Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 16.3°C
    Clear

    Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2022

    BEST OF
    Κείμενο: Travelgo Team
    Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2022

    Δείτε τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2022, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας European Best Destinations. Αυτές οι 10 πόλεις είναι ό,τι πρέπει για γιορτινές εξορμήσεις

    Το European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, έβαλε περισσότερους από 100.000 ταξιδιώτες να επιλέξουν την αγαπημένη τους χριστουγεννιάτικη αγορά. Τα αποτελέσματα κρύβουν εκπλήξεις, αφού περιλαμβάνουν αρκετές λιγότερο γνωστές πόλεις που δεν θα περιμένατε να δείτε σε αυτή τη λίστα.

    Παραμυθένια χριστουγεννιάτικα πάρκα, ιστορικές πλατείες ντυμένες στα γιορτινά τους, εκκλησίες και κάστρα που σε ταξιδεύουν στο χρόνο, παραδοσιακές λιχουδιές και ζεστό κρασί. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για μια γιορτινή απόδραση στην Ευρώπη; Ακολουθούν οι 10 καλύτερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2022, σύμφωνα με την έρευνα του European Best Destinations.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χριστούγεννα στην Ευρώπη: Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές για το 2022

    1. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η Advent Feast στη Βασιλική του Αγίου Στέφανου στη Βουδαπέστη είναι η καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης για το 2022, σύμφωνα με την έρευνα του European Best Destinations. Το παγοδρόμιο, το ζεστό κρασί και οι λιχουδιές από την ουγγρική κουζίνα δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για να νιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

    • Πότε: 18 Νοεμβρίου 2022 - 1 Ιανουαρίου 2023

    2. Βασιλεία, Ελβετία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται στην καλοδιατηρημένη παλιά πόλη, στις Barfüsserplatz και Münsterplatz, θεωρείται η ομορφότερη και μεγαλύτερη της Ελβετίας. Περίπου εκατό ψηλά πεύκα περιστοιχίζουν τους δρόμους και στέκονται σαν φωτισμένοι φρουροί που δείχνουν το δρόμο στον επισκέπτη.

    • Πότε: 24 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου 2022

    3. Μετς, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Αυτή την εποχή, ένας μαγικός κόσμος απλώνεται στις έξι κύριες πλατείες της πρωτεύουσας της Λωρραίνης. Το υπαίθριο παγοδρόμιο, η μεγάλη ρόδα δίπλα στον καθεδρικό, το καρουζέλ, η Πυραμίδα των Χριστουγέννων, τα χειροποίητα δώρα, τα gingerbread και το ζεστό κρασί συμβάλλουν στη δημιουργία της παραμυθένιας ατμόσφαιρας που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.

    • Πότε: 18 Νοεμβρίου - 24 Δεκεμβρίου 2022

    4. Βιέννη, Αυστρία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Πώς θα μπορούσε να λείπει η Βιέννη από αυτή τη λίστα; Η γοητεία της παλιάς πόλης, τα επιβλητικά παλάτια, οι ρομαντικές μελωδίες, τα μοσχομυριστά στρούντελ και τα βιεννέζικα καφέ δίνουν μια μαγική διάσταση στην πόλη. Μία από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης είναι η παραδοσιακή Vienna Magic of Advent, η οποία μετατρέπει την πλατεία Δημαρχείου σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Τα δέντρα με τα λαμπιόνια γύρω από την πλατεία ακτινοβολούν σαν μια θάλασσα φώτων, ενώ οι γιορτινές μελωδίες, τα λαχταριστά εδέσματα και το ζεστό κρασί συμπληρώνουν τη γιορτινή εμπειρία.

    • Πότε: 19 Νοεμβρίου - 26 Δεκεμβρίου 2022

    5. Μονμπελιάρ, Γαλλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η πόλη Montbéliard έχει τη δεύτερη πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας, σύμφωνα με το European Best Destinations. Παραδοσιακή και αυθεντική, διαθέτει 170 πάγκους γεμάτους υψηλής ποιότητας αντικείμενα. Κάνοντας μια βόλτα στους υπέροχα φωτισμένους δρόμους της, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν νόστιμα ντόπια εδέσματα, να χαζέψουν τις όμορφες χειροποίητες κατασκευές και να ακούσουν τραγούδια από χορωδίες.

    • Πότε: 26 Νοεμβρίου - 24 Δεκεμβρίου 2022

    6. Κραϊόβα, Ρουμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Σύμφωνα με την έρευνα του EBD, η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και πρωτεύουσα της επαρχίας Ντολζ έχει μία από τις ομορφότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Με φημισμένα πολιτιστικά ιδρύματα και παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η Κραϊόβα είναι ιδανική για όσους αναζητούν προορισμούς εκτός τουριστικής πεπατημένης.

    Πότε: 11 Νοεμβρίου 2022 - 8 Ιανουαρίου 2023

    7. Τρίερ, Γερμανία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Μετά από 43 χρόνια λειτουργίας, η χριστουγεννιάτικη αγορά του Τρίερ παραμένει μία από τις ωραιότερες και πιο ρομαντικές σε όλη τη Γερμανία. Στη μεσαιωνική κεντρική αγορά και μπροστά από το επιβλητικό σκηνικό του καθεδρικού ναού της πόλης, τα 95 όμορφα διακοσμημένα περίπτερα δημιουργούν ένα παραμυθένιο γιορτινό σκηνικό.

    • Πότε: 18 Νοεμβρίου - 22 Δεκεμβρίου 2022

    8. Μαδέρα, Πορτογαλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Μαδέρα έχει βραβευτεί ως η «καλύτερη ηλιόλουστη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη». Το περίφημο κρασί της Μαδέρα, τα εξωτικά λουλούδια και φρούτα και το σόου με πυροτεχνήματα προσφέρουν ένα διαφορετικό σκηνικό για να νιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

    • Πότε: 1 Δεκεμβρίου 2022 - 8 Ιανουαρίου 2023

    9. Βρυξέλλες, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Το Winter Wonders είναι ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην καρδιά των Βρυξελλών. Οι μαγικές μελωδίες και τα φώτα στην Grand Place, το εντυπωσιακό δέντρο, το παγοδρόμιο, οι διάσπαρτες χριστουγεννιάτικες αγορές και οι πάγκοι με τα στολίδια και τις σοκολάτες δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια παραμυθένια πόλη.

    • Πότε: 25 Νοεμβρίου 2022 - 1 Ιανουαρίου 2023

    10. Govone & Asti, Ιταλία

    travelgo.gr
    Πηγή: Shutterstock

    Έκπληξη αποτελεί η καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ιταλίας για φέτος, η οποία, σύμφωνα με το European Best Destinations, βρίσκεται στη μικρή, ιστορική πόλη Govone, στην επαρχία του Κούνεο, στα νοτιοδυτικά της περιοχής του Πιεμόντε. Ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται στο μαγικό βασίλειο του Άγιου Βασίλη με πολλά πολιτιστικά και γαστρονομικά events. Μοναδική εμπειρία αποτελεί το εκπληκτικό μουσικό σόου του Άγιου Βασίλη, που φιλοξενείται καθημερινά στο κάστρο του Govone.

    • Πότε:12 Νοεμβρίου 2022 - 18 Δεκεμβρίου 2022 (μόνο τα Σαββατοκύριακα)

    Διαβάστε ακόμη

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider