Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Tue 19°C
    Clouds

    5 εντυπωσιακοί κήποι στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείτε

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 εντυπωσιακοί κήποι στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείτε

    Μια πολύχρωμη βόλτα σε πέντε από τους ομορφότερους κήπους-αξιοθέατα που υπάρχουν στην Ευρώπη.

    Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση κάνει θαύματα, αλλά σε κάποιους κήπους η ομορφιά είναι διάχυτη όλο τον χρόνο. Οι περίτεχνοι σχεδιασμοί των φυτών, οι πράσινοι λαβύρινθοι, τα σιντριβάνια, οι λίμνες και τα εντυπωσιακά αγάλματα δημιουργούν σκηνικά που μαγεύουν τους επισκέπτες. Ας δούμε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους-αξιοθέατα που υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.

    Keukenhof, Ολλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι φημισμένοι Keukenhof Gardens βρίσκονται κοντά στην πόλη Lisse της Ολλανδίας. Άνοιξαν για το κοινό το 1950 με πρωτοβουλία του δημάρχου του Lisse που διοργάνωσε έκθεση τουλίπας και έκτοτε έχουν εξελιχθεί σε ένα παγκοσμίως γνωστό αξιοθέατο. Εδώ φυτεύονται περίπου 7 εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών κάθε χρόνο σε μια έκταση 79 στρεμμάτων. Όταν ανθίζουν το θέαμα είναι πραγματικά μοναδικό.

    Kew Gardens, Λονδίνο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι βασιλικοί βοτανικοί κήποι του Kew αποτελούν ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του Λονδίνου και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μια εξαιρετική ποικιλία φυτών και πάνω από 14.000 δέντρα, μέσα σε ένα απέραντο και πανέμορφο τοπίο. Οι κήποι εκτείνονται σε 326 στρέμματα και διαθέτουν το δικό τους παλάτι.

    Claude Monet’s Garden, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ποιος δεν θέλει να περπατήσει μέσα σε έναν όμορφο κήπο στη γαλλική ύπαιθρο; O ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Κλοντ Μονέ είχε την ίδια ιδέα όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο γραφικό χωριό Giverny τη στιγμή που το αντίκρισε μέσα από ένα τρένο. Αγόρασε το δικό του σπίτι εκεί και έφτιαξε έναν μεγάλο κήπο σχεδόν ίδιο με τα έργα τέχνης του. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Ο κήπος μου είναι το πιο όμορφο έργο μου».

    Κήποι των Βερσαλλιών, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το ανάκτορο των Βερσαλλιών είναι γνωστό και για τους τεράστιους κήπους του με τα πολλά σιντριβάνια και αγάλματα. Ο συνολικός κήπος των Βερσαλλιών απλώνεται σε τρία επίπεδα πίσω από το παλάτι και είναι η συνέχιση της αρχιτεκτονικής του παλατιού. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, με συνολική έκταση που φτάνει τα 800 εκτάρια. Η φυτοκαλυψή του είναι έργο του βασιλικού κηπουρού Αντρέ Λε Νοτρ.

    Villa d'Este, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Villa d'Este είναι μια ιστορικής αξίας έπαυλη του 16ου αιώνα στο Τίβολι, 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης. Η υπέροχη αυτή βίλα διαθέτει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά συγκροτήματα κήπων και σιντριβανιών του κόσμου. Τα διάφορα επίπεδα, οι κρήνες με τα παιχνιδίσματα του νερού και το καταπράσινο τοπίο με δέντρα και διαφόρων ειδών φυτά έκαναν τον κήπο της Villa d'Este ένα από τους ομορφότερους της Ευρώπης και μοντέλο για την υλοποίηση πολλών άλλων αργότερα.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider