Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16.7°C
    Clear

    Νάξος: Οι top παραλίες στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Νάξος: Οι top παραλίες στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

    Σε αυτές τις παραλίες της Νάξου πρέπει να κάνετε μια βουτιά.

    Η Νάξος είναι το νησί των αμέτρητων επιλογών που τα συνδυάζει όλα και μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τη Νάξο και οι υπέροχες παραλίες της είναι ένας από αυτούς. Εδώ βρίσκονται μερικές από τις πιο όμορφες των Κυκλάδων. Οργανωμένες ή παρθένες, παραλίες για ανακάλυψη, για σπορ ή για οικογενειακή διασκέδαση. Ό,τι κι αν αναζητάτε, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε πεντάκαθαρα και καταγάλανα νερά.

    Άγιος Προκόπιος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Διάσημη και καλά οργανωνένη (στο μεγαλύτερο τμήμα της), η παραλία του Αγίου Προκοπίου έχει μπει αρκετές φορές σε λίστες με τις καλύτερες της Ευρώπης. Βρίσκεται 5 χλμ. μακριά από την πόλη της Νάξου και απλώνεται σε μήκος 1,5 χλμ. Είναι προστατευμένη από τον άνεμο και έχει χοντρόκοκκη άμμο που δεν κολλάει στο δέρμα και καταγάλανα νερά. Η παραλία πήρε το όνομά της από το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου, που βρίσκεται στην άκρη της.

    Άγια Άννα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Από τις πιο φημισμένες και κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού είναι και η Αγία Άννα, που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Αγίου Προκοπίου. Εδώ θα βρείτε μια χρυσή αμμουδιά, ταβερνάκια και beach bars για να συνδυάσετε βουτιές, φαγητό και cocktails. Στο κομμάτι που βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι σχηματίζονται μικροί απάνεμοι κόλποι που προσφέρονται για περισσότερη ηρεμία.

    Πλάκα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αμέσως μετά την Αγία Άννα βρίσκουμε ακόμα μια υπέροχη και διάσημη παραλία της Νάξου, την απέραντη Πλάκα. Η λευκή άμμος, οι αμμόλοφοι που σχηματίζονται στο πίσω μέρος της παραλίας και το απέραντο γαλάζιο συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Η παραλία είναι οργανωμένη κατά τόπους με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Κι εδώ θα βρείτε ταβέρνες, beach bars και θαλάσσια σπορ.

    Μικρή Βίγλα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    H Μικρή Βίγλα αποτελεί διεθνή τόπο συνάντησης για τους λάτρεις του windsurf και του kitesurf. Ουσιαστικά, πρόκειται για δύο υπέροχες αμμουδιές, το Λιμανάκι και την Παρθένο, που χωρίζονται από έναν βράχο.

    Αλυκό

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    To Αλυκό είναι μια μικρή χερσόνησος στα νοτιοδυτικά της Νάξου με μικρούς όρμους και εξωτικές αμμώδεις παραλίες (Μικρό Αλυκό, Κέδρος, Χαβάη) που αξίζει να επισκεφθείτε. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το δάσος με τους κέδρους που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

    Πυργάκι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε μικρή απόσταση από το Αλυκό βρίσκεται η όμορφη αμμουδερή παραλία Πυργάκι, με θέα την Ηρακλειά και την Ίο. Πρόκειται για μια μεγάλη και σχετικά ήσυχη παραλία με ρηχά νερά, χρυσαφένιους αμμόλοφους και κέδρους, που προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση.

    Αγιασσός

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη δυτική πλευρά της Νάξου βρίσκεται και η παραλία Αγιασσός. Είναι μεγάλη, με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα ρηχά νερά. Στη μία άκρη της υπάρχει και μικρός υδροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη πουλιών. Στην παραλία λειτουργούν ταβέρνες, ενώ στον ομώνυμο μικρό οικισμό πάνω από την παραλία υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

    Ψιλή Άμμος

    A post shared by The Tripper (@always_the_trips)

    Στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, κοντά στο χωριό Μουτσούνα, βρίσκεται η Ψιλή Άμμος. Αυτή η παραλία, που απλώνεται μπροστά από ένα κεδροδάσος, είναι ιδανική για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση. Έχει ψιλή άμμο, διάφανα ρηχά νερά και θέα προς τα Κουφονήσια.

    Άγιος Γεώργιος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα της Νάξου, η παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι προστατευμένη από τους ανέμους και έχει ρηχά νερά ιδανικά για οικογενειακές βουτιές. Είναι άριστα οργανωμένη και προσφέρεται για water sports.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider