Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Λακωνία
    Thu 17.8°C
    Clear

    Μυστράς: Άνοιξη στη μαγευτική καστροπολιτεία

    ΛΑΚΩΝΙΑ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Μυστράς: Άνοιξη στη μαγευτική καστροπολιτεία

    Μία από τις σπουδαιότερες καστροπολιτείες της Ελλάδας σάς περιμένει να την ανακαλύψετε σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από τη Σπάρτη. Ο Μυστράς την άνοιξη είναι σκέτη μαγεία.

    Χτισμένη στις πλαγιές του Ταϋγέτου στη Λακωνία, μια ανάσα από τη Σπάρτη, η βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

    Η περιήγηση στον Μυστρά είναι μια μοναδική εμπειρία όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά την άνοιξη ειδικά είναι απλά μαγική. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 1989, η έρημη και ατμοσφαιρική πολιτεία καθηλώνει τον επισκέπτη με τις βυζαντινές εκκλησίες της, τα τείχη της και την εκπληκτική θέα της.

    Περιήγηση στην καστροπολιτεία του Μυστρά

    travelgo.gr
    Ο Μυστράς βρίσκεται σε ένα βραχώδη λόφο στους πρόποδες του Ταΰγετου (πηγή: Shutterstock)

    Η έρημη στις μέρες μας καστροπολιτεία ήταν μια λαμπρή και ισχυρή βυζαντινή πολιτεία. Η ιστορία του Μυστρά αρχίζει από τα μέσα του 13ου αιώνα, όταν ολοκληρώθηκε η κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Φράγκους και ο Γουλιέλμος Β΄ Βιλλεαρδουίνος έχτισε ισχυρό τείχος και κάστρο στην κορυφή ενός υψώματος που λεγόταν Μυστράς ή Μυζηθράς.

    travelgo.gr
    Το βυζαντινό παλάτι του Μυστρά (πηγή: Shutterstock)

    Στο πέρασμα των χρόνων, αναπτύχθηκε μια ολόκληρη καστροπολιτεία που πέρασε στα χέρια των Βυζαντινών, των Οθωμανών και των Ενετών. Ο αρχαιολογικός χώρος αποτελείται από το μεσαιωνικό κάστρο και τον οχυρωμένο οικισμό, που κλείνει μέσα από τα τείχη του μονές, εκκλησίες, παρεκκλήσια, οικίες και παλάτια.

    travelgo.gr
    Η Μονή Παντάνασσας (πηγή: Shutterstock)

    Τα πιο γνωστά σωζόμενα μνημεία είναι η επιβλητική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Δεσποτών, η Μονή της Παντάνασσας, η Μητρόπολη (ή Άγιος Δημήτριος), οι Άγιοι Θεόδωροι και η Παναγία η Οδηγήτρια, ενώ στη νότια πλευρά της Κάτω Χώρας υπάρχουν τα ερείπια από τα αρχοντικά των Λάσκαρη και Φραγκόπουλου. Το μουσείο ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την περιήγηση σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

    travelgo.gr
    Ο Μυστράς από ψηλά (πηγή: Shutterstock)

    Διαμονή

    O πολυτελής ξενώνας Πύργος του Μυστρά φιλοξενεί τους ταξιδιώτες σε ένα μοναδικό περιβάλλον πολυτέλειας, άνεσης και υψηλής αισθητικής. Κάθε δωμάτιο είναι και μία ξεχωριστή, εντυπωσιακή σκηνογραφία. Το Mystras Grand Palace και το Euphoria Retreat είναι δύο πεντάστερα εντυπωσιακά ξενοδοχεία που ανανεώνουν το τουριστικό προφίλ της περιοχής γύρω από τη βυζαντινή καστροπολιτεία και απευθύνονται σε ταξιδιώτες που θέλουν να συνδυάσουν την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο με πολυτελή διαμονή και υπηρεσίες ευεξίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μείνετε στον παραδοσιακά χτισμένο Ξενώνα Μαζαράκη στα γειτονικά Πικουλιάνικα.

    Φαγητό

    Απαραίτητη γευστική στάση το εστιατόριο Χρώματα, στα Πικουλιάνικα, για νόστιμα πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας (καλό είναι να κλείσετε τραπέζι πριν). Για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα θα πάτε στην ταβέρνα Πικουλιάνικα, ενώ για φαγητό και καφέ με υπέροχη θέα σημειώστε το cafe-εστιατόριο Ξενία.

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock
    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider