Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 15.6°C
    Clouds

    5 νησιά που κανείς δεν θέλει να επισκεφτεί

    BEST OF
    5 νησιά που κανείς δεν θέλει να επισκεφτεί

    Αυτά τα μέρη σίγουρα δεν αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για διακοπές.

    Απέραντες παραλίες με άσπρη άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και καταπράσινη φύση. Αυτά είναι όλα όσα θέλουμε να βρούμε σε ένα νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές μας. Υπάρχουν όμως και άλλου είδους νησιά, στα οποία δεν θα θέλαμε ποτέ να βρεθούμε. Νησιά επικίνδυνα αλλά και... τρομακτικά, που κρύβουν περίεργες και ανατριχιαστικές ιστορίες. Κάποια από αυτά είναι απαγορευμένα στους τουρίστες- αλλά και να μην ήταν, δεν θα τα πλησιάζαμε ακόμη κι αν μας πλήρωναν!

    Ilha da Queimada Grande, Βραζιλία

    Ilha da Queimada Grande, Βραζιλία

    Το νησάκι Queimada Grande στα ανοιχτά των ακτών της Βραζιλίας, θα μπορούσε να αποτελεί παράδεισο για τους τουρίστες που αναζητούν τον ήλιο εάν δεν κατοικούσαν σε αυτό μερικά από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου. Το «Νησί των Φιδιών», όπως το αποκαλούν, θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Έχει έκταση 430.000 τ.μ και φιλοξενεί περίπου 4.000 άκρως επικίνδυνα φίδια, ανάμεσά τους και την οχιά Golden Lancehead (ή χρυσό βόθρακα), ένα είδος σε εξαφάνιση το οποίο παγιδεύτηκε στο νησί όταν ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας και κάλυψε την λωρίδα που το συνέδεε με την στεριά. Οι αρχές δεν επιτρέπουν σε κανέναν άλλον εκτός από ερευνητές να επισκεφτούν το Queimada Grande.

    Ποβέλια, Ιταλία

    Ποβέλια, Ιταλία

    Αγναντεύοντας από κάποιο ψηλό και ανοιχτό σημείο στη Βενετία αυτό το ειδυλλιακό νησάκι της λιμνοθάλασσας, δύσκολα μπορείς να φανταστείς ότι κουβαλάει μια «μαύρη» ιστορία. Κατά τη διάρκεια του «Μαύρου Θανάτου», όταν χιλιάδες άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους εξαιτίας της πανούκλας, η Ποβέλια αποτέλεσε νεκροταφείο για πάνω από 160.000 θύματα της αρρώστιας. Το νησί καλύφθηκε με μαύρη τέφρα και λείψανα. Έχει όμως και συνέχεια: Το 1922 κατασκευάστηκε εκεί ψυχιατρική κλινική. Ο επικεφαλής γιατρός βασάνισε πολλούς ασθενείς πριν αυτοκτονήσει. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η Ποβέλια έχει ανακηρυχτεί ως ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου. Σήμερα, το νησί παραμένει ακατοίκητο. Κανένας δεν το πλησιάζει, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι στοιχειωμένο από τους νεκρούς της πανώλης και τους ψυχασθενείς.

    Hashima, Ιαπωνία

    Hashima, Ιαπωνία

    Το νησί Hashima στα ανοικτά των ακτών του Ναγκασάκι παραμένει εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλές δεκαετίες, αλλά κάποτε αποτελούσε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη του κόσμου. Η ιστορία του ξεκινάει το 1890, όταν το αγόρασε η εταιρεία Mitsubishi προκειμένου να στεγάσει εκεί τους εργάτες που θα αναλάμβαναν τη σκληρή δουλειά της εξόρυξης των υποβρύχιων κοιτασμάτων άνθρακα. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 μέχρι το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, χιλιάδες εργάτες από την Κίνα και την Κορέα ζούσαν και εργάζονταν στο συγκεκριμένο νησί. Μάλιστα εκτιμάται ότι πάνω από 1.000 εργάτες έχασαν τη ζωή τους εκείνη την περίοδο λόγω ατυχημάτων και υποσιτισμού. Τη δεκαετία του '70, μόλις άρχισαν να εξαντλούνται τα αποθέματα άνθρακα και το πετρέλαιο άρχισε να τον αντικαθιστά, τα ορυχεία έκλεισαν και οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το νησί αφήνοντας πίσω όλα τα υπάρχοντα τους. Σήμερα, μια επίσκεψη σε αυτό το νησί-«φάντασμα» προκαλεί ανατριχίλα στους περισσότερους.

    Isla de las Munecas, Μεξικό

    Isla de las Munecas, Μεξικό

    Αν και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το Xochimilco στο Μεξικό είναι περισσότερο γνωστό για το Isla de las Munecas ή αλλιώς το «νησί με τις κούκλες». Κρυμμένο ανάμεσα στα πολλά κανάλια της περιοχής, το μικροσκοπικό αυτό νησί φιλοξενεί ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία τρόμου: εκατοντάδες κούκλες- ολόκληρες ή τμήματά τους- κρέμονται από τα δέντρα! Εδώ κάποτε ζούσε ο Julian Santa Barrera, ο οποίος όταν ανακάλυψε το πτώμα ενός κοριτσιού, άρχισε να συλλέγει κατεστραμμένες κούκλες και να τις κρεμά στα δέντρα για να διώξει τα κακά πνεύματα. Ο ίδιος βρέθηκε πνιγμένος το 2001 στο ίδιο σημείο που πνίγηκε και το κοριτσάκι.

    North Sentinel, Ινδία

    North Sentinel, Ινδία

    Το Βόρειο Σέντινελ, ένα από τα νησιά Ανταμάν στον κόλπο της Βεγγάλης, μοιάζει με κόσμημα. Όμως, αν επιχειρήσεις να το επισκεφτείς, στην καλύτερη περίπτωση ίσως βρεθείς με ένα βέλος στο πόδι! Η επικίνδυνη, απομονωμένη φυλή που κατοικεί σε αυτό έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο για περίπου 60.000 χρόνια. Τα μέλη της επιτίθενται σε όποιον τολμά να πλησιάσει το νησί τους. Το 2004 έριξαν τα βέλη τους σε ένα ελικόπτερο που πετούσε πάνω από το νησί μετά από ένα τσουνάμι για να διαπιστώσει αν χρειάζονται βοήθεια. Το 2006 σκότωσαν δύο ντόπιους ψαράδες που προσπάθησαν να αποβιβαστούν στο νησί, ενώ το 2018 έναν ιεραπόστολο που ήθελε να συναντήσει τη φυλή και να κηρύξει τον χριστιανισμό. Οι Ινδικές αρχές έχουν απαγορέψει την προσέγγιση της περιοχής.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider