Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 15.5°C
    Clouds

    Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2021

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2021

    Δείτε τις καλύτερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για φέτος, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας European Best Destinations. Αυτές οι πόλεις μοιάζουν να φτιάχτηκαν για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα

    Οι πόλεις της Ευρώπης φημίζονται για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, οι οποίες προσφέρουν τους επισκέπτες αξέχαστες εμπειρίες. Ζεστό κρασί, τοπικές λιχουδιές και πλατείες που μετατρέπονται σε παραμυθένια σκηνικά σε βάζουν με τον καλύτερο τρόπο στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

    Το European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, έβαλε περισσότερους από 100.000 ταξιδιώτες να επιλέξουν την αγαπημένη τους χριστουγεννιάτικη αγορά. Τα αποτελέσματα κρύβουν εκπλήξεις, αφού περιλαμβάνουν αρκετές λιγότερο γνωστές πόλεις που δεν θα περιμένατε να δείτε σε αυτή τη λίστα. Αυτές είναι οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για φέτος.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χριστούγεννα στην Ευρώπη: Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές για το 2021

    Βασιλεία, Ελβετία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται στην καλοδιατηρημένη παλιά πόλη, στις Barfüsserplatz και Münsterplatz, θεωρείται η ομορφότερη και μεγαλύτερη της Ελβετίας. Σύμφωνα με την έρευνα του European Best Destinations είναι και η καλύτερη της Ευρώπης για φέτος. Περίπου εκατό ψηλά πεύκα περιστοιχίζουν τους δρόμους και στέκονται σαν φωτισμένοι φρουροί που δείχνουν το δρόμο στον επισκέπτη.

    • Πότε: 25 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου

    Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Advent Feast στη Βασιλική του Αγίου Στέφανου στη Βουδαπέστη είναι για άλλη μία χρονιά μία από τις καλύτερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Το παγοδρόμιο, το ζεστό κρασί, οι λιχουδιές από την ουγγρική κουζίνα και το μεγαλύτερο 3D show φώτων της Ευρώπης δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για να νιώσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων.

    • Πότε: 19 Νοεμβρίου - 2 Ιανουαρίου

    Πόζναν, Πολωνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το στολίδι της δυτικής Πολωνίας, το Πόζναν φιλοξενεί μια χριστουγεννιάτικη αγορά που απλώνεται ανάμεσα στα αναγεννησιακά κτήρια της πλατείας της Παλιάς Αγοράς. Από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 23 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τρίτη καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης, σύμφωνα με το European Best Destinations, η οποία περιλαμβάνει και ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ γλυπτικής στον πάγο.

    • Πότε: 29 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου

    Βιέννη, Αυστρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πώς μπορείς να πας στη Βιέννη τα Χριστούγεννα και να μη φύγεις ερωτευμένος μαζί της; Μία από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης είναι η παραδοσιακή Vienna Magic of Advent, η οποία μετατρέπει την πλατεία Δημαρχείου σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Τα δέντρα με τα λαμπιόνια γύρω από την πλατεία ακτινοβολούν σαν μια θάλασσα φώτων, ενώ οι γιορτινές μελωδίες, τα λαχταριστά εδέσματα και το ζεστό κρασί, δεν αφήνουν κανέναν δυσαρεστημένο.

    • Πότε: 17 Νοεμβρίου - 26 Δεκεμβρίου

    Βρυξέλλες, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Winter Wonders είναι ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην καρδιά των Βρυξελλών. Οι μαγικές μελωδίες και τα φώτα στην Grand Place, το εντυπωσιακό δέντρο, το παγοδρόμιο, οι διάσπαρτες χριστουγεννιάτικες αγορές και οι πάγκοι με τα στολίδια και τις σοκολάτες δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια παραμυθένια πόλη.

    • Πότε: 26 Νοεμβρίου - 2 Ιανουαρίου

    Τρίερ, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μετά από 42 χρόνια λειτουργίας, η χριστουγεννιάτικη αγορά του Τρίερ παραμένει μία από τις ωραιότερες σε όλη τη Γερμανία. Στη μεσαιωνική κεντρική αγορά και μπροστά από το επιβλητικό σκηνικό του καθεδρικού ναού της πόλης, τα 95 όμορφα διακοσμημένα περίπτερα δημιουργούν το κατάλληλο γιορτινό σκηνικό.

    • Πότε: 19 Νοεμβρίου - 22 Δεκεμβρίου

    Δρέσδη, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Δρέσδης θεωρείται μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές της Γερμανίας. Το Striezelmarkt, η παλαιότερη χριστουγεννιάτικη αγορά της χώρας, κλέβει την παράσταση. Εδώ πραγματοποιείται το Stollenfest, μια γιορτή αφιερωμένη στο χριστουγεννιάτικο κέικ Stollen. Οι φούρνοι ανάβουν και δουλεύουν πυρετωδώς για να φτιάξουν το μεγαλύτερο κέικ του κόσμου, το οποίο κόβεται σε κομμάτια και μεταφέρεται από ζαχαροπλάστες σε όλη την παλιά πόλη.

    • Πότε: 22 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου

    Μαδέρα, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Μαδέρα έχει βραβευτεί ως η «καλύτερη ηλιόλουστη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη». Τα λαμπερά φωτιά, το περίφημο κρασί της Μαδέρα και τα εξωτικά λουλούδια και φρούτα προσφέρουν ένα διαφορετικό σκηνικό για να νιώσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων.

    • Πότε: 1 Δεκεμβρίου - 9 Ιανουαρίου

    Τιφλίδα, Γεωργία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Kura, η πρωτεύουσα της Γεωργίας είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης στήνονται χριστουγεννιάτικες αγορές, ενώ στην First Republic Square πραγματοποιούνται  θεατρικές και μουσικές παραστάσεις γύρω από ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

    • Πότε: 25 Δεκεμβρίου - 14 Ιανουαρίου

    Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μάντσεστερ, η μεγαλύτερη και η πιο πρωτότυπη της Αγγλίας, προσελκύει περισσότερους από 9 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Περίπου 300 πάγκοι που στήνονται σε όλη την πόλη, προσφέρουν λαχταριστές λιχουδιές από όλο τον κόσμο, ποτά και κομψά χειροποίητα δώρα στην καρδιά του πολυσύχναστου κέντρου της πόλης.

    • Πότε: 12 Νοεμβρίου - 22 Δεκεμβρίου

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider