Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16.7°C
    Clear

    Αυτές είναι οι 15 πόλεις της Ευρώπης με τους πιο φιλικούς κατοίκους

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι 15 πόλεις της Ευρώπης με τους πιο φιλικούς κατοίκους

    Οι ταξιδιώτες και αναγνώστες του Conde Nast Traveller ψήφισαν τις πόλεις της Ευρώπης με τους πιο χαμογελαστούς, φιλόξενους και φιλικούς κατοίκους. Αυτές είναι οι πόλεις που τους έκαναν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους

    Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αγαπητή στους ταξιδιώτες; Πέρα από τα αξιοθέατα, την αρχιτεκτονική και τα εστιατόρια, ένας άλλος παράγοντας που σίγουρα μπορεί να κάνει ένα ταξίδι αξέχαστο είναι οι άνθρωποι. Η φιλικότητα, η φιλοξενία και το ζεστό χαμόγελο των ντόπιων αποτελούν χαρακτηριστικά που κάνουν μια πόλη να φαίνεται πιο ελκυστική στους τουρίστες.

    Γι' αυτό το Conde Nast Traveller, το διασημότερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων Readers’ Choice Award, ρώτησε τους κοσμογυρισμένους αναγνώστες του ποιες πόλεις της Ευρώπης τους φάνηκαν πιο «φιλικές». Δηλαδή, πού βρήκαν τους πιο ευγενικούς και φιλόξενους ανθρώπους που τους έκαναν να νιώσουν ευχάριστα και σαν στο σπίτι τους. Περισσότεροι από 800.000 αναγνώστες ψήφισαν και ανέδειξαν τις παρακάτω 15 ευρωπαϊκές πόλεις ως τις πιο φιλικές.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οι 15 πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης

    Αμβέρσα, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου είναι γνωστή ως η «πόλη των διαμαντιών», ενώ το λιμάνι της είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Δεν έχει μόνο ενδιαφέροντα αξιοθέατα αλλά και πολλά αξιόλογα εστιατόρια και σοκολατερί που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων.

    Μπάντεν-Μπάντεν, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μπάντεν-Μπάντεν, στις δυτικές πλαγιές του Μέλανα Δρυμού, είναι από τις πιο γραφικές λουτροπόλεις της Γερμανίας. Οι πηγές του είναι γνωστές για πάνω από 2.000 χρόνια.

    Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν είναι μια πόλη με ιδιαίτερο ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Το οχυρωμένο κέντρο της παλιάς πόλης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

    Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία, με πολλά αξιοθέατα και μνημεία, που έχει πολλά να προσφέρει σε κάθε επισκέπτη.

    Μπιλμπάο, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μουσείο Guggenheim που σχεδίασε ο Frank Gehry έβαλε το Μπιλμπάο στον ταξιδιωτικό χάρτη όταν άνοιξε το 1997. Από τότε η μεγαλύτερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, προσφέροντας στους επισκέπτες καλό φαγητό, εκπληκτική αρχιτεκτονική και ένα αξέχαστο αστικό τοπίο.

    Μπλεντ, Σλοβενία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη βορειοδυτική Σλοβενία και σε απόσταση 54 χλμ. από την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά σημεία της χώρας. Φτάνοντας στο Μπλεντ διασχίζετε τη μικρή πόλη και καταλήγετε σε μια παραμυθένια λίμνη περιτριγυρισμένη από βουνά και δάση, στη μέση της οποίας βρίσκεται μία νησίδα με ένα εκκλησάκι. Το σκηνικό συμπληρώνεται από το επιβλητικό κάστρο πάνω στο βράχο.

    Βουκουρέστι, Ρουμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πρωτεύουσα, πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι φιγουράρει τα τελευταία χρόνια στις λίστες των ανερχόμενων τουριστικών προορισμών, αφού θεωρείται οικονομικό και απροσδόκητα όμορφο.

    Κόρδοβα, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Κόρδοβα είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις στο νότο της Ισπανίας. Εδώ οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν βόλτες στα αρχαία λιθόστρωτα δρομάκια ρίχνοντας κλεφτές ματιές σε σπίτια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και πανέμορφα σιντριβάνια.

    Ντελφτ, Ολλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ανάμεσα από τη Χάγη και το Ρότερνταμ, το Ντελφτ αποτελεί μία από τις ομορφότερες ολλανδικές πόλεις που σου δίνει την εντύπωση ότι έχει βγει από παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

    Έβορα, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το καλοδιατηρημένο κέντρο της πόλης, το οποίο περικλείεται ακόμη μερικώς από μεσαιωνικά τείχη, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός μνημείων κάνουν την Έβορα μια πόλη-μουσείο.

    Γένοβα, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ιστορία της Γένοβας συνδέεται με το εμπόριο και την ναυτιλία. Είναι η γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου, ενώ το λιμάνι της πόλης είναι το πιο σημαντικό της Ιταλίας.

    Λουγκάνο, Ελβετία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Λουγκάνο είναι η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιτσίνο στην νότια Ελβετία. Η πανέμορφη λίμνη της δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την πολυφωτογραφημένη λίμνη Κόμο.

    Σαλαμάνκα, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Σαλαμάνκα είναι πόλη της δυτικής Ισπανίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Η κεντρική πλατεία της (Plaza Mayor) είναι μία από τις ωραιότερες πλατείες σε όλη την Ισπανία.

    Σόφια, Βουλγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι από τα μέρη που - ενδεχομένως - δεν έχετε σκεφτεί να επισκεφθείτε, καθώς δεν είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς. Όμως, η Σόφια είναι μία καλή επιλογή για λίγες ημέρες και για μικρό budget, μια πόλη που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους ταξιδιώτες.

    Τολέδο, Ισπανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Τολέδο είναι μια πόλη που μοιάζει με μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής, μια ανάσα από τη Μαδρίτη. Δεν αποτελεί έκπληξη που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ για σχεδόν 500 χρόνια (1085-1561) υπήρξε πρωτεύουσα της Ισπανικής αυτοκρατορίας.

    Διαβάστε ακόμη:

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider