Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 26.3°C
    Clouds

    5+1 ιδέες για ημερήσιες εκδρομές από το Λονδίνο

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    5+1 ιδέες για ημερήσιες εκδρομές από το Λονδίνο

    Σε απόσταση αναπνοής από τη βρετανική πρωτεύουσα υπάρχουν πανέμορφα μέρη που αξίζει να ανακαλύψετε. Ιδού μερικές ωραίες ιδέες για μονοήμερες εκδρομές κοντά στο Λονδίνο.

    Το Λονδίνο είναι ένας κόσμος από μόνος του. Μια συναρπαστική πόλη που έχει να προσφέρει πολλά σε κάθε επισκέπτη. Αφού επισκεφθείτε μερικά από τα σπουδαία μουσεία και περιπλανηθείτε στα τεράστια πάρκα και τις πολυσύχναστες οδούς, ίσως να έχετε τη διάθεση για μια μονοήμερη εκδρομή για να εξερευνήσετε πόλεις και ιστορικές τοποθεσίες σε κοντινή απόσταση από τη βρετανική πρωτεύουσα. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες κοντινές εκδρομές που μπορείτε να κάνετε από το Λονδίνο.

    Μπράιτον

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση μιας ώρας με το τρένο από το Λονδίνο, το παραθαλάσσιο Μπράιτον - γνωστό και ως «Λονδίνο δίπλα στη θάλασσα» - είναι μια πόλη με τη δική της προσωπικότητα. Έχει ωραία εστιατόρια και μπαρ και πολλά πράγματα να κάνετε. Ξεκινήστε από τη γειτονιά North Laine, που είναι γεμάτη με παμπ, καφέ και θέατρα, πριν συνεχίσετε για ψώνια στο The Lanes, λίγο πιο νότια. Αναζητήστε το εκκεντρικό Royal Pavilion – που χτίστηκε από τον βασιλιά Γεώργιο IV το 1787 ως παραθαλάσσιο καταφύγιο – και χαλαρώστε κάνοντας μια βόλτα κατά μήκος της προβλήτας.

    • Πώς να πάτε: Υπάρχουν συχνά δρομολόγια τρένων από London Victoria και London Bridge. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου μία ώρα. Αν πάτε με αμάξι, υπολογίστε περίπου 2 ώρες.

    Μπαθ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Μπαθ είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Αγγλίας. Έχει μεγάλη ιστορία και εξαιρετική αρχιτεκτονική, ενώ φημίζεται για τα ρωμαϊκά λουτρά του. Πρόκειται για τη μόνη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν ένα λουτρό σε φυσικές θερμές πηγές. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το συγκρότημα των Ρωμαϊκών Λουτρών και στη συνέχεια επισκεφθείτε το Αβαείο του Μπαθ. Αν έχετε χρόνο, αξίζει να μείνετε στην πόλη για το Σαββατοκύριακο, να περιπλανηθείτε στους δρόμους και να απολαύσετε την αρχιτεκτονική και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπως την Pulteney Bridge και το Royal Crescent, αλλά και να χαλαρώσετε στο Thermae Bath Spa.

    • Πώς να πάτε: Με τρένο, μέσα σε μιάμιση ώρα, από το London Paddington. Η οδήγηση από το Λονδίνο διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες.

    Οξφόρδη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Γνωστή για το παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμιό της, η Οξφόρδη είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία αλλά και με νεανική ατμόσφαιρα χάρη στους φοιτητές της. Τα highlights μιας επίσκεψης στην πόλη περιλαμβάνουν πολλά μουσεία και φυσικά τα κολέγια που απαρτίζουν το πανεπιστήμιο - τα πιο διάσημα είναι το Christ Church και το Magdalen. Μάλιστα, οι φαν του Χάρι Πότερ θα αναγνωρίσουν διάφορες τοποθεσίες από τις ταινίες. Το Blenheim Palace, η γενέτειρα του Winston Churchill, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Οξφόρδη.

    • Πώς να πάτε: Τα τρένα από το London Marylebone και το London Paddington προς την Οξφόρδη εκτελούν δρομολόγια πολλές φορές την ώρα και η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου μία ώρα. Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο Oxford Tube από διάφορες τοποθεσίες στο Λονδίνο. Με αυτοκίνητο θα χρειαστείτε περίπου δύο ώρες από το Λονδίνο.

    Κέιμπριτζ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Με περισσότερους χώρους πρασίνου και λιγότερη κίνηση από την Οξφόρδη, το Κέιμπριτζ αποτελεί μια πιο ήρεμη εναλλακτική για ημερήσια εξόρμηση από το Λονδίνο. Μια περιήγηση στο διάσημο πανεπιστήμιο είναι απαραίτητη, αλλά μην αγνοήσετε την ίδια την πόλη. Μια βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού Cam είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δείτε την πόλη. Τις ζεστές μέρες, ένα πικνίκ στην περιοχή Backs επιβάλλεται.

    • Πώς να πάτε: Τα τρένα από το London Kings Cross εκτελούν δρομολόγια πολλές φορές την ώρα, με διάρκεια ταξιδιού περίπου 45 λεπτά. Εναλλακτικά, το ταξίδι με αυτοκίνητο διαρκεί περίπου 90 λεπτά από το κέντρο του Λονδίνου.

    Στόουνχεντζ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    To Στόουνχεντζ είναι ένα νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο που κατασκευάστηκε ανάμεσα στο 2500 π.Χ. και το 2000 π.Χ. Βρίσκεται περίπου 13 χλμ. βορειοδυτικά του Salisbury και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Παρόλο που δεν μπορείτε να αγγίξετε τις πέτρες, μπορείτε να περπατήσετε γύρω τους σε μονοπάτια. Οι μεγαλύτερες πέτρες ζυγίζουν 25 τόνους και έχουν ύψος 9 μέτρα. Το κέντρο επισκεπτών έχει μια διαδραστική παρουσίαση που σας επιτρέπει να καθίσετε ανάμεσα στις πέτρες καθώς αλλάζουν οι εποχές

    • Πώς να πάτε: Τα τρένα από το London Waterloo προς το Salisbury αναχωρούν δύο φορές την ώρα και το ταξίδι διαρκεί μιάμιση ώρα. Από το Salisbury, το τουριστικό λεωφορείο θα σας μεταφέρει στο μνημείο σε λίγο περισσότερο από 30 λεπτά. Εναλλακτικά, η διαδρομή με το αυτοκίνητο διαρκεί περίπου δύο ώρες από το κέντρο του Λονδίνου.

    Ουίνδσορ

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι περισσότεροι επισκέπτονται αυτή την πόλη για να δουν το εντυπωσιακό κάστρο του Windsor, την τοποθεσία πολλών βασιλικών γάμων και το μέρος όπου η βασίλισσα Ελισάβετ II (και πολλοί άλλοι μονάρχες πριν από αυτήν) πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της. Μαζί με τους πύργους και τα όμορφα παρεκκλήσια, μπορείτε επίσης να δείτε την τελετή της αλλαγή της φρουράς. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε το Κάστρο του Ουίνδσορ είναι να το προσεγγίσετε μέσω του εύστοχα ονομαζόμενου δρόμου «Long Walk» που διασχίζει το Great Park Windsor. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα και στην όμορφη μικρή πόλη Ίτον, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ποταμού.

    • Πώς να πάτε: Με τρένο, σε περίπου μία ώρα, από το London Waterloo. Το Ουίνδσορ απέχει περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Λονδίνο.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider