Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σέριφος
    Mon 14.5°C
    Clear

    Σέριφος: Οι ωραιότερες παραλίες για ατελείωτες βουτιές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Σέριφος: Οι ωραιότερες παραλίες για ατελείωτες βουτιές

    Το κυκλαδονήσι με την άγρια ομορφιά είναι ιδανικό για τις μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Αυτές είναι οι παραλίες της Σερίφου που πρέπει να βουτήξετε.

    Δυνατό χαρτί της Σερίφου αποτελούν οι υπέροχες παραλίες με τα καταγάλανα νερά. Σύμφωνα με τους ντόπιους, υπάρχουν πάνω από 70 παραλίες σε όλο το νησί (οι περισσότερες χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες). Άλλες βραχώδεις ή με λεπτό βότσαλο και άλλες με χρυσές αμμουδιές, όλες τους όμως ξεχωριστές και με μια ιδαίτερη ομορφιά. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις παραλίες της Σερίφου που πρέπει να επισκεφθείτε.

    Ψιλή Άμμος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Kαταγάλανα νερά, μια όμορφη αμμουδιά και αρμυρίκια για σκιά. Η Ψιλή Άμμος θεωρείται η πιο γνωστή παραλία του νησιού, ενώ το 2003 είχε ανακηρυχθεί ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης από τους Sunday Times. Η πρόσβαση είναι εύκολη και τα νερά ρηχά και ιδανικά για οικογενειακές βουτιές. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά υπάρχουν μερικά ταβερνάκια για να απολαύσετε το γεύμα σας.

    Άγιος Σώστης

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην ανατολική πλευρά του νησιού, 5,5 χλμ. περίπου από τη Χώρα και πριν την Ψιλή Άμμο, σας περιμένει μία από τις ωραιότερες παραλίες της Σερίφου για αξέχαστες βουτιές. Η εικόνα που θα αντικρίσετε κατεβαίνοντας τον σύντομο χωματόδρομο προς την παραλία, θα σας εντυπωσιάσει. Πρόκειται για μια απάνεμη αμμουδιά με χρυσή λεπτή άμμο, καταγάλανα νερά και πλούσια σκιά από αρμυρίκια. Δίπλα της υπάρχει άλλο ένα μικρό κολπάκι με βότσαλο. Η παραλία πήρε το όνομά της από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Σώστη που βρίσκεται στο πλάι. Εδώ σίγουρα θα τραβήξετε αρκετές φωτογραφίες.

    Γάνεμα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη νότια πλευρά της Σερίφου, 8 χλμ. από το λιμάνι, στον όρμο του Κουταλά, θα συναντήσετε το Γάνεμα, μία από τις μεγαλύτερες - και σίγουρα ωραιότερες - παραλίες του νησιού. Το Γάνεμα είναι μια παραλία για όλα τα γούστα, αφού η μισή καλύπτεται από αμμουδιά, ενώ η άλλη μισή από λευκό βότσαλο. Σε μεγάλο μέρος της παραλίας υπάρχουν αρμυρίκια για σκιά.

    Βαγιά

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ακολουθώντας τον δρόμο από το Λιβάδι προς τον όρμο του Κουταλά, η Βαγιά είναι η πρώτη παραλία που συναντάτε πριν το Γάνεμα και τον Κουταλά. Χρυσαφένια χοντρή άμμος καλύπτει αυτή την παραλία με τον υπέροχο βυθό και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Εδώ θα βρείτε λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες - το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι ελεύθερο.

    Καλό Αμπέλι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Καλό Αμπέλι είναι μια άγριας ομορφιάς, απομονωμένη παραλία στο νότιο τμήμα της Σερίφου, με χρυσαφένια αμμουδιά, λαξευμένους βράχους και υπέροχα, γαλαζοπράσινα νερά. Θα τη βρείτε στο δρόμο από το λιμάνι της Σερίφου, το Λιβάδι, προς το χωριό Μέγα Λιβάδι. Η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη καθώς πρέπει να διασχίσετε με τα πόδια ένα μονοπάτι για περίπου 20 λεπτά, αλλά το τοπίο θα σας ανταμείψει. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και δεν έχει σκιά, γι' αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider