Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16.7°C
    Clear

    Ταξίδι στη Ρώμη: 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    Ταξίδι στη Ρώμη: 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν

    Κορυφαία αξιοθέατα, βόλτες, πάρκα, τέχνη και ιστορικές πλατείες. Αυτά είναι δέκα από τα καλύτερα και εντελώς δωρεάν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρώμη

    Η Ρώμη είναι μια πόλη που σε μαγεύει και σε κάνει να θέλεις να την επισκεφθείς ξανά και ξανά. Για να νιώσεις για άλλη μια φορά το μεγαλείο και την επιβλητική ομορφιά της Αιώνιας Πόλης, να θαυμάσεις τα μνημεία του ιστορικού κέντρου, να δεις ένα ακόμα σπουδαίο μουσείο και να απολαύσεις τέλειο φαγητό και παγωτό.

    «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα», λέει ένα παλιό ιταλικό ρητό, οπότε μην περιμένετε να τα ανακαλύψετε όλα σε ένα Σαββατοκύριακο. Μην παραλείψετε ωστόσο να βάλετε στη λίστα σας τα παρακάτω αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε εντελώς δωρεάν.

    Πάνθεον

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Είναι μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία να περνάς τις τεράστιες πόρτες του Πάνθεον και να χαζεύεις τον μεγαλύτερο θόλο που κατασκευάστηκε ποτέ. Αυτός ο εντυπωσιακός ναός, που χτίστηκε κατά τον 1ο αιώνα π.Χ. και ανακατασκευάστηκε πλήρως από τον Αδριανό στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ., είναι ένα από τα πιο καλοσυντηρημένα μνημεία των ρωμαϊκών χρόνων και ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Ρώμης. Η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν (απαιτείται κράτηση τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες).

    Βασιλική Αγίου Πέτρου

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η είσοδος στην τεραστίων διαστάσεων Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό είναι δωρέαν - αν και θα πρέπει να πληρώσετε για να απολαύσετε τη θέα από την κορυφή. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά, όμως αξίζει τον κόπο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου, χωρητικότητας 60.000 ατόμων, με μήκος 218 μέτρα και ύψος 136 μέτρα, ενώ ο τρούλος της ζυγίζει περίπου 14.000 τόνους. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με εκατοντάδες αγάλματα από μάρμαρο και μπρούτζο με πιο σημαντικό την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου.

    Piazza Navona

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Χτισμένη τον 15ο αιώνα στο πρώην Στάδιο του αυτοκράτορα Δομιτιανού, η Piazza Navona είναι μία από τις διασημότερες και πιο ζωντανές πλατείες της Ρώμης. Περάστε από την πλατεία νωρίς το πρωί, πριν γεμίσει με κόσμο, ή το βράδυ, όταν τα μπαρόκ σιντριβάνια (όπως το εμβληματικό Fontana dei Quattro Fiumi του Bernini) είναι φωτισμένα, για να απολαύσετε την πιο γοητευτική εικόνα της.

    Φοντάνα ντι Τρέβι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με το μύθο, αν πετάξεις ένα κέρμα μέσα στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τότε θα επιστρέψεις στη Ρώμη κάποια στιγμή. Το διάσημο αναγεννησιακό συντριβάνι - σύμβολο της πόλης, προσφέρει ένα αξέχαστο θέαμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά είναι ιδιαίτερα μαγευτικό το βράδυ όταν είναι όλα φωτισμένα.

    Ισπανικά Σκαλιά & Εκκλησία Trinità dei Monti

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πλέον δεν επιτρέπεται να καθίσετε στα περίφημα Ισπανικά Σκαλιά, ωστόσο μπορείτε να τα ανεβείτε για να φτάσετε στην εκκλησία Trinità dei Monti. Μπείτε μέσα και δείτε τα εντυπωσιακά έργα τέχνης που κοσμούν το εσωτερικό της, μεταξύ αυτών και δύο έργα του Daniele da Volterra, μαθητή του Μιχαήλ Αγγέλου.

    Πάρκα της Ρώμης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Villa Borghese είναι τo πιο κεντρικό και δημοφιλές πάρκο της Ρώμης, ένα θαυμάσιο μέρος για βόλτες και πικ νικ. Πρόκειται για μια όαση με σκιερούς πεζόδρομους, κατάφυτες γωνιές και εξαιρετικά μουσεία που αξίζει να ανακαλύψετε. Αν θέλετε να απολαύσετε το καλύτερο πανόραμα της πόλης, ανεβείτε στον λόφο Gianicolo, πάνω από το Trastevere και το Βατικανό. Υπέροχη θέα στην πόλη προσφέρει και το Giardino degli Aranci, ένα όμορφο μικρό πάρκο στον λόφο Aventine κοντά στο Testaccio.

    Η κλειδαρότρυπα του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην πλατεία των Ιπποτών της Μάλτας (Piazza dei Cavalieri di Malta), μια καταπράσινη περιοχή στον λόφο Aventino, θα δείτε αρκετούς τουρίστες να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να κρυφοκοιτάξουν μέσα από την κλειδαρότρυπα μιας μεγάλης πόρτας μια μοναδική εικόνα: μια καταπράσινη στοά και στο βάθος, σε τέλεια ευθυγράμμιση, ο μεγάλος θόλος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

    Coppedè

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Coppedè, στο βόρειο τμήμα της Ρώμης, είναι μια διαφορετική συνοικία που αξίζει οπωσδήποτε να περπατήσετε αν έχετε χρόνο. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Gino Coppedè, από τον οποίο πήρε και η εν λόγω γειτονιά το όνομά της, συνδύασε αρχαία ελληνικά, ρωμαϊκά μπαρόκ, μεσαιωνικά και Art Nouveau αρχιτεκτονικά στοιχεία με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια παράξενη γειτονιά, που μοιάζει σαν να έχει βγει από κάποιο παραμύθι!

    Free tours

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τα βασικά αξιοθέατα και να μπείτε στο κλίμα της πόλης πιο γρήγορα. Μια καλή επιλογή είναι το New Rome Free Tour που διοργανώνει καθημερινά θεματικές περιηγήσεις με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

    Δωρεάν αξιοθέατα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σημειώστε ότι την πρώτη Κυριακή του μήνα, η είσοδος στο Κολοσσαίο, τον Παλατινό Λόφο και τη Ρωμαϊκή Αγορά είναι δωρεάν. Επίσης, τα Μουσεία του Βατικανού είναι δωρεάν την τελευταία Κυριακή του μήνα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider