Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 18.9°C
    Clouds

    Τρία γραφικά ψαροχώρια γύρω από τη Μονεμβασιά που αξίζει να ανακαλύψετε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τρία γραφικά ψαροχώρια γύρω από τη Μονεμβασιά που αξίζει να ανακαλύψετε

    Μικρά και ήσυχα χωριά της Λακωνίας για αξέχαστες αποδράσεις δίπλα στη θάλασσα.

    Η Πελοπόννησος διαθέτει πολλά όμορφα χωριά δίπλα στη θάλασσα, που προσφέρονται για ήρεμες διακοπές. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τρία μικρά παραθαλάσσια χωριά της Λακωνίας που μπορείτε να επισκεφθείτε με ορμητήριο τη διάσημη καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.

    Δεν θα μπείτε σε καράβι και όμως θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε νησί... Με ήσυχα λιμανάκια, θαυμάσιες παραλίες και ψαροτεβέρνες που σερβίρουν ό,τι βγάλει η βάρκα, αυτά τα γραφικά ψαροχώρια είναι ιδανικά για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις.

    Γέρακας

    travelgo.gr
    Ο Γέρακας είναι χτισμένος μέσα σε ένα φιόρδ (πηγή: Shutterstock)

    Ο Γέρακας βρίσκεται σε μία ήσυχη γωνιά στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας, μόλις 22 χλμ. από τη Μονεμβασιά. Ωστόσο, είναι ένα μέρος που δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος. Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της Πελοποννήσου που χαρίζει στον επισκέπτη εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Αυτό το μικρό χωριό είναι χτισμένο μέσα σε ένα φιόρδ! Ναι, ένα φιορδ σαν κι αυτά τα πανέμορφα που μπορείς να δεις στη μακρινή Νορβηγία. Ο Γέρακας αποτελείται από τρεις οικισμούς: το Λιμάνι, το Γέρακα που βρίσκεται στο λόφο και τον μικρό οικισμό του Αγίου Ιωάννη. Το απάνεμο και γραφικό λιμάνι αποτελεί αγκυροβόλιο για ιστιοπλοϊκά και σκάφη και θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί. Η ομορφιά της φύσης, τα ασβεστωμένα σπίτια με τα γαλάζια παράθυρα και τα κόκκινα κεραμίδια και οι ψαροταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους δίπλα στα ήσυχα νερά συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό που θα σας μείνει αξέχαστο.

    Κυπαρίσσι

    travelgo.gr
    Το Κυπαρίσσι θυμίζει περισσότερο αιγαιοπελαγίτικο νησί (πηγή: Shutterstock)

    Αν έχετε διάθεση να γράψετε περισσότερα χιλιόμετρα για να ανακαλύψετε ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της Λακωνίας, οδηγήστε μέχρι το Κυπαρίσσι. Πρόκειται για ένα πανέμορφο και μοναχικό παραθαλάσσιο χωριό, εκεί όπου οι απολήξεις των βουνοκορφών του Πάρνωνα συναντούν τα γαλανά νερά του Μυρτώου. Το γραφικό Κυπαρίσσι, που βρίσκεται ανάμεσα στο Λεωνίδιο και τη Μονεμβασιά, μέχρι τη δεκαετία του 1970 ήταν προσβάσιμο μόνο δια θαλάσσης ή με τα πόδια, μέσω ενός απότομου ορεινού μονοπατιού. Τα ασβεστωμένα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες και τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, που ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα, αποπνέουν έντονα την ατμόσφαιρα αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Η περιοχή διαθέτει πανέμορφες παραλίες όπως την πλατιά ακρογιαλιά της Μεγάλης Άμμου και την ήσυχη παραλία της Αγίας Κυριακής.

    Αρχάγγελος

    travelgo.gr
    Ο Αρχάγγελος βρίσκεται στην ανατολική ακτή του Λακωνικού Κόλπου (πηγή: Shutterstock)

    Στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, σε απόσταση 28 χλμ. από τη Μονεμβασιά, ο Αρχάγγελος είναι ένα από τα πιο γραφικά παραθαλάσσια χωριά της Λακωνίας. Μικρό χωριό, με ήρεμους ρυθμούς, σπίτια με κόκκινες κεραμιδένιες στέγες, μερικά καφενεία, ταβερνάκια με θέα τη θάλασσα και μια υπέροχη αμμουδερή παραλία για να βουτήξετε σε βαθυγάλαζα νερά. Το τοπίο, η ηρεμία και η γαλήνη θα σας κερδίσουν. Η παραλία του Αρχάγγελου είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ έχει βραβευτεί και με Γαλάζια Σημαία. Για τους πιο μοναχικούς, υπάρχουν πολλοί κολπίσκοι σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αρχάγγελο θα συναντήσετε τον παραθαλάσσιο οικισμό Πλύτρα με την υπέροχη αμμώδη παραλία του, καθώς και την παραλία Χαραγιά με μήκος περίπου 3,5 χιλιόμετρα, καταγάλανα βαθιά νερά και αλμυρίκια.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider