Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Σκιάθος
    Fri 17°C
    Clouds

    Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με τη γαλλική Vogue

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με τη γαλλική Vogue

    Η γαλλική Vogue αποθεώνει τις παραλίες της Ελλάδας και ξεχωρίζει τις πιο όμορφες σε ένα μεγάλο αφιέρωμα - Από το Ιόνιο μέχρι την Κρήτη και από τις Σποράδες μέχρι τις Κυκλάδες.

    Το να ξεχωρίσεις τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, μόνο εύκολο δεν είναι. Παγκοσμίως διάσημες ή λιγότερο γνωστές αλλά πανέμορφες, οι ελληνικές παραλίες είναι μοναδικές και γι’ αυτό αποθεώνονται από τα ξένα μέσα. «H Ελλάδα που είναι γεμάτη κολπίσκους με γαλαζοπράσινα νερά, βρίσκεται ξανά και ξανά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ποιοτικούς διεθνείς προορισμούς», αναφέρει η γαλλική Vogue σε πρόσφατο αφιέρωμά της με τίτλο «Οι πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας για να κολυμπήσετε αυτό το καλοκαίρι».

    Παραλίες από το Ιόνιο μέχρι την Κρήτη και από τις Σποράδες μέχρι τις Κυκλάδες, φιγουράρουν σε μια λίστα γεμάτη τοπία άγριας ομορφιάς, χρυσή άμμο και τιρκουάζ νερά. Ακολουθούν οι παραλίες που ξεχώρισε το διάσημο γαλλικό περιοδικό.

    Ναυάγιο, Ζάκυνθος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο είναι η απόλυτη ελληνική καρτ ποστάλ. Οι εντυπωσιακοί βράχοι, η πλούσια λευκή άμμος, τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι ενός πλοίου στη μέση της παραλίας, δημιουργούν ένα σκηνικό που όμοιό του δεν βρίσκεις στον κόσμο.

    Σαρακήνικο, Μήλος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η «σεληνιακή» παραλία της Μήλου είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του Αιγαίου. Κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές.

    Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Κάθετοι λευκοί βράχοι και καταγάλανα διαυγή νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την ξακουστή παραλία της Λευκάδας, που φιγουράρει σταθερά σε λίστες με τις ωραιότερες της Ελλάδας και της Μεσογείου.

    Μύρτος, Κεφαλονιά

    Μύρτος, Κεφαλονιά

    Θεωρείται η πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς, ενώ έχει αναδειχθεί πολλές φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας. Τα κάθετα πανύψηλα βράχια που περιβάλλουν την παραλία, τα ολόλευκα βότσαλα και το μοναδικό γαλάζιο χρώμα της θάλασσας λόγω των ρευμάτων της περιοχής, κάνουν το τοπίο ζωγραφιά.

    Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

    Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη
    Πηγή: Shutterstock

    Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου βρίσκεται η πιο διάσημη ίσως παραλία της Σαντορίνης: η πολυφωτογραφημένη Κόκκινη Παραλία. Το κόκκινο των βράχων, το μπλε της θάλασσας και ένα εντυπωσιακό μείγμα λευκής, μαύρης και κόκκινης άμμου δημιουργούν μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων σε αυτό το σπάνιο τοπίο του νησιού.

    Λαλάρια, Σκιάθος

    Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με τη γαλλική Vogue
    Πηγή: Shutterstock

    Ολόλευκοι, απόκρημνοι βράχοι ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα, ενώ η παραλία είναι στρωμένη με ολοστρόγγυλα, λεία λευκά βότσαλα, τα λεγόμενα «λαλάρια». Στα Λαλάρια μπορείτε να φτάσετε μόνο μέσω θάλασσας με καραβάκια που αναχωρούν από το λιμάνι της Σκιάθου.

    Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Βοϊδοκοιλιά, ή αλλιώς η παραλία-σταρ της δυτικής Μεσσηνίας, με τη λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και τα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, χρωστά το όνομά της στο ημικύκλιο που σχηματίζει και θυμίζει... κοιλιά βοδιού. Βρίσκεται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο.

    Μπάλος, Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπία της Κρήτης που φιγουράρει συχνά σε ταξιδιωτικά αφιερώματα του ξένου Τύπου. Η εξωτική παραλία του Μπάλου, στη βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας (περίπου 56 χλμ. από τα Χανιά), μοιάζει βγαλμένη κυριολεκτικά από καρτ ποστάλ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια λιμνοθάλασσα με λευκή ψιλή άμμο σαν πούδρα και αβαθή νερά που έχουν όλους τους τόνους του γαλάζιου και του πράσινου.

    Περιβόλι, Σκόπελος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Σκόπελος φημίζεται για τις όμορφες παραλίες της. Μία από αυτές είναι η παραλία Περιβολιού, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το χωριό Γλώσσα. Πρόκειται για μία από τις πιο άγριες παραλίες του νησιού με διάφανα γαλάζια νερά και εντυπωσιακά βράχια.

    Ελαφονήσι, Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στο απομακρυσμένο νοτιοδυτικό άκρο της Κρήτης, το Ελαφονήσι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού Χανίων. Πρόκειται για μια στενόμακρη χερσόνησο που «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού. Το σκηνικό είναι τροπικό, με αβαθή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που παίρνει πορφυρές αποχρώσεις από τα χιλιάδες σπασμένα κοχύλια.

    Αλυκό, Νάξος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στη νοτιοδυτική πλευρά της Νάξου, η εξωτική παραλία Αλυκό είναι ιδανική για όσους επιθυμούν την ηρεμία και την χαλάρωση σε ένα παρθένο τοπίο με λευκή άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και ένα δάσος από κέδρους.

    Γιδάκι, Ιθάκη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η ομορφιά της παραλίας Γιδάκι στην Ιθάκη είναι τέτοια που την κατατάσσει μεταξύ τον ομορφότερων παραλιών του Ιονίου αλλά και όλης της Ελλάδας. Τα ήρεμα και καταγάλανα νερά, τα λευκά βότσαλα και ο ανοιχτός κόλπος με θέα το νησάκι Άτοκος, δημιουργούν ένα τοπίο που εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

    Βουτούμι, Αντίπαξοι

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Δίπλα στους Παξούς, βρίσκονται οι Αντίπαξοι, ένα μικρό νησί με παραδεισένιες ακτές. Όσοι το έχουν επισκεφτεί, γνωρίζουν ότι η παραλία Βουτούμι είναι ένα μαγευτικό μέρος. Τα νερά είναι τόσο διάφανα που κάνουν τα σκάφη να μοιάζουν σα να αιωρούνται πάνω από το βυθό!

    Σεϊτάν Λιμάνια, Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Στην ανατολική πλευρά του Ακρωτηρίου, 20 χλμ. από την πόλη των Χανίων, οι λάτρεις των εξερευνήσεων θα ανακαλύψουν έναν μικρό παράδεισο: τα Σεϊτάν Λιμάνια. Κοφτερά βράχια ξεχύνονται μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας τρεις μικρούς αλλά εντυπωσιακούς όρμους-λιμανάκια με γαλαζοπράσινα, βαθυγάλανα και τιρκουάζ νερά.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider