Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Ιωάννινα
    Fri 29.8°C
    Clouds

    Τα ποτάμια και οι λίμνες στην Ελλάδα για κολύμπι και δροσιά

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τα ποτάμια και οι λίμνες στην Ελλάδα για κολύμπι και δροσιά

    Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά υπέροχα μέρη που είναι ιδανικά για μπάνιο, κι ας μην είναι παραλίες.

    Είναι τόσες πολλές οι παραλίες σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα, που σχεδόν ξεχνάμε ότι υπάρχουν λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες για αξέχαστες βουτιές και επαφή με τη φύση. Μαγικά μέρη στα νησιά αλλά και στα βουνά, που χαρίζουν μια εναλλακτική, αλλά εξίσου απολαυστική εμπειρία με το νερό. Ας δούμε μερικές όμορφες λίμνες και ποτάμια της Ελλάδας, που ίσως συναντήσετε φέτος στις διακοπές σας.

    Βάθρες, Σαμοθράκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ξεκινάμε από την πιο μαγική εικόνα που θα συναντήσετε στη Σαμοθράκη, ένα νησί γνωστό για την άγρια ομορφιά του, το απέραντο πράσινο και τις βάθρες, τις λίμνες με τους καταρράκτες μέσα στα βουνά. Η πιο ξακουστή βάθρα είναι αυτή του Φονιά, του ποταμού της Σαμοθράκης που πηγάζει από τις κορυφές του όρους Σάος (ή Φεγγάρι) και κυλάει σε πανέμορφα τοπία. Θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο μέχρι να βρεθείτε εκεί, αλλά αξίζει τον κόπο.

    Πολυλίμνιο, Μεσσηνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Μεσσηνίας βρίσκεται κοντά στο χωριό Χαραυγή, 34 χλμ. από την Καλαμάτα. Ονομάζεται Πολυλίμνιο και είναι ένα πραγματικά ονειρικό σκηνικό, ένα μικρό θαύμα της φύσης, με λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά ενός καταπράσινου τοπίου, που θα σας κάνει να σκεφτείτε πως ο παράδεισος δεν είναι τόσο μακριά.

    Αχέροντας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα μέρη που μπορεί να βρεθεί κάποιος που αγαπά τη φύση. Οι αρχικές του πηγές βρίσκονται στα υψίπεδα του βουνού Τόμαρος, γνωστότερες όμως είναι οι πηγές που εντοπίζονται δύο χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γλυκή, στη Θεσπρωτία. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά της φύσης, να βουτήξετε στα νερά του ποταμού αλλά και να επιδοθείτε σε ποικίλες δραστηριότητες, όπως rafting, κανόε-καγιάκ, ιππασία, τοξοβολία και πεζοπορία.

    Ρέμα Ορλιά, Όλυμπος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πάμε στον υπέροχο Όλυμπο και στο Δίον, εκεί όπου βρίσκεται το Ρέμα Ορλιά. Πρόκειται για ένα μέρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του μυθικού βουνού, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα μαγευτικό τοπίο, με πλούσια βλάστηση, κρυστάλλινα νερά, καταρράκτες και βάθρες.

    Λίμνη Κουρνά, Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Περίπου 45 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Χανίων, κοντά στα όρια με το νομό Ρεθύμνου, βρίσκεται ένα μαγευτικό και γαλήνιο τοπίο, σχετικά άγνωστο στους πολλούς: η λίμνη Κουρνά. Η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στον επισκέπτη του νησιού. Με όμορφη θέα και υπέροχα νερά, αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση, πικνίκ αλλά και κολύμπι.

    Βοϊδομάτης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Επιστρέφουμε στην Ήπειρο και στα παγωμένα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη. Ο Βοϊδομάτης με τα κρυστάλλινα νερά, που έχουν σταθερή θερμοκρασία 4 C°, θεωρείται ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης και είναι ιδανικός για δροσερές βουτιές ή δραστηριότητες όπως rafting.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider