέση με… παραδοσιακά Χριστούγεννα. Εξωτικές αμμουδιές, γαλαζοπράσινα νερά και τεράστια, κόκκινα καβούρια εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες

    Σε μια γωνιά του Ινδικού Ωκεανού, ένα εξωτικό νησάκι που φέρει το όνομα «Νησί των Χριστουγέννων» προσελκύει «ψαγμένους» ταξιδιώτες που φτάνουν εκεί από όλό τον κόσμο. Όχι όμως για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτό το ηλιόλουστο νησί δεν έχει καμία σχέση με τον Άη Βασίλη, ούτε φημίζεται για κάποιο ιδιαίτερο έθιμο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

    Εξωτερική επικράτεια της Αυστραλίας, με έκταση 135 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.843 κατοίκων, το Νησί των Χριστουγέννων («Christmas Island») είναι καταπράσινο, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, γαλαζοπράσινα νερά και εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους. Όσο για το διασημότερο αξιοθέατό του; Αυτό είναι τα μεγάλα κόκκινα καβούρια του!

    Διαβάστε ακόμη:

    Πώς πήρε το όνομά του το Νησί των Χριστουγέννων

    Το Νησί των Χριστουγέννων κεντρίζει το ενδιαφέρον και μόνο από το όνομά του. Ο λόγος για τον οποίο ονομάστηκε έτσι δεν είναι άλλος από την ημερομηνία ανακάλυψής του από τον Βρετανό καπετάνιο William Mynors. Το ημερολόγιο έδειχνε 25/12/1643 και από τότε είναι γνωστό ως το Νησί των Χριστουγέννων. Το νησί αποικήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και σήμερα αποτελεί έδαφος της Αυστραλίας.

    Η μετανάστευση των κόκκινων καβουριών

    A post shared by Christmas Island Tourism (@christmasisland)

    Tο νησί που βρίσκεται 2.600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ της Δυτικής Αυστραλίας, είναι βασικός προορισμός αναπαραγωγής για τα κόκκινα καβούρια που πλημμυρίζουν κυριολεκτικά δρόμους, σπίτια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί στο διάβα τους. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς το «κόκκινο χαλί» που δημιουργούν τα καβούρια μετακινείται συνεχώς, καλύπτοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Η μετανάστευση των καβουριών ξεκινά στη διάρκεια του φθινοπώρου και ο αριθμός των καβουριών στις ακτές κορυφώνεται συνήθως τον Δεκέμβριο.

    Ένα θαύμα της φύσης

    Στο Νησί των Χριστογέννων, η φύση είναι αυτή που κλέβει την παράσταση. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Φλάινγκ Φις Κόουβ. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
    Το τροπικό δάσος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Christmas Island. Οι πηγές παρέχουν γλυκό νερό για τους κατοίκους, ενώ μεγάλο μέρος της δυτικής άκρης του νησιού είναι ένα εθνικό πάρκο. Οι γαλαζοπράσινες παραλίες και οι εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές συμπληρώνουν το εξωτικό σκηνικό.

    Μπορεί λοιπόν ο Άγιος Βασίλης να μην βρίσκεται εκεί, όμως όλα τα παραπάνω προσφέρουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε όσους φτάνουν σε αυτό το νησάκι για να ζήσουν τα πιο διαφορετικά και περίεργα Χριστούγεννα της ζωής τους.

    Δείτε ένα βίντεο από το Νησί των Χριστουγέννων

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider