Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16.4°C
    Clouds

    Πάχη: Ένα γραφικό ψαροχώρι 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

    ΑΤΤΙΚΗ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Πάχη: Ένα γραφικό ψαροχώρι 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

    Η Πάχη Μεγάρων είναι ένα ψαροχώρι που λίγοι γνωρίζουν, μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα. Οι ψαροταβέρνες, το γραφικό εκκλησάκι στο λόφο και το γαλάζιο του Σαρωνικού θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε μιαν ανάσα από το κέντρο της πόλης.

    Κι όμως, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένα όμορφο ψαροχώρι με γεύσεις, εικόνες και αρώματα που θα σας θυμίσουν νησί. Ένας προορισμός από εκείνους που δεν θέλουν και πολλή σκέψη για να ξεκινήσεις. Μια μονοήμερη εκδρομή στην Πάχη Μεγάρων είναι ό,τι πρέπει για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από την πόρτα του σπιτιού τους για να αλλάξουν παραστάσεις.

    Μόλις 35 λεπτά από την Αθήνα και λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο των Μεγάρων, αυτό το γραφικό ψαροχώρι προσφέρει ένα όμορφο νησιωτικό σκηνικό για να χαλαρώσετε, να απολαύσετε φρέσκα ψάρια, απευθείας από τον κόλπο του Σαρωνικού και να πιείτε τον καφέ σας με θέα το λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα.

    Μονοήμερη εκδρομή στην Πάχη Μεγάρων

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Πάχη βρίσκεται νότια των Μεγάρων, στις ακτές του Σαρωνικού κόλπου, απέναντι από τη Σαλαμίνα. Όπως διαβάζουμε στο pamemegara.gr, η Πάχη κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Νισαία και ήταν επίνειο των Μεγάρων, ενώ οι πρώτοι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή ήταν μια ομάδα ανθρώπων από το Λάχι Λακωνίας. Στην Πάχη βυθίστηκε το αντιτορπιλικό Ψαρά τον Απρίλιο του 1941 και οι επισκέπτες σήμερα μπορούν να δουν το μνημείο των πεσόντων ακριβώς μπροστά στο λιμάνι.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν ψάρια και θαλασσινά απευθείας από τον Σαρωνικό και ένα όμορφο νησιωτικό σκηνικό, η Πάχη είναι ό,τι πρέπει για μια μίνι εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Όταν καλοκαιριάσει, πολλοί είναι αυτοί που κάνουν και μπάνιο στους διπλανούς κολπίσκους.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αξίζει να ανεβείτε στον λόφο του Άη Γιώργη με το ομώνυμο εκκλησάκι του 17ου αιώνα, για να απολαύσετε μια υπέροχη θέα στη θάλασσα και να βγάλετε τις καλύτερες φωτογραφίες από ψηλά. Απέναντι βρίσκονται δύο νησιά, το Μικρό και Μεγάλο νησί της Πάχης.

    Δείτε την Πάχη Μεγάρων στο βίντεο

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider