Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 24.4°C
    Clear

    Forbes: 10 συναρπαστικά ταξίδια για την επόμενη δεκαετία

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Forbes: 10 συναρπαστικά ταξίδια για την επόμενη δεκαετία

    Ειδικοί της ταξιδιωτικής βιομηχανίας αποκαλύπτουν 10 προορισμούς που θα είναι δημοφιλείς τα επόμενα 10 χρόνια – Από εξωτικά νησιά μέχρι μέρη που συναρπάζουν τους λάτρεις της ιστορίας αλλά και της περιπέτειας

    Ποιοι είναι οι ταξιδιωτικοί προορισμοί που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις τα επόμενα 10 χρόνια; Το περιοδικό Forbes συγκέντρωσε τις προβλέψεις ειδικών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για τις τάσεις των επόμενων ετών.

    «Ποιος βιάζεται; Οι προορισμοί δεν θα εξαφανιστούν», γράφει το Forbes και συνεχίζει αναφέροντας ότι αν αυτή η χρονιά δεν είναι ιδανική για ένα μεγάλο ταξίδι, θα υπάρχει πάντα η επόμενη. Εξωτικοί παράδεισοι, άγρια τοπία και μέρη με πλούσια ιστορία, από την Παταγονία και το Μεξικό μέχρι την Ταϊλάνδη, φιγουράρουν στη λίστα των ειδικών που μας δίνει ιδέες και έμπνευση για μελλοντικές ταξιδιωτικές περιπέτειες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Forbes: 10 προορισμοί για τα επόμενα 10 χρόνια

    Παταγονία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ταξίδι στην Παταγονία είναι ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου. Τα άγρια τοπία και το μυστήριο που περιβάλλει ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη, ασκούν τεράστια γοητεία στους ταξιδιώτες που αγαπούν την περιπέτεια. Μεταξύ Χιλής και Αργεντινής, μια σειρά νέων βιώσιμων ξενοδοχειακών έργων βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο από μεγάλα brands όσο και από ανεξάρτητα, σημειώνει η Jennine Cohen από την Uncharted, εταιρεία που ειδικεύεται στα ταξίδια περιπέτειας.

    Νησιά Γκαλαπάγκος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Μετά από έναν χρόνο που ήταν κλειστά, τα Νησιά Γκαλαπάγκος είναι ξανά ανοιχτά και η θαλάσσια και χερσαία άγρια ζωή τους είναι πιο ακμαία από ποτέ», αναφέρει η Cohen και συμπληρώνει: «To εντυπωσιακό θαλάσσιο τοπίο έγινε ακόμα καλύτερο, ενώ ο πρόεδρος του Ισημερινού πρόσφατα ανακοίνωσε στη Σύνοδο COP26 της Γλασκώβης την επέκταση του Θαλάσσιου Καταφυγίου των Γκαλαπάγκος κατά 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα πολύ σημαντικό βήμα για την προστασία των απειλούμενων θαλάσσιων ειδών».

    Καμπότζη και Ταϊλάνδη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με την Αndrea Ross, travel coach στην ταξιδιωτική εταιρία Kaanect, η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για τους πρώτους μήνες του 2022. Το να δεις το σύμπλεγμα των ναών Άνγκορ Βατ, το μεγαλύτερο σε έκταση θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο, χωρίς κοσμοπλημμύρα είναι μια καταπληκτική ιδέα, υποστηρίζει η ίδια.

    Μεξικό

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Το Μεξικό είναι πολλές χώρες σε μία - και πολλά περισσότερα από το να λιάζεσαι σε μια παραλία», λέει η Cohen, η οποία πρόσφατα μετακόμισε εκεί. Με σύγχρονες αγορές, μια αναπτυσσόμενη γαστρονομία, έναν μεγάλο αριθμό συναρπαστικών νέων ξενοδοχείων που θα ανοίξουν σύντομα και ένα νέο κύμα νέων Μεξικανών καλλιτεχνών και επιχειρηματιών που επιστρέφουν στην πατρίδα τους, το Μεξικό είναι ένας προορισμός «διαμάντι» για ταξίδια περιπέτειας αλλά και πολυτέλειας.

    Κάσελ, Ιρλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η άνοιξη του 2022 είναι ιδανική στιγμή για να ταξιδέψει κανείς στην Ιρλανδία, σύμφωνα με τον Τοm Marchant της εταιρείας Black Tomato, η οποία ειδικεύεται στα πολυτελή ταξίδια. Ο ίδιος προτρέπει τους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν τον Βράχο του Κάσελ, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και εμβληματικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας, αλλά και τη γύρω περιοχή που τα διάφορα εργαστήρια, τα αποστακτήρια και οι οικογενειακές επιχειρήσεις της δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

    Τρανσυλβανία, Ρουμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Τρανσυλβανία είναι ένας προορισμός που διαθέτει μια εξαιρετικά πλούσια ιστορία. Φέτος, η Ρουμανία καλωσορίζει το ένατο της χώρας Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τα χρυσορυχεία στη Rosia Montana. Επίσης, όπως σημειώνει το Forbes, η Ρουμανία είναι η χώρα της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα και ένα από τα καλύτερα μέρη για να δει κανείς άγρια ζώα από κοντά. Η απουσία πολυτελών καταλυμάτων στην Τρανσυλβανία ίσως αποτελούσε μειονέκτημα για κάποιους επισκέπτες, όμως αυτό πλέον έχει αλλάξει.

    Κόστα Ρίκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    H Κόστα Ρίκα είναι από τις χώρες με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα και ο νούμερο ένα παγκοσμίως φιλικός προς το περιβάλλον προορισμός. Επίσης, όπως υποστηρίζει η Jennine Cohen, η Κόστα Ρίκα θεωρείται μια ασφαλής και σταθερή χώρα που κατάφερε να συνέλθει γρήγορα από την πανδημία και συνεχίσει να αναπτύσσσεται στον τομέα του luxury τουρισμού και ταξιδιών περιπέτειας.

    Γρενάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σαν ένα μέρος με ακτές που μοιάζουν με πούδρα και ο αέρας μυρίζει αλάτι και μοσχοκάρυδο, περιγράφει ο Marchant το πανέμορφο νησί της Καραϊβικής που είναι είναι γεμάτο με ανεξερεύνητες παραλίες και τροπικά δάση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, η Γρενάδα θα εξελιχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια σε προορισμό για τους εύπορους όλου του πλανήτη, με αρκετά πολυτελή resorts να προγραμματίζεται να ανοίξουν εκεί.

    Νησιά Πουέρτο Ρίκο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ενώ το κύριο νησί του Πουέρτο Ρίκο είναι υπέροχο, για όσους αναζητούν έναν παρθένο προορισμό, το νησί Vieques, έξω από την ανατολική ακτή του κύριου νησιού, είναι η τέλεια απόδραση, σύμφωνα με τον Ross. Σε αυτό τον τροπικό παράδεισο, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν από ιππασία δίπλα στη θάλασσα μέχρι καταδύσεις ανάμεσα σε υπέροχα κοράλλια.

    Μπεντ, Όρεγκον, ΗΠΑ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με τον Marchant, η πόλη Μπεντ στο Όρεγκον είναι γεμάτη με ενδιαφέροντα εστιατόρια και καταστήματα, διαθέτει μια ταλαντούχα καλλιτεχνική κοινότητα και φιλοξενεί από φεστιβάλ μέχρι συναυλίες και αγώνες ποδηλασίας. Ωστόσο, είναι η φύση που την περιβάλλει και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες, που την κάνει έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στις ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider