Travelgo
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    sun-solid Αθήνα
    Fri 21.6°C
    Clouds

    5 αποδράσεις στην Ευρώπη πέρα από τα συνηθισμένα

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
    Κείμενο: Travelgo Team
    5 αποδράσεις στην Ευρώπη πέρα από τα συνηθισμένα

    Μεσαιωνικές πόλεις, περίτεχνη αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία και ενδιαφέρουσα γαστρονομία - Πέντε εναλλακτικοί προορισμοί στην Ευρώπη για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας

    Ένα ταξίδι στην Ευρώπη είναι ό,τι καλύτερο αυτήν την εποχή. Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Βουδαπέστη και Βιέννη είναι μερικές από τις διάσημες ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τουριστικών προορισμών. Αν όμως ενδιαφέρεστε για μια φθινοπωρινή ή χειμωνιάτικη απόδραση πέρα από τα συνηθισμένα, υπάρχουν πολλές πόλεις - διαμάντια που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

    Μεσαιωνικές πόλεις, «ψαγμένες» γειτονιές, ειδυλλιακά πάρκα, ενδιαφέροντα μουσεία και μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες. Όλα αυτά κι άλλα πολλά κάνουν τους παρακάτω προορισμούς ιδανικούς για όσους θέλουν να βγουν λίγο εκτός πεπατημένης στα ταξίδια τους και να βιώσουν νέες εμπειρίες.

    Διαβάστε ακόμη:

    5 εναλλακτικοί προορισμοί στην Ευρώπη

    Μπολόνια, Ιταλία

    travelgo.gr
    Η Μπολόνια φημίζεται για το φαγητό και τον πολιτισμό της (πηγή: Shutterstock)

    Μπορεί να μην διαθέτει τα αρχαία της Ρώμης, το ρομαντισμό της Βενετίας, τα αμέτρητα και διάσημα μουσεία της Φλωρεντίας, όμως η Μπολόνια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιοχής Emilia-Romagna, στη βόρεια Ιταλία, είναι μια μαγευτική πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική, σημαντικά μνημεία και εξαιρετική κουζίνα που αξίζει να ανακαλύψετε. Οι Ιταλοί την αποκαλούν La Grassa (παχιά) για τη μοναδική κουζίνα της. Στην Μπολόνια γεννήθηκαν η σάλτσα μπολονέζ (εδώ λέγεται ραγού, έχει ψιλοκομμένο κρέας και σερβίρεται με φαρδιά ζυμαρικά), η μορταδέλα, τα τορτελίνι, οι ταλιατέλες και όλη η pasta fresca, ενώ τα μέρη που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές κι άλλες τοπικές λιχουδιές αφθονούν. Τα άλλα δύο παρατσούκλια της Μπολόνια είναι La Dotta (μορφωμένη) λόγω του πανεπιστημίου της και La Rossa (κόκκινη), αρχικά για το χρώμα που κυριαρχούσε στα κτήριά της και αργότερα για πολιτικούς λόγους. Πέρα από αυτά όμως είναι και μια νεανική πόλη που σφύζει από ζωή χάρη στους χιλιάδες φοιτητές της και διαθέτει ψαγμένα στέκια για φαγητό και διασκέδαση.

    Αμβούργο, Γερμανία

    travelgo.gr
    Το Αμβούργο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης (πηγή: Shutterstock)

    Το Αμβούργο είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και ένα από τα πιο μεγάλα και ζωντανά λιμάνια της Ευρώπης. Πρόκειται για μια πόλη με μεγάλη ναυτική ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και μια ζωντανή σκηνή μόδας και πολιτισμού. Έχει 2.302 γέφυρες, περισσότερες από όσες η Βενετία και το Άμστερνταμ μαζί! Τα εξαιρετικής αισθητικής κτήρια (όπως το μαγικό Elbphilharmonie, το νέο κτήριο της Φιλαρμονικής του Έλβα), οι παλιές αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε μουσεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και γκαλερί, οι λίμνες, τα καταπράσινα πάρκα, αλλά και οι μίνι κρουαζιέρες στον Έλβα, θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή την πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη. 

    Μπορντό, Γαλλία

    travelgo.gr
    Το Μπορντό είναι μια πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού (πηγή: Shutterstock)

    Ο Βίκτωρ Ουγκώ τη χαρακτήρισε κάποτε ως την πόλη με «τον γλυκό ορίζοντα, τον υπέροχο ουρανό και τη ζεστασιά του ήλιου που δεν μπορείς να μην ερωτευθείς». Οι Γάλλοι την αποκαλούν χαϊδευτικά «la belle dormante», δηλαδή η «Ωραία Κοιμωμένη». Χτισμένο στις όχθες του Γκαρόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, το Μπορντό είναι μια πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού. Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 800 εκατ. φιάλες, ενώ κάποιες από τις ετικέτες συγκαταλέγονται στις ακριβότερες του κόσμου. Στα οινοποιεία της περιοχής θα ανακαλύψετε πανέμορφα κελάρια και θα δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά. Στο Μπορντό βρίσκεται και το μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο, το La Cite du Vin, το οποίο άνοιξε το 2016.

    Γάνδη, Βέλγιο

    travelgo.gr
    Η Γάνδη διαθέτει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο (πηγή: Shutterstock)

    Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Ανατολική Φλάνδρα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου. Μόλις 50 χλμ. από τις Βρυξέλλες, η Γάνδη θα σας κερδίσει με τη ρομαντική ατμόσφαιρά της. Η πόλη διαθέτει ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με λιθόστρωτα δρομάκια, γραφικά κανάλια και επιβλητικά κτήρια μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αλλά αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το κάστρο Gravesteen, το μεσαιωνικό λιμάνι Graslei με τα αναπαλαιωμένα κτήρια-αποθήκες, ο καθεδρικός του Saint Bavo και ο ναός του Αγίου Νικολάου, είναι κάποια από τα κορυφαία αξιοθέατα.

    Σεβίλλη, Ισπανία

    travelgo.gr
    Η καρδιά της Ανδαλουσίας χτυπά στη Σεβίλλη (πηγή: Shutterstock)

    Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, είναι ο καλύτερος προορισμός αν ονειρεύεστε μέρες και νύχτες με φλογερό ταμπεραμέντο, νόστιμα tapas και φλαμένκο. Η Σεβίλλη είναι μια πόλη με πλούσια πολιτιστική παράδοση, γεμάτη έντονα χρώματα και μυρωδιές, υπέροχες πλατείες και δρόμους. Το ιστορικό κέντρο της είναι ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο, ένα αρμονικό «κολάζ» από μαυριτανικά παλάτια, γοτθικές εκκλησίες και μεσαιωνικά στενά εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Διαβάστε Επίσης

    gazzetta
    gazzetta insider reader insider