Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Sat 15.6°C
    Clouds

    5 καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ευρώπη για ψαγμένους ταξιδιώτες

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ευρώπη για ψαγμένους ταξιδιώτες

    Εναλλακτικοί καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ευρώπη για την ταξιδιωτική σας λίστα.

    Τα ταξίδια σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς αποτελούν πλέον μία από τις πιο δυναμικές τάσεις. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν μέρη που δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τουριστών, επιθυμώντας να βγουν εκτός πεπατημένης και να βιώσουν νέες, αυθεντικές εμπειρίες.

    Αν ενδιαφέρεστε για μια εναλλακτική καλοκαιρινή απόδραση στην Ευρώπη, τότε αξίζει να προσθέσετε στη λίστα σας τους παρακάτω «ψαγμένους» προορισμούς που προτείνει το Conde Nast Traveller.

    Μπράγκα, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η παλαιότερη πόλη της Πορτογαλίας είναι επίσης μια από τις πιο υποτιμημένες. Αν και βρίσκεται στη σκιά του γειτονικού Πόρτο, η Μπράγκα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός από μόνη της. Οι ταξιδιώτες θα ανακαλύψουν μια πόλη με στενά, λιθόστρωτα σοκάκια, ρωμαϊκά ερείπια, έναν θρυλικό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό και γαλήνιες πλατείες με υπαίθρια καφέ και εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακά πορτογαλικά πιάτα. Για να πάρετε μια γεύση από την ιστορία της Μπράγκα, επισκεφτείτε τον παλαιότερο καθεδρικό ναό της Πορτογαλίας που χρονολογείται από το 1070, αλλά και το Bom Jesus do Monte, την εκκλησία με τα γραφικά σκαλιά και τα συντριβάνια που βρίσκεται σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, σε έναν λόφο λίγο έξω από την πόλη.

    Ρότερνταμ, Ολλανδία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Ρότερνταμ - η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ολλανδίας - είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Ένα μεγάλο μέρος της πόλης ισοπεδώθηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και χτίστηκε ξανά από την αρχή με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η μεταπολεμική αρχιτεκτονική και οι μοντέρνοι ουρανοξύστες κάνουν το Ρότερνταμ μια πόλη-διαμάντι για τους λάτρεις του design. Τα Cube Houses, το Nieuwe Luxor Theatre και το Van Nelle Factory είναι ανάμεσα στις στάσεις που πρέπει να κάνετε. Το Ρότερνταμ είναι επίσης το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, από όπου κάποτε μετανάστευσαν οικογένειες Ολλανδών στη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το ναυτικό παρελθόν του Ρότερνταμ στο Ναυτικό Μουσείο της πόλης. Το Ρότερνταμ είναι γνωστό για την ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή του, ενώ χάρη στις πολυσύχναστες αγορές τροφίμων, όπως το Markthal και το Fenix Food Factory, αποτελεί παράδεισο για καλοφαγάδες.

    Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αν και καταστράφηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), αυτή η μικρή πόλη διατηρεί ακόμα σημάδια της πλούσιας ιστορίας της. Χτισμένο σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη από ψηλά βουνά, το Μόσταρ εντυπωσιάζει με τη γραφικότητα και το παραδοσιακό του χρώμα. Πολλά κτίσματα της Παλιάς Πόλης έχουν ξαναχτιστεί ή αποκατασταθεί. Περπατώντας στα στενά δρομάκια, χαζεύεις παλιά σπίτια, μαγαζάκια, πολύχρωμες τοιχογραφίες, κήπους, καφενέδες και καταστήματα με σουβενίρ. Η πολυφωτογραφημένη γέφυρα Stari Most (παλαιά γέφυρα) που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι το ορόσημο της πόλης. Η γέφυρα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και ανακατασκευάστηκε μετά τη λήξη του.

    Μπορντό, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ο Βίκτωρ Ουγκώ τη χαρακτήρισε κάποτε ως την πόλη με «τον γλυκό ορίζοντα, τον υπέροχο ουρανό και τη ζεστασιά του ήλιου που δεν μπορείς να μην ερωτευθείς». Οι Γάλλοι την αποκαλούν χαϊδευτικά «la belle dormante», δηλαδή η «Ωραία Κοιμωμένη». Χτισμένο στις όχθες του Γκαρόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, το Μπορντό είναι μια πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού. Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 800 εκατ. φιάλες, ενώ κάποιες από τις ετικέτες συγκαταλέγονται στις ακριβότερες του κόσμου. Στα οινοποιεία της περιοχής θα ανακαλύψετε πανέμορφα κελάρια και θα δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά. Στο Μπορντό βρίσκεται και το μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο, το La Cite du Vin, το οποίο άνοιξε το 2016. Πέρα από αυτά όμως, η πόλη διαθέτει περισσότερα από 350 ιστορικά κτήρια και μνημεία που αξίζει να δείτε.

    Μπέργκεν, Νορβηγία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Φωλιασμένο ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά και εντυπωσιακά φιορδ, με ένα πολύχρωμο κολάζ από ξύλινα σπίτια, το Μπέργκεν μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και βρίσκεται στις δυτικές ακτές της χώρας. Η φημισμένη ψαραγορά της πόλης είναι ίσως ο μεγαλύτερος πόλος έλξης των τουριστών. Το γραφικό Bryggen, η παλαιά προκυμαία του Μπέργκεν με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, έχει ιστορία 900 ετών και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μust είναι η διαδρομή με το τελεφερίκ για το βουνό Floyen, αλλά και η κρουαζιέρα στα φιορδ- το κοντινό Sognefjord, είναι το μεγαλύτερο σε έκταση φιορδ της Νορβηγίας.

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider