Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Χίος
    Fri 11.9°C
    Clear

    Guardian: 10 μυστικά tips για διακοπές στην Ελλάδα

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Guardian: 10 μυστικά tips για διακοπές στην Ελλάδα

    Βόλτες σε φαράγγια, περίπατοι σε όμορφες ήσυχες πόλεις και κολύμπι σε απομονωμένους κολπίσκους - Ο Guardian παρουσιάζει τη λίστα των αναγνωστών του με tips και εμπειρίες εκτός τουριστικής πεπατημένης στην Ελλάδα

    Η βρετανική εφημερίδα Guardian ζήτησε από τους αναγνώστες της να μοιραστούν τα δικά τους tips για διακοπές στην Ελλάδα πέρα από τα συνηθισμένα. Από προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως τα Ζαγοροχώρια, μέχρι λιγότερο τουριστικά νησιά και άγνωστα μέρη στην Κέρκυρα και τη Ρόδο, ακολουθούν οι επιλογές των αναγνωστών του Guardian καθώς και τα σχόλιά τους.

    Τριζόνια: Το ιδανικό καταφύγιο στον Κορινθιακό Κόλπο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Γεμάτο με ελαιώνες και αγριολούλουδα, το νησάκι Τριζόνια απέχει 10 λεπτά με το φέρι από την ηπειρωτική χώρα και αποτελεί ιδανικό καταφύγιο ή βάση για να εξερευνήσετε τις γύρω περιοχές. Εδώ δεν θα βρείτε αυτοκίνητα, μόνο γαϊδουράκια. Υπάρχουν ταβέρνες και μπαρ στο όμορφο χωριό και διάφορες επιλογές διαμονής».

    Οδοντωτός: Μια θεαματική διαδρομή με τρένο στην Πελοπόννησο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Ένα εντυπωσιακό ταξίδι σε έναν παλιό στενό σιδηρόδρομο, τον Οδοντωτό, με οδήγησε σε 49 γέφυρες μέσα από το φαράγγι και το ποτάμι του Βουραϊκού».

    Βόλτες στην Πρέβεζα

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Επιλέξτε για βάση σας την Πρέβεζα, στη δυτική ακτή της ηπειρωτικής χώρας, νότια της Κέρκυρας, για να κάνετε ηλιοθεραπεία στη λευκή, αμμώδη παραλία Μονολίθι (η οποία εκτείνεται σε μήκος περίπου 23 χλμ). Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης της Νικόπολης, να ψωνίσετε στην Πάργα και να κάνετε καγιάκ στον Αχέροντα, το μυθικό ποτάμι που οδηγούσε στον Κάτω Κόσμο».

    Ρόδος: Βόλτα στο δάσος

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Μακριά από το θορυβώδες Φαληράκι, στη Ρόδο, βρίσκεται το χωριό Σιάνα, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε την παλιά εκκλησία του με το ζωγραφιστό ρολόι. Ανεφοδιάστε πριν περιπλανηθείτε πέρα από το χωριό, στο πευκοδάσος όπου θα υπνωτιστείτε από τον ήχο των τζιτζικιών και, αν είστε τυχεροί, θα μαγευτείτε στη θέα των ελαφιών που περιφέρονται ελεύθερα εκεί».

    Μηλιά: Ένα οικολογικό καταφύγιο στην Κρήτη

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Στα βουνά της δυτικής Κρήτης βρίσκεται η Μηλιά, ένα χωριό εγκαταλελειμμένο εδώ και καιρό από τους κατοίκους του, το οποίο όμως ξαναζωντάνεψε ως οικολογικό καταφύγιο. Ανάμεσα στα φαράγγια Τοπολιανό και Σηρικάρι και με θέα σε μια απότομη και κατάφυτη κοιλάδα, η Μηλιά σερβίρει πιάτα από τοπικά, βιολογικά προϊόντα σε μια παραδοσιακή πέτρινη ταβέρνα. Τα κάποτε ερημωμένα σπίτια του 17ου αιώνα έχουν μετατραπεί σε δωμάτια προς ενοικίαση, εξοπλισμένα με ηλιακούς συλλέκτες».

    Shopping και τέχνη στην Άνδρο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Αν ψάχνετε ένα νησί εύκολα προσβάσιμο, που δεν γνωρίζουν πολλοί τουρίστες, τότε δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από την Άνδρο, το βορειότερο νησί των Κυκλάδων. Η Χώρα, η πρωτεύουσα της Άνδρου, έχει έναν πεζόδρομο γεμάτο με όμορφα καταστήματα. Επίσης, έχει ένα καλό, μικρό μουσείο, καθώς και μια εντυπωσιακή γκαλερί τέχνης».

    Φαράγγι Βίκου: Επικό τοπίο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Επισκεφθείτε το όμορφο Μονοδένδρι, μια ώρα περίπου από τα Ιωάννινα στη βόρεια Ελλάδα, ένα χωριό με πλακόστρωτα δρομάκια και εκπληκτική θέα... Ξεκινήστε νωρίς τη μέρα σας, πάρτε μια πίτα από ένα αρτοποιείο για μεσημεριανό γεύμα και, στη συνέχεια, κατεβείτε στο φαράγγι του Βίκου».

    Ήσυχοι κολπίσκοι με ελαιώνες στο Πήλιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Η Μηλίνα, στη δυτική ακτή της χερσονήσου του Πηλίου, είναι ένα χωριό που δεν φαίνεται να είναι πολύ τουριστικό… Σύντομοι περίπατοι προς κάθε κατεύθυνση θα σας οδηγήσουν σε συνήθως άδειους κολπίσκους όπου το κολύμπι είναι ασφαλές - όταν ο ήλιος καίει, οι ελαιώνες στο πίσω μέρος προσφέρουν σκιά».

    Περπατώντας στην άγρια πλευρά της Κέρκυρας

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Επισκεφθείτε τον Ερημίτη στην Κέρκυρα, μια πανέμορφη και οικολογικά ποικιλόμορφη περιοχή. Συναντηθήκαμε με έναν οδηγό που μας πήγε σε μια πεζοπορία όπου είδαμε άγριες χελώνες και νερόφιδα».

    Ιστορία και κληρονομιά στη Χίο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    «Το νησί της Χίου δεν τραβάει την ίδια προσοχή με τους πιο τουριστικούς γείτονές του στο Αιγαίο. Διατηρεί μια ελληνική αίσθηση και έχει πλούσια ιστορία - από το πανέμορφο βυζαντινό μοναστήρι της Νέας Μονής, που έχει περιληφθεί στη λίστα της Unesco, μέχρι τα Μαστιχοχώρια… Η παραλιακή κωμόπολη του Βροντάδου ζωντανεύει κάθε Πάσχα, με χιλιάδες αυτοσχέδιες ρουκέτες που εκτοξεύονται ανάμεσα σε δύο εκκλησίες του χωριού».

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider