Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Κεφαλονιά
    Thu 14.6°C
    Clouds

    Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για πολυτελείς διακοπές

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για πολυτελείς διακοπές

    Αυτά τα νησιά είναι ιδανικά για αξέχαστες, πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Luxury Travel Magazine.

    Μια ανάσα πριν από το καλοκαίρι, οι ομορφιές των ελληνικών νησιών πρωταγωνιστούν στα ταξιδιωτικά αφιερώματα των ξένων μέσων. Σε πρόσφατο άρθρο του, το Luxury Travel Magazine αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στη Μεσόγειο και προτείνει μια λίστα με ελληνικά νησιά για αξέχαστες, πολυτελείς διακοπές. Τα εντυπωσιακά τοπία, οι εκπληκτικές παραλίες και η γαστρονομία είναι μερικοί από τους λόγους για τα οποίους ξεχώρισε τα συγκεκριμένα νησιά. Ας δούμε τις προτάσεις του Luxury Travel Magazine για πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα.


    Επτάνησα

    travelgo.gr
    Φισκάρδο, Κεφαλονιά (πηγή: Shutterstock)

    To Luxury Travel Magazine αναφέρει ότι τα Επτάνησα ξεχωρίζουν για τα καταπράσινα τοπία, τη γαστρονομία, τις τέχνες και την αρχιτεκτονική τους. Για μια μοναδική εμπειρία διακοπών στην Κέρκυρα, το περιοδικό προτείνει διαμονή σε πολυτελή θέρετρα, όπως το Pelecas Country Club και το Grecotel Corfu Imperial. Ειδική αναφορά κάνει στην Κεφαλονιά και στα οινοποιεία της, σημειώνοντας πως το νησί είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για τους λάτρεις του κρασιού.

    Μύκονος

    travelgo.gr
    Ψαρού, Μύκονος (πηγή: Shutterstock)

    Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως η Μύκονος φημίζεται για την έντοχη νυχτερινή ζωή και τα ατέλειωτα πάρτι στην παραλία, όμως το νησί των ανέμων έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει: από μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και εμβληματικά αξιοθέατα μέχρι απολαυστική κουζίνα.

    Σαντορίνη

    travelgo.gr
    Θέα στην καλντέρα, Σαντορίνη (πηγή: Shutterstock)

    Για τη Σαντορίνη το περιοδικό αναφέρει ότι αποτελεί αγαπημένο σημείο διακοπών για το διεθνές τζετ σετ, το οποίο αποπνέει πολυτέλεια και λάμψη. Οι μπλε τρούλοι της έχουν γίνει σύμβολο των ελληνικών νησιών στις καρτ ποστάλ, ενώ το νησί είναι διάσημο για τα απίστευτα ηλιοβασιλέματα.

    Νάξος

    travelgo.gr
    Πορτάρα, Νάξος (πηγή: Shutterstock)

    «Ένα ταξίδι στη Νάξο είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει τη δημιουργική πλευρά σας», γράφει το Luxury Travel Magazine για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Ηλιόλουστες παραλίες, αρχαία αξιοθέατα, αλλά και εκπληκτικά τοπία συνθέτουν την εικόνα του νησιού.

    Κρήτη

    travelgo.gr
    Λιμνοθάλασσα Μπάλου, Χανιά (πηγή: Shutterstock)

    Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί έχει ξεχωριστό πολιτισμό και φαγητό, αλλά και παγκοσμίως γνωστές παραλίες και παραθαλάσσια θέρετρα που προσφέρονται για πολυτελείς διακοπές. Το Luxury Travel Magazine προτείνει στους αναγνώστες του να επισκεφθούν το Ελαφονήσι και την Ελούντα, να κάνουν πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς, να δοκιμάσουν τα κρητικά κρασιά και να επισκεφθούν το Aνάκτορο της Kνωσού.

    Δωδεκάνησα

    travelgo.gr
    Σύμη (πηγή: Shutterstock)

    Για τη Ρόδο, το περιοδικό αναφέρει ότι φημίζεται για την παλιά πόλη με τα άριστα διατηρημένα τείχη και τη Λίνδο. Επίσης, προτείνει στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν την Κάσο με τα όμορφα αρχοντικά, το Καστελόριζο με τα εντυπωσιακά βαμμένα σπίτια και την Αστυπάλαια με τη γραφική Χώρα. Ειδική αναφορά κάνει σε δύο νησιά των Δωδεκανήσων, τη Σύμη και την Κάρπαθο. Για τη Σύμη αναφέρει ότι διαθέτει ένα πανέμορφο λιμάνι σαν ζωγραφιά και πολλές μικρές παραλίες που μπορεί κανείς να επισκεφθεί με σκάφος. Σύμφωνα με το Luxury Travel Magazine, από όλα τα ελληνικά νησιά που αναφέρονται σε αυτή τη λίστα, η Σύμη είναι αναμφίβολα από τα πιο ρομαντικά. Για την Κάρπαθο, τονίζεται ότι παρότι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό, μπορεί να υπερηφανεύεται για τις υπέροχες παραλίες και τα γραφικά χωριά της.

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider